söndag 31 mars 2013

Påskdagen

Nu har påskens bestyr klarats av för i år. Igår var vi hos min gamla farmor och åt påskmidagg, Bara jag brorsan och barnen. Det var trevligt men i vanlig ordning är det ett stressmoment för gamla människor. Först blev hon lite sur för att jag inte köpt rödbetssallad. 
Jag jagade runt efter lax, läsk och hovmästarsås innan vi kom. Rödbetssallad stod inte på listan. Vilket hon med bestämdhet hävdade att det visste hon absolut att vi bestämt! jaja, affären ligger 25 meter från huset så barnen sprang snällt iväg. 
Sen ska det ÄTAS! Mycket. Gärna mer än vad man klarar av. Man är ju också så snäll att man gör det. Vet ju att det är hennes bevis på att det var gott. Är dock utslagen hela kvällen sen!
Hade med 2 kartonger som vi slängde upp på vinden i ett förråd jag har där sen förut. Ska ta med en kartong varje stadssväng så blir det något mindre att flytta på när den dagen kommer!
Hade ett extrabarn här torsdag till lördag och när jag skjutsade hem henne följde ett annat med hem igår...
Fick lite spunk på dom när de hade fniss och skrattattack klockan fyra imorse... Skönt att man är ledig en dag till! De åker till sin pappa idag och då ska jag ha vilodag imorgon! Inte idag för hemmet ser ut som en krigszon i vanlig ordning!
Funderar allvarligt på ett annat upplägg av boendeytan när vi flyttar. Överväger en bäddsoffa så de får ett varsitt rum. OCH en extra tv. Då kan de ju hålla sitt stök där och jag i alla fall får ha vardagsrummet i ordning. Nu sitter de ju här och kollar på film. Äter chips och godis och det är inte undanplockat på morgonen precis!
Solen strålar återigen från en klarblå himmel så hunden, jag  Runkeeper får väl ha en lite längre träff under eftermiddagen också!
Önskar er en fin påskdag!


tisdag 26 mars 2013

Jobbdag

Benen känns som trumpinnar. Suttit på gumpen 20 minuter på hela dagen. Kockan sjuk, praktikanten (jag)kastades in i lejonkulan med hull och hår. Klarar sej lätt tilltufsad men är av envis sort så det fixar sej! Påskbord imorgon. Kockan fortfarande sjuk. Tvingar ledig dotter att följa med som backup!
Klockan är snart sju, inte gjort ngt mer än tagit en promenad och ätit. Satan vad tiden springer!
Måste fixa disken nu innan jag somnar i soffan!
Liten tjej kom in i köket efter maten. -Lotta! maten var god idag! Vad bra sa jag, fast jag heter inte Lotta, jag heter Anette! Hon tittar på mej..hm, -men du ser ut som Lotta! men du, jag gillade inte den där äggsåsen... Men det var ingen äggsås svarar jag, bara en vanlig dillsås! -Okej, men då gillade jag den inte fast maten var jättegod! (fiskgratäng och potatis!)
Kuliga är dom de små liven, i lagom dos! Sådär 30 minuter lunch typ!

Fin kväll!


lördag 23 mars 2013

Sovmorgon!

Sovit i 10 timmar! Slocknade innan Skavlan slutade igår. Har förvisso vaknat de vanliga 4-5 gångerna men bara vetskapen om att jag inte har en klocka som ringer gjorde att jag bara kunde vända mej om och somna om. Undrar vad det är som ska väcka mej hela tiden! Fnular...!
Har en vana (enligt vissa ovana) att inte fälla persiennerna. Tycker det är skönt när morgonen får väcka mej!

Nu är tvättstugan i full gång. En dans med slangdraken och en promenad med fraggelhunden står på schemat idag. Kanske en liten tur till låtsassolen oxå, att sitta i vårsol på balkongen känns än så länge ganska avlägset!

