onsdag 30 januari 2013

Distraherande sysselsättning

Fick ställa klockan imorse. Första gången på en vecka... Dottern skulle skjutsas till praktiken och jag passa på med "farmorärenden" när jag ändå var i stan. 


Farmor är i alla fall ytterst nöjd med dagens shopping och nya hyllplan i garderoben. 
Ja, mitt projekt nu för att uppehålla mina tankar på annat är dock att fixa till gästtoan. En rulle tapet är inhandlad och nu ska här målas och tapetseras. Blir säkert intressant. Jag som har en ängels tålamod! Hrmm, harkel...
Har köpt en tapet jag tittat på länge som heter Kolibri och går i brunt och guld. Ska ha den som fond bakom själva toalettstolen. Väggarna ska målas i typ en brun caffe latte nyans. Lite murrigt kanske men jag vill ha en mysig "varm" gästtoalett! Blir resultatet bra kommer bilder vartefter annars....!

måndag 28 januari 2013

Uppbrott

En vit måndagsmorgon efter snön som föll igår. Tur den kom så sent så jag slapp den på hemvägen.
Förra veckan var en rörig vecka i mitt liv, ja denna kommer också att te sej olik men nu har jag koll (nästan!) på allt.
I fredags var jag deppig och skrev på Fb att helgen kändes tom och tråkig. Inga planer, barnen inte hemma. Då skriver min kusin Camilla att kom hit! Sätt dej i bilen och kom! Jag hjälper dej med bensin och du får mat och husrum! Camilla bor inte här, hon bor strax norr om Söderhamn. Jag skrev att inte kan jag väl göra det, det är ju 43 mil! Hon svarar - gjört! Och ibland ska man göra tokiga infall! Snabbpackade väskan och slängde hunden i bilen. Jag ville ju ha så mycket dagsljus som möjligt. 5 timmar senare med öm rumpa och stelt högerben var jag framme. En fin helg med mycket prat, långpromenad och återseende av släkt jag inte sett på 10 år! Det blev bra. Fick perspektiv på mycket och kunde återvända hem med nya krafter.
Tack älskade Camilla, önskar vi inte hade så många mil emellan!
På söndagens hemfärd stannade jag till på Toyota i Uppsala där min andra kusin Peter jobbar. Vi har heller inte setts på väldigt länge och där fick jag lite extra kärlek i form av några bamsekramar. Han är en riktig raring! Till sommaren packar jag in ungarna också och besöker er!
Nu väntar en förmiddag i tvättstugan. Sen blir det nog en promenad i vintervädret. Våren lär dröja så får passa på att njuta av snön när den ändå envisas med att ligga!
                                                         

torsdag 24 januari 2013

Massage och städdag

20 minusgrader visade termometern i morse! Snacka om vargavinter just nu! Började dagen med att via telefon anmäla mej på Af då de bara har öppet 3 dagar i veckan i vår lilla håla! Får gå dit imorgon!
Passade sedan på att ta en stunds massage hos bästa Galina. Känner mej som en ny människa!
Kan behövas nu när livet är så rörigt på alla håll och kanter. men det blir väl ordning på det ena eller andra sättet även om det känns jobbigt nu.
I dessa minusgrader blir det ju ingen långpromenad utan jag fortsätter väl min röj och städpatrull här hemma! Igår fick barnens rum en omgång och idag min garderob tror jag! Har oxå en ful gästtoa jag vill förnya men inte idag!
Men nu poppar vi musik och städar!
Klockan är nu 14.00 och inte en städtrasa i sikte! Vännen Mia kom förbi och skingrade mina städambitioner tillfälligt! Tack!

måndag 21 januari 2013

Empirebord!

