torsdag 28 februari 2013

Jaaaaaa!

Det lönar sej att tjata! Och att leka lobbyist och prata med rätt folk! Får nog praktiken! Bara allt pappersarbete blir klart! Nackdelen är att "jobba" med a-kassa. Måste ju använda bilen varje dag och det blir en dyr extrakostnad med lite pengar. Men det löser sej!
Bamsekramar!

Självkänsla.nu!

Hon driver mej till vansinne... Damen på arbetsförmedlingen! Sååååå tungrott! 
Jag mailade henne igår och frågade om hon fått tag på chefen för Fsk där jag vill ha praktik. Hon hade jagat henne sen i tisdags blev svaret. Hon undrade om jag möjligtvis hade mobilnummer eller mail till henne... Hallå, en chef på Norrköpings kommun! För det första så borde väl arbetsförmedlingen kunna 011-150000 som är till växeln på kommunen. De både kopplar och ger dej information. Jag googlade och fick svaret på 5 sekunder! 

Jag kan absolut bidra med informationen. Saken är bara den att om inte jag ligger på hela tiden så händer inget! Hade jag inte mailat henne i går och frågat hur det gick hade hon bara fortsatt att försöka få tag på henne via en telefon hon bara svarar på typ två ggr i veckan! Hon kunde säkerligen "jobbat" så ett par veckor till! Jag hatar att bli degraderad till "oviktig" bara för att jag "bara" varit arbetslös en månad! Jag bryr mej om mina medmänniskor men skiter högaktningsgsfullt i om det finns de som gått länge och uppenbarligen behöver hjälpen mer. Jag vill och ska ha ett jobb omgående! 

Saker och ting måste gå smidigare i vårt samhälle. Om ni bara visste(jag vet att många av er gör det) alla turer som ska till. Skicka in anmälan till facket. Trots att man sitter första arbetslösa dag på Af och ger alla uppgifter och de anmäler till A-kassan... Varför kan inte bara anmälan gå direkt? Sen jaga på fd arbetsgivare om intyg. Det tar oftast veckor! Fattar inte. Det är ju knappast någon sekreterare som sitter och handskriver!

När man sen äntligen får det och skickar in går det ca ytterligare en vecka innan nytt brev från A-kassan dimper ner... Vi behöver en komplettering.... Gahhhh! Jag hade jobbat ett par timmar övertid och det var tvunget att vara med för beräkningen och det hade inte arbetsgivaren redovisat..... Kontakta arbetsgivaren igen.... efter 4 dagar inget svar. Mailar igen, begär läskvitto- Svar direkt, skickade det till dej idag... 4 dagar senare (snigelpost deluxe) kommer det äntligen i brevlådan och kan skickas iväg. I brevet jag fick från A-kassan skulle handlingarna inkomma senast 14 dagar senare. Kan säga att det inte alltid är verkligheten!

Summan jag nu fick komplettera med i övertidsersättning var 687 kr... tror ni det påverkar min ersättningsnivå? Knappast!

Så säger folk, du som bara går hemma... Du kan väl göra ditten och datten. Om ni viste hur mycket tid och  framförallt energi det går åt till sånt här tjafs! Hur snart man börjar tappa sugen och tron på att det ska ordna sej. Hur fort det går innan själkänslan börjar trasas i kanten...
Man kan promenera, träna, fixa hemma, rensa byrålådan... men i grunden så vet du. Du har inget jobb, du har dålig inkomst och folk ser i viss mån ner på dej som "bara" går hemma och har det bra. 
Det är inget Hollywoodfruliv, lovar!


onsdag 27 februari 2013

I vårsolens glans

Det kommer många bakslag än, jag vet ;-) Men idag har det varit vår! Stora dottern och jag har promenerat med hunden och sen sken solen på balkongen så jag passade på att göra den lite djursäker nu när solen börjar värma. Kissen sitter gärna och solar lite. Innan det blev för svalt passade jag också på att ta en fika!

Nu väntar lite matlagning. Tror jag får leka kock idag. Minsta dottern är ganska trött på mat efter sin första dag på nya praktiken. Men hon trivdes! Helt annat än det andra stället hon var på. Stressigt men mer avancerad matlagning så det tyckte hon var kul!
Blir thaiinspirerat med chicken panyang!
Fin kväll!