Önskar er en fin vårvinterdag!


onsdag 20 mars 2013

Trött

Trött, tröttast! Det känns att jobba heltid i kök! Förutom lunchen så står eller går vi mest hela tiden. Men så mycket roligare än att städa ändå! Klart det gör sitt till att ha en arbetskamrat att slänga käft med. Diskussionen idag har varit på fredagsnivå, det vill säga låg. Snoppar, sexleksaker och diverse bisarra men roliga historier.
I går visade jag min lägenhet för en liten familj som troligtvis ska ha den. Idag ringde Josse och sa att det var hennes klasskamrat och mamma som varit här och tittat på den! Världen är liten!
Så nu hoppas vi att hon i sin tur ska hitta någon som kan ta hennes lite tidigare...
I slutet av maj senast drar vi oss inåt staden igen. Nu när allt är klart känns det bra. Även om jag trivs bra här. Ja, följ nu inte efter nästa karl så fort nästa gång var ett "råd" jag fick igår. Mm, förvisso, men hur vore det om "karlarna" också kunde ta lite ansvar i förhållanden och inte bara tro att man ska vara kåt, glad och tacksam ;-) 
Min badrumslampa pajade lägligt och trots envisa försök att få loss kupan så gick jag bet. Bad t om mitt ex om hjälp men inte heller han lyckades. Ringde idag fastighetsskötaren och hade tur att jag fick prata med den jag hade förut när vi bodde i förra lägenheten. Han är inte rädd för min hund utan när jag kom hem hade han fixat till det!
Nu är jag fixad och klar för en fika med en vän om en stund. Blir lite seg av att sätta mej ner efter full dag så nästan lite tur (bara nästan) att det är ruggigt ute för då piggnar jag väl till!
Ha en fin eftermiddag!


måndag 18 mars 2013

Flytt....

Ja, känner mej som en backpacker....Hade tänkt bo kvar här tills ungarna slutat skolan. Men... har märkt sista tiden hur ensam jag är här i byn. Kräver inte så mycket. Var ganska nöjd med det umgänget jag hade med Peter när vi var tillsammans. Men nu saknar jag mina vänner inne i stan med omnejd. Det går inte att fara iväg på helgerna för att ses. Vill kunna ta en fika eller bara en tur på stan med er även en veckodag!

Vi trivs bra här annars. Billigt boende, lugnt och skönt, men ensamt...

Bostadsbrist råder i Norrköping upptäckte vi. 100 talet sökande på varenda lägenhet... Tog en chansning och kontaktade farmors hyresvärd. Vet att det blir en trea ledig där.. Och förvånad blev jag när de ringde och erbjöd visning och sen att jag fick den utan krusiduller!
Samma storlek som vi har nu. Balkong fast tyvärr åt fel håll. Pyttekök.. men jättefint stort vardagsrum men ett stort burspråk som är som ett rum. Dessutom fungerande öppen spis och genomgående gamla trägolv i hela lägenheten. Kan bli hur mysigt som helst!
De som bor där vill flytta redan till 1/4 men har den till 1/6. Chansade och sa upp min idag och hoppas på att någon vill ha den innan 1/7..!
Så, jag som nyss packat upp sista flyttkartongen ska nu göra om.. igen... Ja, känner mej tokig men ibland blir det ju inte som man tänkt sej!
Så vi börjar om igen. Ny lägenhet, förhoppningsvis nytt jobb vartefter. Sen är det bara kärleken kvar... hm!
Önskar er fin kväll!