Idag är ingen toppendag, är trött och sliten och ganska under isen. Men det ska vi inte dryfta idag. Ville dela med mej av en positiv sak i alla fall! Jag har ju ett enkelt soffbord från Ikea, ni vet ett sånt där billigt laminerat. det har passat bra till min lilla divansoffa. Man blir ju lite begränsad med en sån soffa då inget stort bord får plats. Mitt gamla bord började dock bli väldigt fult och jag ville köpa  nytt. Typ då begagnat nytt! Samtidigt ville jag ha ett lite speciellt bord, inget sånt där vanligt laminatbord! Letade runt på Blocket igår kväll och hittade det! Ett Empirebord från Mio. Nytt, oanvänt impulsköp som stått i en källare ett par år. Kostade nästan 2000 nytt, de sålde det för 300....och det fanns kvar! Gasade iväg med lilla toyotan direkt efter jobbet och efter lite skruvande så står det där. Stiligt va!

söndag 20 januari 2013

Mingelfest

Söndageftermiddag och jag sitter vid köksbordet och äter upp ungarnas kvarglömda chips (ja, man ska inte, jag vet!) och tar ett glas rött (ja, det är söndag, jag vet!) Men jag var ju till mitt försvar på mingelfest hos min väninna Gabriella igår, alldeles nykter faktiskt! Det blir ju så när man inte längre bor i samma stad! Så ett glas idag när jag sitter här ensam med min blogg unnar jag mej!
Ja, ett endaste litet plastglas bål och ändå så var det väldigt kul på den lilla tillställningen! Men så klart är det människorna som gör det och det var en samling trevliga glada människor! Och som vanligt så träffar man någon som man har ngt gemensamt med. Jag förundras alltid över det faktum att man så ofta har en gemensam bekant eller liknande. Igår var det en lillebror till en tjej i min parallelklass. Hon jobbar dessutom på systembolaget här i Finspång :-)
Som sagt en lyckad tillställning och gott tilltugg. Jag rullade hemåt vid kvart över ett på natten och jag tror värden själv kröp till kojs då med! 
vi firade att hon klarat 3 års studier till socionom. Är lite avis på folk som faktiskt har en högskoleutbildning! Önskar jag hade haft mer studiemotivation när jag var yngre! Nu orkar jag inte med den ekonomiska biten med att plugga tre år. Det är för jobbigt när man är själv.
Nu fortsätter dock arbetet med att klä om de sista två matsalsstolarna, nya häftklamrar är inköpta!


                                                       Gabriella, nybakad socionom!
                                                      Lite kändismingel var det oxå ;-)
                                                                  Godsaker fick vi!

torsdag 17 januari 2013

Mia på Grötö

Jag älskar Mia Skäringer! Har läst hennes bok Dyngkåt och hur helig som helst och skrattade så jag kiknade där jag låg under täcket i sängen hemma hos Peter en hel förmiddag utan att släppa boken! Den är allvarlig också och det är mycket igenkännande nickar av sånt man känner igen och har upplevt själv. Allt på ett språk som talar direkt utan omsvep och krusiduller.. Jag är dock inget fan av solsidan men såg fram emot gårdagens Mia på Grötö.

Det var bra, riktigt bra och bara en sån fras som "Jag har fått kuk när jag ville ha kärlek" ja förlåt språket men jag tror många tjejer kände igen sej där! Nu säger jag inte att det ena måste utesluta det andra men visst är det ganska typiskt för oss tjejer. Att ta den delen som bekräftelse. jag tror absolut karlar har det bekräftelsebehovet också men det ligger oftast mer djupa känslor bakom vårat sexliv. Det är det intima som vi delar med den vi älskar. 
Den fysiska närheten tar vi nog gärna som kärlek fast det inte alltid är det.

Ja, nog om Mia på Grötö till nästa vecka!
Idag är det torsdag vilket innebär körövning i vanlig ordning. Vi övar på ett stort framträdande med alla körer i församlingen. Det blir maffigt och häftigt men svåra stämmor! Blir att lägga in i lurarna och indoktrinera stämmorna i huvudet!
Imorgon är det fredag och veckan som jag trodde skulle sega har som vanligt rusat på. Peter ligger hemma och är krasslig än så jag får klä på mej sjuksköterskeuniformen och badda pannan i helgen. Om han inte blir frisk rekordfort så lär jag få gå ensam på balunset hos Bella på lördag. Men det funkar, jag känner ju flera av de som kommer.
Nu blir det lite Roliga klipp på tvn en stund innan natten får ta över.
Hörs vi inget innan helgen så önskar jag er en alldeles underbar sådan!

tisdag 15 januari 2013

Ja se det snöar!