Frostmåne

Vaknar återigen vid fyratiden.... Varför! La mej ändå ganska sent. Nu har jag legat och vridit och vänt på mej i en timme så lika bra att gå upp. Jag vet att man inte ska låta hjärnan snurra igång när man vaknar så där tidigt men är det ngn del av kroppen som är svårkontrollerad så är det ju just den!
Hur som helst sitter jag här med en kopp kaffe. Tände ett ljus också. Lite mysfaktor en onsdagmorgon!
Har styrt med min lilla dator i flera dagar. Den har blivit så seg. Testade bredbandskollen och fick dåliga resultat. Typiskt tänkte jag, det har fungerat så bra med bredbandsbolaget! Bad yngsta att testa på sin Mac.... vrooom sa det, jättebra resultat. Bara inse. Behöver ny dator men har inte råd just nu. Hm, hästar i helgen kanske...!
Bytte dock Google chrome mot Firefox och det funkade absolut bättre!

Ser att månen lyser blekt på himlen. Omgärdad av en frostgloria. Ser ganska kallt ut. Skönt att inte behöva gå ut ändå!
Ska ägna förmiddagen åt att rensa i mitt skafferi. Inte klokt vad man kan roa sej :-)
Fin dag alla!





tisdag 26 februari 2013

Paltkoma

Oj, mätt sitter jag i soffan. Mätt på kassler, grönsaker i form av blomkål, gurka, tomat, advocado och några osttärningar. Alltsammans doppade vi i en sås av turkisk yoghurt blandad med hackad spenat kryddad med vitlök. Så himla gott! Nästan som att sitta och äta chips och dip, fast aningen nyttigare!
Tjejerna och jag for in till stan på eftermiddagen. De skulle handla och jag klippa mej. Hittade en nyöppnad lite prylbutik som hette TGR tror jag. Massa roliga prylar. Kolla in den tjusiga ljusslingan jag köpte!
Imorgon ska inte bilen rulla en meter! Nu får den stå till fredag då jag är förpassad hemifrån då barnen ska ha party både fredag och lördag. Problemet är att jag inte har någonstans att ta vägen, men hoppas det löser sej!
Fortsatt trevlig kväll!


Kaffe med mjölk!

Trött och rastlös, knäpp kombo! Vaknar tidigt för att sen somna om och vakna seeeeg.... Solen skiner och det är ca fem grader kallt. Tittade på väderleksutsikterna och närmaste tio dagarna såg ut ungefär så. Är tacksam över solen och frånvaron av nederbörd. Vill bara ha lite värme... Förra veckan såg det ut som det skulle kunna bli riktigt vårväder men kylan håller nog åtminstone början av mars i ett stadigt grepp. Hade planerat att fixa lite på balkongen. Typ då att ta bort julbelysningen... men det kan vänta. 
Gårdagen bjöd på Linköpingsbesök med väninna. Lite Ikea och lite annan shopping. Blev dessutom bjuden på både fika och mat! Skön dag.
Inga vidlyftiga planer för dagen mer än att uppsöka mataffär och fylla på förråden. Det bokstavligen ekar!
Lite träning också från tidningen. Platt mage med Blossom, jo, jag tackar jag! 10 min varje dag, måste ju kunna gå att hålla i! Har i alla fall träningsvärk efter första gången!

Nu morgonkaffe (med mjölk) i nyinköpta muggar från Ikea. Fina och vårliga, snart morgonkaffe på balkongen!


måndag 25 februari 2013

Kaffe utan mjölk

04:19.... Hm, senaste blogginlägget babblade jag om sovmorgon. Ja man är ju flexibel! Vaknade halv fyra och låg och vred mej till 4. Insåg att jag lika bra kunde gå upp och göra något än att bara ligga och vänta. Så nu har jag betalat räkningar! Det om något borde gjort en trött igen! Har hunnit med att äta upp gårdagens salladsrester och sitter nu med en kopp kaffe. Utan mjölk.... mutter, mutter. Varför har jag gjömt att köpa mjölk! Hm, kanske för att jag inte handlat något senaste dagarna kanske.. jo förresten, i lördags en liten 200g chokladkaka...