onsdag 13 mars 2013

Torktumlartankar

Vad tänker du på? Det är väl en fråga vi både ställer och får lite nu och då. Det är en bra fråga om man verkligen menar den. Om man är intresserad av vad den andra verkligen känner, tycker och funderar på. 
Har själv fått frågan många gånger, dock kanske inte så många gånger där den varit just genuint menad. Att personen ifråga oftast ställt den för att verka intresserad men sen inte är det. Varken av svaret eller en eventuell efterkommande diskussion. Däri ligger nog en del av min verbala brist gällande kommunikation. har aldrig upplevt att någon lyssnat eller brytt sej speciellt mycket.
Men, som Tony Irving skulle sagt! Ibland ska ni inte ha så stora förväntningar på tjejers tankar... Fick frågan i helgen. Dessutom tror jag, ärligt menad...! Och i just det läget...tänkte jag på allt och inget. Klassiska tjejtankar alltså. Torktumlartankar! Ni vet, lite jobb, lite barn, lite karlar, kanske lite sex ;-) Bara massa blablabla i en salig röra! Jag lovar att det inte är ämnen som är menade för en djupare analys, de bara är. tror de är menade som någon slags mental avslappning. Men de andra ämnena som absolut finns för djupanalys de ploppar också upp så fortsätt fråga ;-)


tisdag 12 mars 2013

Mör...

Ja, nu har man jobbat 2 dagar! Igår gick jättebra. Glatt välkomnad. Relativt lugnt. Idag, fullt ös...! Känns som jag diskat åt en hel arme! Jag har gjort annat också. Stekt korv, bakat, men det känns som det är disken som upptagit mesta tiden idag. fatta att hon hinner göra allt själv annars. Det är ett tungt jobb!
Har väl svarat ett antal gånger på frågan -Vad heter du? även idag och kommer sannolikt att göra det ett tag framöver! En del barn tar nästan för vana att fråga varje dag, fast ställer man motfrågan så vet de!
Har annars senaste dygnet ägnat mycket tid och tankar åt en vän som just nu mår väldigt dåligt. Det är skitjobbigt att inte kunna hjälpa. Ont i själen är dessutom så svårdefinierat och söka hjälp kan jag förstå känns betydligt jobbigare än att gå till doktorn med en ond hals eller liknande. Än så länge så har vi inte lyckats med övertalningen att söka hjälp så jag hoppas verkligen att våra tankar och det lilla mentala stöd vi kan ge är tillräckligt för att samla ny kraft och ork.
Jag ska se det nya programmet kändishoppet. Det är ju så dråpligt att det måste vara bra! Behöver lite tokigheter tillsammans med en godispåse jag inte skulle köpa för att låta min hjärna slappna av efter alla intryck och händelser senaste dygnen. Sen blir det sängen tidigt idag!
Ha en fin kväll kära vänner.

                                                            Mina alster idag!

                                                        Kanske inte fullt lika roligt!
                                 

fredag 8 mars 2013

Fredag!

Ja i och för sej inget ovanligt, men idag är det ju fredag innan man börjar jobba så det är liksom helg igen!
Far in till staden i kväll för lite förlustelser hela helgen. Bästaste Maret tar hand om det vita monstret åt mej. Hoppas han uppför sej! Har plockat ögonbryn och målat naglar. Känns kul att få komma ut lite!
Måndag morgon klockan 07.00 ska jag iförd kockmundering befinna mej på min nya arbetsplats. Tur att båda barnen går inriktning kök för då finns det kläder hemma att låna!
Ögoneksemet ännu lite bättre idag och jag hoppas att det ger sej. Har varit riktigt jobbigt att ha det både för att det svidigt och kliat samt att det ser ju inte så kul ut. Minsta försök till att sminka över det resulterade i mer utslag. Mascara funkar så det är sminkning light som gäller just nu!
Fick avbeställa min nageltid nästa vecka för att jag ska börja jobba. Ny tid 23 maj... hm, lite lång väntetid..kanske dax att anställa ngn mer? 
Önskar er alla en fin helg!