Idag blev det vinter igen. Ett konstant snöande sedan inatt har resulterat i ett vitt landskap där det positiva är att det är fint, vitt och krispigt ute! Nackdelen är ju för en annan som kör mycket bil att väglaget inte är det roligaste. 
Har roat mej med lite fixande inne idag i stället. Börjat klä om mina matsalsstolar då jag hittade 3 meter tyg på Hemtex för 50 kr! Tyckte det passade bra även om det är ganska tunt men man sliter ju inte så mycket på dem!
Min lilla amaryllis som jag fick på annandagen har nu slagit ut och är väldigt söt som ni ser på bilden!

På lördag blir det lite party hemma hos kompisen Bella. Hon har klarat av 3 års studier till socionom och firar detta med lite examensmingel. Det ska bli roligt att träffa gamla bekanta och även lite nytt. Barnen har tjejkväll och gubben min ligger för tillfället sjuk så får se om jag får sällskap eller åker själv.
Nu ska jag förbereda middagen då häftklamrarna tog slut i apparaten ;-)

På gensyn!

söndag 13 januari 2013

Inputar och Outputar

Så var det söndag igen. Kalas har det varit och smörgåstårta och smarriga kakor har vi festat på. Imorgon är åter vardagen tillbaka och bara 8 dagar  kvar att jobba. 
Undrar vilken riktning livet tar denna gång. Tyckte ju att det här var ganska bra när jag i somras fick beskedet om mitt nya jobb.Lite bättre förutsättningar och lite bättre betalt. Nu blir det istället a-kassa. Livet svänger fort!
I rummet intill tjoar Josefine kontinuerligt -Mamma, hjälp mej med dubbelröst! Det blir eko när hon sitter och spelar in med sin nya hemmastudioutrustning. -Mamma, jag får inte in elgitarren i datorn! (kan låta lite konstigt om grannarna lyssnar ;-) men det handlar om inputar och outputar! Nu har vi börjat skriva ner i ett block när vi hittar lösningar på problemen för ni ska inte tro att man kommer ihåg det nästa gång! Önskar jag kunde hitta en liten kurs hon kunde gå för att lära sej grunderna för det är inte lätt! Och hon vill så gärna ta sånglektioner men det är så dyrt! nästan 3000 kr. 
Nu ska det bli en timmes Så ska det låta innan sängen kallar. 
Önskar er en lätt måndag!


lördag 12 januari 2013

Flyttdax

Idag var det så dax för farmodern att flytta "hem" igen. Efter 5 veckor som Finspångsbo packade vi bilen och styrde kosan mot Coop Forum för lite matinköp och sedan hem till lägenhet med nyreoverat kök.
Jo, de hade ju städat, i alla fall någorlunda...men inte packat upp en enda kartong så det var bara att ge sej i kast med ett tiotal flyttkartonger innehålande porslin och diverse köksartiklar. OCH prydnadssaker och vaser. En hel kartong vaser och en med prydnadssaker som hon aldrig använt på de 7 år hon bott i lägenheten. De har bara stått i ett skåp högst upp och samlat damm. Nu har hon inga såna skåp kvar så jag sa till henne att plocka ihop sånt hon verkligen använde så får vi lägga det andra i källaren. Vad man använder eller anser sej behöva när man är över 90 år är emellertid inte så lätt! Tror hon kan plocka i flera dagar i dessa kartonger under ständigt överläggande. det är ju synd att kasta dessa och det här kan ju vara bra att ha... Men vi får se på måndag när jag ska dit igen hur det har gått!
Köket blev annars väldigt snyggt med vita luckor, grafitgrått kakel samt en ny fin hällspis.