Idag väntar Linköpingstur med Ikeabesök och diverse annan shopping. Behöver ett par jeans. De gamla är förutom ful modell just nu för stora då några kilon rasat av. Går nog bara in på Gina och tar ett par såna där 199 kr jeans. De är helt okej!

På Ikea hoppas jag hitta en bräda jag kan använda till min säng! Jag har en Malm sänggavel och på något mystiskt sätt så försvann hela överliggaren till gaveln när jag flyttade. Den finns inte att köpa men de brukar ha överblivna skivor de säljer ut så hittar jag bara en i rätt längd så går den nog att modifiera med sågen! Ska också leta upp en guldsmed då det blivit något knas med låset på mitt Pandoraarmband.
Så dagen idag kommer nog att löpa på utan någon ångest över att inte ha något att göra! Bara ångest över pengarna som rullar!
Ha en fin dag!



lördag 23 februari 2013

Sovmorgon....

Låg i sängen till 11.20...totalt fördärv! Utan en myskarl i sängen för då är det liksom okej ;-) Däremot med en bok, ville läsa färdigt. Hunden kom och la huvudet tungt på sängkanten och stirrade oförstående. Är du sjuk, eller måste jag skaffa kateter! 
Masade mej upp och gick ut med honom. Fått i mej lite mat och kaffe. Kanske en sväng till solariet, kanske titta lite i tidningen som kom igår.... träningsmotivation... Har gått ner 5 kg senaste veckorna, tänkte jag skulle behålla formen ;-) Man måste ju vara attraktiv på marknaden nu liksom ;-)

Kvällen skulle inneburit stadsbesök med övernattning men det blev ändringar så Mello, choklad och vin ser ut att bli mina kompanjoner i kväll!
Hoppas ni får en fin kväll!


fredag 22 februari 2013

Ensam mamma....

Hm, känner mej lite gladare faktiskt! Hoppas det hänger i! Inga mer jäkelskaper nu, behöver lite medflyt!
Hade ett kul och upplyftande messenger-samtal med min svägerska i går kväll. Tack Elin! Tokigheter behövs! Du är en Milf Anette tjoar hon! Tack, skrattade så jag grät och hunden tittade oförstående på mej som skrattar åt mobilen...! Och jag har sökt nu....! Skratta nu ni andra för det här är en kul grej bara men jag har skickat in en ansökan till Ensam mamma söker...! Bara att göra det är roligt och risken minimal att de skulle höra av sej eller hur! Men man ska inte vara säker! Ansökte för ca 7 år sen och blev uppringd för casting! Hade dock precis träffat ny man då så jag hoppade! Nu tror jag att en 45 år gammal morsa kanske inte är vad de söker eller också kanske de tänker tvärtom! De kanske vill ha lite bredd i programmet, hahaha :-D
Tänk om de ringer... fan..., ni vet, det är ju alltid massa bad och bikinitagningar...hrm, måste be ett gym sponsra mej då, i så fall :-D. Eller kanske en sån där gullig baddräkt som är som en liten klänning a la 50-tal som är populär nu. Den täcker där det behövs!
Nu springa till affären. Bra om man kollar att man har tvättmedel hemma innan man börjar i tvättsugan. Tur affären är på andra sidan gatan!



torsdag 21 februari 2013

Hjärtat


Så söt och kanske sann?




Ett Ufo!

Dagens ansträngning. Städat vardagsrum. Bäddat rent i sängen. Plockat ihop all tvätt för morgondagens tvättstuga. Ganska nöjd med lite prestation i alla fall! Kostade på mej 20 minuter i solariet också. Skönt. Lite låtsasvår sådär. De pratar om varma vindar nästa vecka. Ska fixa lite på balkongen då. Sätta upp nät så inte katten rymmer. Eller hunden också för den delen! Bor ju på nedre botten så ett skutt så är han ute!
När jag tittar in i vardagsrummet möts jag av ett starkt sken, ni vet sådär så man får kisa och skugga med handen.... Vad är det? Ett Ufo? en meteor? Nä, solen mina damer och herrar! Förstå bristen på denna när man reagerar så! Underbart!


tisdag 19 februari 2013

Besiktning...