torsdag 7 mars 2013

Torsdagspromenad

Klockan är lite över 11. Jag har gått promenad, ja inga mil men 3 km är bättre än inget! 176 kcal sa Runkeeper att jag gjort av med :-). Sol men lite kyligt. Dock sjöng fåglarna som besatta och hunden somnade nöjt när vi kom hem. Sedan dess har jag hunnit prata med Fsk-chefen på förskolan jag ska jobba, hon hälsade mej varmt välkommen. Känns bra! Dessutom tog jag mej i kragen och fixade tid till yngsta hos sjukgymnasten då hon en längre tid klagat över ont i ländryggen och svanskotan. Passade också på med 15 minuter i solariet. Ja 15 minuter får man sola numer enligt strålningsinstitutets nya regler. Tycker att mitt ögoneksem blir bättre av låtsassolen så några gånger emellanåt så fuskar jag lite!
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska roa mej med resterande delen av dagen bara! Saknar verkligen sällskap. Bara för det ska det bli skönt att börja jobba igen. Och få en arbetskamrat!
Men nu dusch. Kanske t om ska passa på att raka benen. Måste börja få in rutinerna igen när de snart ska visas upp :-D
Fin dag till er alla, avslutar med en bild på sängtjyven som passar på när man inte ser!

onsdag 6 mars 2013

Finspång T&R

Idag var planerat stadsbesök med farmorshopping på listan. Vi hade bestämt att jag skulle komma in vid lunchtid. Kvart över åtta ringer klockan. Hon har fått urinvägsinfektion och har fått läkartid kl tio. Vårdcentralen undrar om hon kan få skjuts då det är isgata på vägen dit. Bara att göra sej i ordning, kasta in hunden i bilen, ja han fick följa med idag. Susa in 3 mil för att skjutsa henne 1 km. Ja när hon går är det bara ca 500 meter. Ja, jag vet jag skulle ändå in men ibland önskar jag att någon annan kunde ställa upp och hjälpa till lite när jag inte bor i stan.
Funderar på att flytta tillbaka... Vi trivs bra här. Lägenheten är bra och billig. Men jag har inga vänner. Livet i veckorna är när inte barnen är hemma rätt trist. Sannolikheten att jag skulle hitta en karl från Finspång är väl lika stor som Harrisburg! Men att hitta lägenhet i stan är tydligen inte lätt numer. Vill ju dessutom bo på rätt sida. Dvs Norr, så barnen har lätt att ta sej till bussen. Hyran ligger på minst en tusenlapp mer i månaden, men kanske behöver man inte använda bilen så mycket...
Ja, vi får se. Håller ögonen öppna i alla fall. Titta kostar ju inget.
Nu önskar jag er en fin kväll!


söndag 3 mars 2013

Söndagsblues

Nu är man hemma igen efter en helg i stora staden! Jo, i jämförelse med Finspång så är Norrköping en storstad! Haft en trevlig helg med några vänner och lördagen bjöd även på ett pub besök. Dessutom ett nyktert sådant! 2 Coca cola samt lite snack. Jag trodde de hade chilinötter men nu är det visst majs som gäller! Rostad samt några chilikryddade rispuffar av ngt slag. Smakade lite papper med stark eftersmak. Men ni vet ju hur det blir när man sitter där och pratar... de slinker i en efter en och innan vi gick hem hade jag satt i mej 2 skålar! 
Vaknade i natt av ett oljud... ett morrande... insåg att det var min mage! Den har varit fullkomligt tokig. Morrat, gurglat och låtit som en centrifugerande tvättmaskin. Fick en Heracillinkur i fredags för ett envist eksem runt ögonen. Just det penicillinet är extremt hårt mot magen och det i kombination med de där chilipuffarna var nog inte så genomtänkt...!
Ja den vansinnigt rafflande söndagskvällen bjuder nu på ett andra  glas vin och lite Så ska det låta. Som vanligt när man sitter här själv en söndagskväll så blir det lite "söndagsblues.. men det ger sej. Finns fler än jag som känner av detta av olika anledningar.
Ha en fin söndagskväll!