Så nu återgår livet till det normala för min lilla familj igen. Både skönt och lite tomt. Har ju haft en liten "mamma" hemma och Rasmus som bara blivit liiite bortskämd går och letar efter henne!

Nu ska här snart kalasas igen. Den här gången är det Peters bror som fyller så mat och vin även denna lördag :-)
Önskar alla förföljare en trevlig helg!

onsdag 9 januari 2013

Mössor och skålar!

På hemväg från jobbet så åkte jag förbi Maxihuset och Ica. Skulle bara ha några småsaker och då stod de plötsligt där, de rosa skålarna jag letat efter som hörde ihop med de tallrikar jag köpte för ett tag sedan. Jag har letat men det fanns bara vita, men nu stod en hel drös rosa, eller syrenlila tror jag är rätt benämning, till det facila priset av 10 kr! 8 stycken plockades raskt ner i korgen!
For sedan hem till farmor och följde henne till banken och sen tro det eller ej. Vet inte hur många affärer vi besökt för att hitta en mössa hon gillar. Men i en liten butik i lilla Finspång så hängde den där. Mycket passande satt det dessutom en 50% lapp på den också!
Detta firade vi med ett besök på Åbergs fik och en köttbullesmörgås :-)
Hittade nu på kvällen en tomte som undsluppit nerpackning och retfullt satt och gungade i sin gunga på balkongen. Men trots att snön föll med stora flingor så fanns ingen julkänsla kvar och han åkte vänligt men bestämt in i garderoben!


tisdag 8 januari 2013

Uppsägning...

Då var det klart då. Skrev idag på pappren som bekräftar att min anställning inte övergår i en tillsvidareanställning. Den 23 januari är jag alltså officiellt arbetslös. Vet inte riktigt vad jag känner inför det. Det har varit å mycket turer runt det här så ärligt talat känns det ganska skönt att det bara är slut, Som jag skrev innan, jag får ta det som en början på något nytt, bättre.
Farmors lägenhet är klar till fredag så då blir det flyttlass in till stan igen! Hon tycker nog att det blir skönt fast hon är glad åt sällskapet här. Hemma är ju hemma ändå. Lite så är det ju för oss också. Det har fungerat jättebra med henne här men visst blir skönt när allt är som vanligt igen.
Det är blir ett kort inlägg idag, har ju inte hänt så mycket förutom det här!
Önskar er alla en skön kväll.

måndag 7 januari 2013

Promenad &Bebisgos!

I dag skulle jag möta gubben efter jobbet för en liten promenad. Efter lite missförstånd var vi skulle ses (gula huset på höger sida efter bron) enligt smset jag läste. Problemet var bara att när jag läste det precis kom fram till bron varpå jag gick under den och uppför backen där det mycket riktigt var ett gult hus. Messade då och frågade var han var och det visade sej att han inte alls var där jag var! ett annat gult hus vid en annan bro ;-)
Nu är ju vår lilla by inte så stor så 5 minuter senare var jag på rätt plats! Meningen var att vi skulle ta en cach på vår promenad för att ha ett litet mål. Geocaching var något vi började med för ett år sedan men kom liksom av oss. Nu när vi ska försöka promenera mera så kan det ju vara lättare att ha ett mål, en cache att leta efter! Dock får vi ta den en annan dag för Peters dotter messade att vi skulle komma förbi då de kommit hem från BB.
Så istället för långpromenad blev det en kortare med bebisgos! Hon är söt det lilla livet och Peter var alldeles förundrad över hur liten hon var! Uj, uj mina tjejer är 16 och 19 så om några år kanske det är min tur!