Hm, ja är ju inte så produktiv här just nu. Vad finns det att skriva om i februari månad. Nybliven singel och arbetslös... uppenbarligen inte mycket! Känner mej fortfarande off. Tappat sugen. Hoppas våren kommer snart men lite nya krafter. En positiv sak är i alla fall att bilen gick genom besiktningen! Ja, snarare rullade då! Så skönt. Det har varit lite magont för jag vet ju att pengar är en stor bristvara just nu och ofta handlar det ju inte om tvåsiffrigt när vi pratar bilreparation!
Nu iväg på ett möte. Har klätt upp mej idag. Inte för att det behövs för mötet skull men för att hitta lite bramående!
Kramis


lördag 16 februari 2013

Tröttmössa

Lite tröttmössa idag... Blev bara 3 glas vin men ändå var jag bakis när jag vaknade vid halv fem. Förvisso sovit för lite och maten som jag intog igår bestod av ett par bitar hemtrampad pizza så det var lite dålig grund för vinet!
Behöver inte göra så många knop i dag i alla fall. Har fått hjälp att fixa min glappiga lampa på bilen inför tisdagens besiktning. (hatar, hatar besiktning!) Men har i alla fall kollat såna saker. Sen är bara att be till alla högre makter som kan tänkas förbarma sej!
Har köpt 2 pocketböcker (man fick 2 för 50 kr på Maxi) som jag nog ska krypa ner med under eftermiddagen! Kvällen får väl bjuda på Melodifestival om nu ingen har några roliga intressanta saker att erbjuda? Funkar alldeles ypperligt att bjuda på middag, bio eller liknande? !! Bara tjoa, jag är idel öra :-)
Nu skriker dock magen så nåt ska den väl få!
Fin lördag/kväll!


torsdag 14 februari 2013

Every hearts day....!

Vaknar kvart över åtta av det är knäpptyst hemma. Den lilla börjar klockan åtta och jag har inte hört att hon varit uppe. Går upp och ser en kokongad unge snarka för fullt i sängen. Tjoar och ungen far ilkset upp muttrandes om att mobilen inte ringt. Det gjorde den klockan sex, hörde den! Läste någonstans om en väckarklocka som hoppar iväg och inte blir tyst förrän man får tag på den, vore kanske lämpligt!
Jag sa i alla fall åt henne att inte stressa. Kom till andra lektionen, bättre än att bara storma in mitt i.
De fick ett varsitt Alla hjärtans dag paket och det dåliga humöret blev genast bättre... Hon skulle behöva paket varje morgon!
Vet inte vad dagen ska bjuda på idag. Jo möte med Detristalärarnaopedagogerna på skolan! Kan ju bli på dåligt humör för mindre! Men det är klockan fyra så ska försöka att nonchalera det tills dess.
Blomsterkvastar och chokladkartonger kommer troligen att lysa med sin frånvaro idag så kanske ska fundera ut något mumsigt till mej och tjejerna ikväll. Önskar jag hade haft råd att bjuda ut dem men det får bli en annan gång.
Till alla mina kära läsare vare sej ni har sällskap eller om ni är själva. En gigantisk kram till er idag på denna kärleksdag. 


tisdag 12 februari 2013

Pissluva!

Tjoho1 Eller nåt.... Försöker ha ett bättre humör idag men lyckas väl sådär.... Det är trist. Satanssåinihelvetetrist! Har städat garderober, promenerar, t om solat i solariet idag. Men livet som arbetslös förutom sovmornar då är tråkigt. Livet som singel och arbetslös är dubbelt trist! Säkert drömtillvaro för en del men inte för mej. Tror jag kommer att bli galen!
Arbetsförmedlaren svarade i alla fall, efter att jag skickat med läskvitto i mailet. Praktik kan i undantagsfall beviljas en kortare period om de anser att det kan leda till jobb.... ja, vad sjutton vill jag annars ha det för! Nej, jag erkänner. Är skitarg idag så lika bra jag inväntar en bättre morgondag!


måndag 11 februari 2013

Du är utnött, gå och häng dej!

Bäst att taga bördan på sig
le åt åldern, som förtorkar
män till gubbar, bäst att slå sig
fram, så länge hoppet orkar

Håna livet, när det hånar
kallt och hatfullt: vrid dig, sväng dig
undan ödet, håret grånar,
du är utnött, gå och häng dig!

