tisdag 28 maj 2013

Im livin in a box!

Jag packar och packar. Kartongerna blir fler och fler men det känns ändå som det är prylar överallt! Men det blir väl klart till lördag...hoppas jag! Annars är det ju inte hela världen om det tar lite längre tid för jag har ju lägenheten en hel månad till fast jag lovat tjejen som ska in efter mej att få tillträde snarast. Detta i utbyte mot flyttstädningen. Den kompenserar inte en hel månadshyra förvisso men så skönt att bara släppa allt. Min nya lägenhet är både nyrenoverad och nystädat när jag flyttar in så det känns riktigt bra!
Hade varit lite för duktig att packa så när jag kom hem och skulle byta om hade jag packat ner alla byxor... fick leta i säckarna!
Nu blir det lite tv (om det är något att se) sen dusch och säng.
Imorgon blir det stan och lite umgänge med vännen. Kan vara skönt med ett avbrott i stöket! Ska försöka hitta en plats i soffan nu!
Ha en fin kväll!

lördag 25 maj 2013

Personalfest & Strömming!

Igår var det så dax för vår stora personalfest. Festvåningen var hyrd och områdets förskolor samlade för mat och underhållning. 
Välkomstdrink, snacks och väldigt god mat! Underhållningen var i form av 2 unga tjejer som med gitarr och sång höll i underhållningen på trubadurvis. Den ena var dotter till chefen eller nåt tror jag! De var lite försiktiga till en början men vartefter kvällen led så drog de upp både volymen och kvaliteten! Klassiska trubadursånger av både nytt och gammalt. Dock märktes en förkärlek för Lars Winnerbäck. jag gillar honom men klart att det kan bli lite för mycket!
För mycket kan det oxå bli av det goda. Allra helst alkoholhaltiga drycker. Några under kvällen utmärkte sej ganska tidigt på detta sätt och jag tycker det är pinsamt! Tjejer/kvinnor i hyfsat mogen ålder som blir styriga, högljudda och överdrivet larviga...klart man ska och får ha roligt men detta fullakärring stuket... nä, går bort liksom!
Drog mej hemåt vid halv elva tiden. Skulle ju på fisketur på lördagen och hade ju dessutom ett annat kvällssällskap som jag föredrog ;-)

Vi åkte vid 10-tiden med termos och fiskegrejer packat. Stannade till och köpte lite fikabröd på vägen.
Efter att vi fått båten i sjön rodde vi ut till av far anvisad plats där strömmingen fanns... sänkte ner våra rader av krok och drog nästan genast upp några silverblänkande strömmingar! Sen blev det tomt.... vi flyttade på oss några meter hit och dit men endast ett fåtal fiskar fastnade på kroken.
Men så efter sista försöket att hitta "rätt" så fanns de där! Bara man sänkte ner linan högg det och det blev några rader silverfisk!
Solen stekte skönt även om några moln skymde med tilltagande vind emellanåt. Det stramar lite i ansiktet så det var nog drag i strålarna!
Efter att båten åter var på land, strömmingen sköljd så drog vi oss hemåt. Drygt 3 kg blev det som nu väntar på rensning för att sedan bli inlagd. Tänkte sätta tonåringarna på det!
Jag blev helt slut efter så mycket sol och frisk luft. Ska bara fixa det nödvändigaste ikväll, kommer säkerligen somna tidigt lördagskvällen till trots
Fin helg till er!

torsdag 23 maj 2013

Surbullekväll

Bra arbetsdag. fredag imorgon. Ändå känner jag mej som en surbulletant ikväll! Behöver kramas! Det får jag imorgon, jag vet,,,, vill bara nu! Får väl skylla på hormoner eller nåt..! Eller bara lite ensamhet och behov av lite närhet typ... 
Imorgon är det personalfest. Min vän ska köra mej dit och hämta sen (hoppas jag!) Sova i stan. Rolig fredag! Lördag blir det Bråviken och strömmingsfiske. Också kul! Det kanske är det som är problemet. det händer roliga saker i helgen och jag är lite rastlös kanske, tror det är så...;-) Jag är ju ett litet Damp-barn ;-)
Kommer kännas bättre imorgon!


onsdag 22 maj 2013

Go for it!

Det finns andra som också är lämpade, men du är den ende som verkligen bestämt sig.
Du har kanske inte störst talang, men du är den som vill det mest. Det är viktigare för dig.
Stark. Rak i ryggen. Stolt. Fokus på nästa steg. Handlingskraftig. Du vet att du behöver göra också, inte bara tänka.
Du tror inte på dig själv till 100 procent hela tiden, du hamnar i svackor som alla andra, men du ska bara ha det här. Det är din tur nu.
Du tycker inte att du är störst, bäst och vackrast. Det är inte nödvändigt. Du är ödmjuk men beslutsam, mer rakt på, mer distinkt, än alla andra. Du har en annan blick än tidigare.
Vem har sagt att det ska vara lätt? Det är inte ens enkelt att vara sig själv vissa gånger. Upp med dig. Minns varför du stakade ut den här riktningen från första början. Kom ihåg att du gör det här för fler anledningar än bara för din egen skull.
En luftig idé. Uppfriskande. Drömmen om att vinna tufsas av vinden, men den finns ändå kvar. Håll i nu.
Vänta, avvakta, tveka, det är vad som snurrar i huvudet hos de andra. Du tänker bara: Det kommer inte bättre tillfällen. Jag har väntat länge nog. Gå för det!