Nu har vi ätit middag farmor och jag. Ätit upp lasagnen som var kvar. Jag tog två bitar för jag var hungrig och det är himla gott....lite för mätt nu bara!
Har tomtebyn i hallen som ska flytta in i kartongen igen så ska försöka engagera mej i det innan tv-kvällen börjar. Fick mess från min arbetsgivare förut. De kommer imorgon och skriver uppsägningspappren...är inte ens ledsen längre, bara arg på sättet det gått till på.
Ska satsa på att försöka få till en praktikplats på ett kök när jag blir arbetslös. Öva upp mina gamla skills lite så kanske jag ska söka andra jobb än städ. Ryggen är öm idag efter några lediga dagar så städet skulle vara skönt att slippa!
Lämnar er för idag med en bild på stolta "morfar" och lilla Polly!

 

söndag 6 januari 2013

Varför Jigglypuffan?

När min äldsta dotter Jenny var liten så var hon galen i Pokemon. Ja, hon gillar dem än faktiskt ;-)
Jag var alltid mest förtjust i den här lilla rosa bollen som sjöng så att alla somnade!
Nedan följer beskrivningen av en Jigglupuff:

Jigglypuff use her big, round eyes to mesmerize her opponents. Once her foe is distracted, she will inflate her lungs and begin to sing a soothing lullaby. If the opponent resists falling asleep she will endanger her own life by continuing her song until her lungs run out of air. 

Jigglypuff appear to be round, pink ball with small, cat-like ears and very large eyes. Jigglypuff have rubbery, balloon like skin. She have small arms, but rather large feet and no tail. She appear to have a hair-like curl on her head. She can also float in the air and the wind easily blows her about.



Wirre och samarin!

Lite trött idag efter samkväm igår hos vännerna Mia och Jörgen. Det var ett något försenat 50-årskalas då han på annandagen då han fyllde istället hade en dejt med Ulrik då han passande eller rättare sagt opassande nog åkte på vinterkräksjukan. Sånt oflyt då de bjudit gäster och gjort en massa mat. Men som vi sa. Vinterkräkan funkar ju liksom inte att bara ta en treo och bita ihop!
Vi bjöds på paj och sallad och annat gott i både fast och flytande form!
Han hade tidigare fått en 4 liters Famous Grouse whiskyflaska som naturligtvis tullades på lite och vi hade köpt en presentförpackning med 3 olika whiskysorter av den mer rökiga sorten. Inte mina favoriter men lite kul att ge bort! Peter hittade också Playboycigarrer på nätet som han köpte. Jörgen röker inte så det var mer en kul grej.
Vi satt fram till halv två på natten och spelade kort. Först Plump som jag annars är rätt värdelös på och sen Poker. Döm om min förvåning när jag vann i båda! Värsta flytet hade jag och Peter muttrade om att det var whiskyns förtjänst pga av att jag var lite mer avslappnad än annars. Absolut! Plus att jag var jävligt bra helt enkelt :-)
Vi var hurtiga och promenerade de 3.5 km både dit och hem. Somnade nog inte förrän vid halv fyra imorse. Det var VÄLDIGT länge sen jag var vaken så länge! Sov nästan fram till lunch idag istället då! Fick dessutom ta 2 samarin under natten då den där whiskyn förvandlas till brinnande syra efter ett tag!

Peter köpte också en Playboy cigarr och den kunde han ha använt igår för då kom samtalet han väntat på några dagar- att han blivit morfar! En liten Polly kom den 5/1 och det var en rörd och tårögd morfar som stolt visade upp bilden på en liten rundkindad tjej. Ska bli fint att se henne sen. Det är länge sen det var någon bebis i familjen!
Nu packar trollen sina saker för en vecka hos sin far och Peter och jag ska hämta min bil som min snälla halvbror lagat åt mej
Sen blir det en lugn kväll och samla kraft att gå till det där skitstället till jobb dryga 2 veckor till. Önskar jag slapp men jag får helt enkelt koncentrera mej på att det är för pengarna!