Japp, känner mej måttligt positiv idag! 



söndag 10 februari 2013

Pubsväng!

Länge sen man tog en liten pubrunda, väldigt länge sedan! Mycket trevligt med vänner och nya bekanta! Längst tid satt vi dock på Cafe Broddway för där är lugnt, gott om plats och bra samtalsklimat! Också ett större ölutbud förstod jag av de som nu inmundigar denna dryck! Jag föredrar cider. Dock blir det lite mastigt att beställa i glas. Herregud man får ju kissa hela kvällen! Jag skulle ju kvällen till ära vara extrasnygg så jag hade ju dragit på mej min lilla smalisbody under kläderna, ovanpå den hade man då strumpbyxor. Ja, och vadå tänker ni... Jo det är ju som så att min body inte är öppningsbar i grenen.... för er som har förmågan att tänka i bilder så föreställ er en lätt fnissig jag utföra konstycket att kissa utan att ta av mej allt och dra ner hela kittet! Jo, säger det, vi tjejer har simultankapacitet och en jävla envishet. Kanske ett mått av dumdristighet Hädanefter ska jag beställa på flaska! 
Vid midnatt var det dags att dra sej hemåt. Ganska skönt och bättre förutsättningar att vara pigg på söndagen.
Lite lyxigt att sova hos Anna och ha en hel övervåning  bara för sej själv! På morgonen blev jag serverad kaffe och smörgås i soffan. Tack rara du, var mycket trevligt och det blir fler gånger!
Dessutom åkte Rassemusen in i hennes dusch för ett "bad" Dagen till ära shamponerad med dyrt silvershampo! Lätt chockad för det var nog inte vad han förväntat sej!
Nu är barn hemma och lite kvällsmat intagen. Ett litet glas rött också, jag är ju ledig imorgon...!
Kramizar!

tisdag 5 februari 2013

Nån tapetserare blir jag inte!

Har målat, tapetserat, klippt, limmat.... Hm, och svurit och förbannat ;-) Hela eftermiddagen och kvällen igår ägnade jag åt gästtoaletten..
Resultatet ser ni nedan. Det var första gången jag använde en sån tapet man sätter direkt på den förlimmade väggen. Mycket lättare att ha att göra med MEN som Tony Irving skulle sagt... Problemet är när man tampas i ett litet utrymme och det är rör och elände man måste ta hänsyn till. Tapeten är ju lite styvare än en "vanlig" så den är inte speciellt samarbetsvillig! Dessutom nådde jag inte ända upp i taket då man inte får in stegen så nära. Pussel på en del ställen och mindre vackert men med tanke på att den innan var målad i en pissgul nyans som det drättlats friskt med överallt så är det ändå fint! Inbjudande, varmt och ombonat var känslan jag var ute efter. Ska nu jaga lämplig spegel och några små hyllor ska upp. Sen är det bara att slå ner rumpan och njuta :-)







lördag 2 februari 2013

Pokemon i Mello!

Riktig festkväll har jag och tjejerna haft. Plankstek och massa godis. Så var det dax för första deltävlingen i melodifestivalen. Jag har ju en Mangatokig dotter så naturligtvis hejade vi på Yohio. Men jag gillar honom, eller kanske det är en sån där modern hen! Har lyssnat på annat han gjort och hade hoppats på lite mer ös för den här killen kan! Men show är det och sån scenvana trots blygsamma 17 år! Det är i alla fall underhållning jämfört med det där franska eländet, kära nån! 
Nu ska jag snart ta kväller. Imorgon ska man få välsingnelsen i Hällestad kyrka! Då är det stor körbaluns då alla församlingens körer ska framföra 3 sånger tillsammans. En nätt kör på ca 100 personer, ska bli kul! Så bäst att krypa till sängs så rösten är pigg imorgon!
Goodnight sweathearts!