http://www.upphopp.se/bloggen/

tisdag 21 maj 2013

03:45

Klockan ringer vanligtvis runt halv sex. Då hinner jag fixa mej lite, dricka kaffe innan jag åker mot jobbet. Senaste dagarna har det varit rörigt på flera plan. Förestående flytt, lite strul med kärleken, ja inte själva föremålet för min ömma låga utan mer kringgrejer liksom! Det har blivit en del sena nätter och för lite sömn. Igår kom jag dock i säng innan 23 och somnade tungt. Alarmet indikerade "ringer om 6 timmar och 32 minuter" kändes lite för lite men ändå bättre än de fyra som blev natten innan.
Vaknar alltså kvart i fyra.... bara undrar varför kroppen får för sej att det är dax då! Den behöver ju mer sömn! Förvisso sover jag med öppet fönster så fågelkvitter hörs ju tidigt men....! 
Så är man kissnödig, törstig... går upp och fixar det... börjar fundera på flytten, boka kärra etc.Sen är det bara att kliva upp! Morgondusch, morgonkaffe. packat lite för övernattning i stan. Ska på föreläsning ikväll på Flygeln. Olof Röhlander- Det blir alltid som man tänkt sej. Den verkar kul och tänkvärd. Ska bli intressant! Dessutom får min vän och jag en kväll tillsammans vilket behövs i all röra just nu.
Återkommer om denna föreläsning!
Så nu...dax att dra sej mot jobb...inget pigg alls längre. Skulle absolut gå att krypa ner i sängen igen nu!
Fin dag alla!


lördag 18 maj 2013

Försommardag!

Gårdagen strålande försommarsol gjorde mej ganska oinspirerad till att åka hem till min katastrofala lägenhet med stök och flyttkartonger. Jag borde inte fara omkring så mycket med bilen då jag behöver spara på bensinåtgången men....  jag bestämde med min väninna att komma förbi hennes lantställe. En sån fin dag som igår ska tillbringas ute! Packade ner lååånga löplinan till fraggelhunden oxå så även han kunde få ta del av lite försommaryra!
Väl inne i staden så får jag besked om att väninnan ligger för ankar i migränhuvudvärk och inte tar sej ut till ngn sommarstuga. Känns ju sådär att behöva åka 3 mil hem igen så jag tipsar henne först om att ta en Naproxen. Sen tar jag hunden och promenerar till vår "gamla" badsjö där han får ta ett försommardopp! 
Stigen som leder dit genom skogen var så vacker att man nästan blev troende! Vitsippor, humlor, skir försommargrönska och kluckande vatten.... Lycklig hund! Ja, matte kände allt av omgivningen också!
På vägen tillbaks till bilen passerade vi ett sommarhus som jag alltid gillat. Varje gång jag ser det tänker jag. Någongång!
Tog sedan en tur till farmor för lite fika och några chokladkakor för mycket.... 
Väninnan tjoar via sms... Naproxen i da shit!   
Kvällen avslutas således i vänninans kök hemma i stan med prat och skratt till sena timmen. Just sånt kommer att bli så skönt att kunna göra oftare när man bor i samma stad!
Idag lyser solen med sin frånvaro. Dock lyser försommargrönskan upp och dagen innebär kalas med mera godsaksintag om jag känner födelsedagsbarnet rätt!
Hm, kanske borde bli en löptur nu på morgonen... typ i "förebyggande" syfte!
Fin helg alla!



måndag 13 maj 2013

Tvätta, diska, packa.....

Tvättar, packar, diskar..... har hållit på hela kvällen och har nog mera rörigt än innan typ.... Sattte mej i soffan nu och viker tvätt. Gnisslar lite över ryggen som hela dagen bråkat. Den gör inte ont men är stel. Ni vet sådär som det känns som man skulle vilja knäcka till. Känner mej några centimeter för kort!
Har haft en fin helg. Fått mycket tid med min nya vän vilket känts så skönt. Det tar ju tid att lära känna någon och när man mest har helger så blir det gärna lite stressigt. Tiden räcker liksom aldrig till men nu blev det lite extra så jag känner mej mer tillfreds! 
Har även sökt ett jobb.... inget jag annars ens skulle tänkt på eller övervägt men fick ett tips så.... Inget jag vill ha i längden men ett tag för tt komma på grön kvist liksom... hm, får se!
Tittade på min nya lägenhet i lördags och körde dit bäddsoffan. Det blir fint och ser fram emot att flytta dit!
Nu ner och hämta sista laddningen från tumlaren!

torsdag 9 maj 2013

Chicken Panyang och musik!