fredag 4 januari 2013

50 nyanser

Snart är de slut mina böcker om Christian Grey och hans förehavanden i 50 nyanser serien. Fick dem i julklapp och har läst dem i timmar! Klart det är kittlande med sexbiten men ärligt talat blir man lite van mot slutet och intresserar sej mer av hur det egentligen ska gå för dem som kärlekspar. Har kanske 50 sidor kvar som jag ska spara till kvällen. Nästa bok kommer ut i mars.
Jag tycker det är kul med upplägget att tjejen i boken har sitt förnuftiga jag som talar om för henne vad hon borde tycka och känna. Den som bromsar och försöker hålla hennes fötter på jorden. Till motsats då hennes inre gudinna som dansar, gör piruetter och liknande så fort det kommer sex och bus på tal. Som fullständigt skiter i förnuft och bara går på känsla.
Man har nog tappat mycket av det där själv under årens lopp. Klart man måste vara förnuftig men ibland önskar jag att min intre gudinna var lite starkare, uppkäftigare och gjorde mej mer levande!

Idag ska nog fler tomtejävlar få krypa ner i sina lådor. Solen strålar från klarblå himmel och det känns inte så juligt längre! Tror nog det blir en promenad i dag också. I går blev det dryga 6 km vilket innebär att vi knatat  ungefär 3 mil sen den 23 december och jag tycker vi är duktiga!
Kvällen bjuder på tacomiddag innan jag tar "semester" från hemmet och tillbringar helgen med Peter. 
Jag har ju varit hemma nu onsdag - fredag så det är inte så mycket fredagskänsla men till er andra...
Freeeeeeedag :-)

torsdag 3 januari 2013

Mediahora!


Ja, jag erkänner. Ibland är jag en mediahora! Kan bli överdrivet glad åt en kommentar på Facebook, en snäll kommentar på min blogg eller att någon svarar eller reagerar på mina twitterinlägg.
Till jul skickade jag julhälsning till alla jag följer på Twitter (ja det är bara 25 st så inte hundratals!) och fick svar från alla inklusive ett gäng kändisar. Töntigt jag vet men ibland behövs så lite för att lysa upp ens dag :-) Fast när jag tänker efter så är det inte riktigt sant. Varken Mark Levengood eller Jonas Gardell svarade så de är nog lite för fina för mej ;-)
Men i dagens stressade och stundtals kalla samhälle så kan man väl vara glad åt en hälsning även om den är från någon man aldrig träffat. Personen har ju i alla fall ansträngt sej lite extra och uppmärksammat en annan människa.
 
Har annars ägnat morgonkaffestunden till att kolla runt lite och förvånat hittat ett par riktigt roliga och bra bloggar! Inte bara såna som beskriver hur nyttig mat de äter och hur duktigt de tränar.
Fru Venus är just en sådan och hennes träffande beskrivning av hennes försök till en timme på crosstrainern väckte igenkännande fnitter. Jag har själv tagit mej i kragen och faktiskt sagt upp vårt gymkort på Medley. Efter en ack så vanlig stark början i våras har jag nu insett att de 750 kr i månaden som dras från kontot kan användas till annat än ett besök var tredje månad!
Ska lägga dem på ett par riktigt bra skor när våren kommer så kanske våra förhoppningsvis fortsatta promenader kan resultera i lite jogg vartefter! Ska dessutom köpa mej en Pilatesboll. Har haft en men den bet hunden sönder när han var valp! 
Ryggen är så ond och öm och jag måste försöka stärka den lite. Vet med mej att jag borde ändra mitt arbetsval i framtiden då kroppen börjar ta stryk av allt städande. Dock vet vi ju alla att arbetsmarknaden är tuff och mitt hopp står faktiskt till att jag blir arbetslös den 23 och hoppas på en engagerad arbetsförmedlare som kan guida mej mot något nytt! Om jag bara hade den minsta aning om vad det skulle vara!
Nu ska jag göra mej i ordning för dagen. måste ner till Ica o handla samt "lufta" farmor! Hon har inte varit ute sen dagen före nyår så hon behöver lite frisk luft! De ringde igår och sa att läckan i hennes lägenhet nu torkat. De borde sätta i gång på måndag med det nya köket så en vecka till innan hon flyttar hem.
Ha en bra dag alla, snart är det helg igen!