Bicicletas

Efter koppeltvång och ett paket blodpudding ser min fraggelhund ut som, ja jag vet inte. En mer korthårig fraggel antar jag! Att "handklippa" med sax ger inte några skönhetspoäng men fyller sin funktion i alla fall. Efter bad och borstning kanske jag kan finputsa med trimmern, kanske...!
Efter vi lekt frisör lämnade jag slagfältet i köket. Ni kan inte ana så mycket hår! Skulle lugnt räcka till ett täcke, eller i alla fall 2 rejäla kuddar! Vi begav oss ut i finvädret och knallade en halvmil. Skönt och inte så farligt halt, bara på en del ställen där matte höll på att göra en snygg bicicletas, utan boll!

Tog sedan en dans med slangdraken när vi kom hem och lita annat stök för att få lite lördagsfint. 
Nu har vi handlat godis till kvällen och till den varma nachotallrik jag tänkte ha som förrätt. Till varmrätt idag blir det planka! Det är ju ändå mello!
Önskar er alla en skön lördagskväll!


Att göra en pudel!

Vaknade redan vid sextiden. Så typiskt men man kan ju alltid ligga och dra sej. Eller inte.... efter en halvtimme börjar ju magen knota, hungrig! Det går inte att somna om utan nu sitter jag här och dricker kaffe. Det är tyst och skönt och djur och ungar snusar gott.
Ska ta mej an hunden strax och fortsätta friseringen. Trimmern fastnade i hans päls när jag försökte igår. Ståltrådspäls! Behöver en fårklippningsmaskin. Det blev saxen och det tar tid och blir inte världsklass på den klippningen men det funkar tack vare att han är lockig. Huvud och framben är klippta, ni kan ju föreställa er att det ser lite komiskt ut!
Såg vädret igår. Det ska vara strålande soligt hela helgen så jag bara måste komma ut på en långpromenad. Västerifrån skymtade tunga snömoln och tydligen väntas snö till början av veckan. Är tacksam att jag för tillfället inte behöver ge mej iväg tidigt måndagmorgon i nysnö!
Jag har svårt för att gå hemma och dra men efter allt stök som varit tar jag det än så länge som semester. Sen när jag inte har någon garderob kvar att röja eller något byggprojekt då!
Arbetsförmedlingen lyser fortfarande med sin frånvaro med kontakt. Visst är det märkligt? 
En annan ska stå till förfogande och skicka in sina förehavanden inom vissa tider men de själva... Ja, de har mycket att göra kanske men som min vän säger hur ska det då bli i höst när ett av de större företagen lägger ner och hundratals står utan jobb! Dessutom vill jag ju jobba och har fixat med allt själv, de behöver bara säga ok!
Nog för nu, vässar saxen..... Raaasmus, kom till matte!



fredag 1 februari 2013

Telefontid

Telefontider och tyskbrytande sjuksyster! Men han var bra, riktigt bra och jag ska ta mej an mötet på skolan på måndag! Skönt men lite nya infallsvinklar på saker så man kan komma vidare!
Fick också ett annat oväntat samtal. Trevligt! Känner mej glad och uppmärksammad! Tack! Är bara ett telefonsamtal bort! Har  tillbringat förmiddagen i luren.
Nu borstat hundhuvud, ska prova trimmern.....!

Fraggel

Fredag, yeeaah...eller har ju haft fredag hela veckan. Förstår inte att jag inte hunnit med mer. Har ju inte ens börjat med toan.. måste klippa och bada hunden också. Han ser ut som en fraggel, men det är en heldags jobb.Följde i alla fall Josefine till bussen, så fick hunden en bensträckare. Lite kylig morgon. Frisk! 
Helgen går väl i lugnets tecken och nej, inga långfärder! Min käre far ringde häromdagen. Han hade hört att jag varit ute och finkört. Han ville säga att han var imponerad! Lite festligt men visst. Det är enklare och lättare idag med gps och motorväg hela sträckan. Blev förvånad när jag passerade Uppsala. Sist jag åkte där körde man igenom stan. Det är ett tag sen. Typ 10 år eller nåt! Ska åka till sommaren igen. Lovat mej själv och barnen!
Nu ligger jag i sängen med minilappen på magen..Fnular på om jag ska gå upp och vara nyttig eller läsa mer 50 nyanser. Läste 3 timmar igår kväll! Kurrar dock lite i magen och då brukar det vara svårt att ignorera den! Magen alltså, inte boken... men, kan ju lunchläsa sen :-)