Var på stadsbesök igår. Denna gång kom maten med. 2 ggr tidigare har den retfullt legat kvar i kylskåpet. Suckandes över snurrig höna som uppenbarligen har annat i huvudet än mat....
Blev dock sen middag, mer nattamat då klockan helt plötsligt var 23! Mycket prat och lite musikquiz (så kul när någon gillar och vet samma musik) Jag älskar musik och har med åren märkt vad man ändrar tankar och upplevelser i och med detta.
Förr var det bara en bra låt. Lite bra dunka dunka eller en refräng som fastnade. Absolut är det så även idag men texterna har blivit mycket viktigare och även musiken. Uppskattar vissa musikslingor mer och hör på ett annat sätt basgångar och bakgrundsmusik. Ett bra exempel får ni om ni lyssnar på Genesis. De har en förmåga att trixa med musiken och gör ofta en part 1 & 2 på samma låt.
Så vin och musik. Inte så bra att bara dricka vin på tom mage men ;-)
Kl 11 på kvällen så bjöd jag så på min Chicken Panyang med nudlar och jag tror det var uppskattat :-)

Nu är jag åter på hemmaplan. Tänkte kanske grilla idag men det blir nog inne. Regnskurar och åskvarning!
Imorgon ska jag jobba ett par timmar då jag tyckte min kollega behövde lite ledigt! Blir bara ca 3 timmar så det känns ok.
Sen ska jag hämta nyckeln till min lägenhet så jag kan köra upp bäddsoffan i helgen. Ska bli intressant att få en glimt av hur renoveringen går! Ser fram emot att flytta hem igen!

tisdag 7 maj 2013

Mötesdag

Har gått upp extra tidigt idag. Lånat smink från minsta ungen för att göra mej lite extra snygg idag. Ja, jag har eget men nu hade hon kostat på sen cliniques dyra underlagskräm och jag ville prova för att se vad mitt ögoneksem säger om den. Den är ju sådär superallergitestad!
Slutar vid lunch idag för att kl 13.00 infinna mej med största ungen på utredningens första dag gällande ev Adhd-diagnos. Det känns både bra men samtidigt är jag fortfarande arg för att hon hunnit bli dryga 20 år innan någon(skolan) tagit detta på allvar. Klart att det är otroligt bra för henne även i vuxenlivet att veta hur hon ska möta och bemästra en del problem men det känns onekligen irriterande att hon fått ha så mycket bekymmer i skolvärlden i stort sett hela livet. Senaste mötet vi hade förra vecka så fnös rektorn högljutt när förklaringen kom varför hon ännu en gång inte fixat att gå till sin praktik. Larv, var hans kommentar...och drog in hennes Csn-bidrag då hon inte räknas som att hon studerar heltid...
Orkar inte ens bemöta det längre. Hon får satsa på vuxen utbildning istället. Det fungerar säkert bättre men det känns jävligt onödigt att hon inte kan ta en riktig student med sina klasskamrater.
Därefter möte på ungdomsmottagningen för preventinmedelsrådgivning för båda. Satan, så fort de blev stora....

fredag 3 maj 2013

Tvättfredag!

Fredagskväll. Tvättstuga. Ja, kanske inte det mest rafflande i underhållningsväg men rätt okej om man är själv. Skönt att vakna imorgon och veta att det är färdigt!
Har sprungit idag igen (fan vad jag är duktig!) blott 20 minuter för rundan blev lite kortare än vad jag trodde men det känns okej. Har ju sprungit ca 2,5 flera dagar i sträck så 500 meter kortare....!
Börjar gå lättare och jag behöver inte längre stanna upp och promenera utan joggar på i ett förvisso makligt tempo!
Hunden fick idag stanna hemma. Det är ju bra för honom att springa med mej oxå men han är ju så styrig första kvarten. Ska kissa, stanna, snuffa, skita....Har ett bälte runt midjan med kopplet i som tur är annars hade min arm liknat Mr Fantastics.....! Men idag kutade jag själv.
Måste fixa lite bra springmusik insåg jag oxå. Petra Marklund och Boney M i all ära men det är inte högpresterande musik :-)
Ett par bra skor oxå....vartefter....
Nu har jag bara lite torktvätt kvar sen blir det mat och tv. Lite rött oxå som jag fuskade lite med när jag kom hem. På balkongen, i solen! Längtar efter att grilla och sitta och mysa med trevligt sällskap!
Inga planer för helgen. Får styra hemma. Väntar på söndag....bf....;-)

Trevlig helg kära vänner!


onsdag 1 maj 2013

Sköna Maj välkommen!

Vilken start på vårmånaden Maj! Kalasväder och solen strålade från klarblå himmel. Vi for in till stan för att se bil & Mc kortegen samt inköpa årets första glass på Halvars glasskiosk. Kan säga att vädret gjorde väl sitt till att vi inte var ensamma om den tanken! Barnen ställde sej i kön redan när vi kom och ca 60 min senare kunde vi smaska på varsin glass! men vi hade ju inte bråttom och inte frös vi heller!
Många fina bilar och motorcyklar senare blev jag bjuden på en kopp kaffe innan hemfärd till Finspång igen!
Nu är det lite soffhäng innan vi laddar för två arbetsdagar till!