söndag 30 juni 2013

loppis och bränna!

I dagarna två har vi nu "loppat" oss med vår gårdsloppis på vännen Bellas lantställe. I går började dagen med sol men vid ett-tiden tornade mörka moln upp sej. Vi började packa ihop så smått och tur var väl det för drygt en kvart senare dundrade det loss med både åska och störtskur.
Vi packade ihopför dagen och begav oss hemåt.
Jag åkte till vännen min en stund då han vid femtiden skulle susa iväg mot Danmark på motorcykeln. Vi kan väl säga att han inte hade tur med vädret! Istort sett konstant regnande från Linköping till Göteborg. Förvisso har man ju regnkläder men man blir lätt både kall och fuktig.
Ja, nu är han i alla fall på plats och kommer åter på lördag.
Så vi laddade för ännu en loppisdag idag med hopp om solsken. Och solsken fick vi!! Ingen jättekommers för vår del (så ska man ge 17 i att handla från bordsgrannarna!) men en rejäl solbränna blev det! Det värsta är att man först efteråt känner hur mycket solen tog.... Blir en del svalkande hudkräm ikväll!
Nu är dock loppisgrejorna nerpackade för denna gång. Men den 31 augusti planerar vi att köra igen!

lördag 29 juni 2013

Kryssning

Då var årets Ålandskryssning klar! Lämnade ett lite gråmulet Norrköping och anlände till ett uppsprickande molntäcke i Stockholm som senare förvandlades till strålande sol under utfärden i skärgården!
Sång (ja, både unge och karl lurade upp ej på karaokescenen...) dans och underhållning blev det. Kanske en och annan drink också!
Vi lyssnade till ett väldigt bra band som hette Flowerheads och på hemväg fick en glad dansk man spela Gasolines "Lille du" tillsammans med dem :-) Ska se om jag lyckas lägga upp en fil till denna vartefter!
God mat fick vi också och den största skillnaden mot föregående års resor var att man som förälder plötsligt såg sej själv sittandes och spana på sina tjejer som hängde i baren och blev uppvaktade av killar! (Jo, vaktade allt lite på dem! Många lite för "gamla" män var allt intresserade!
Trötta satte vi oss på bussen hem och hamnade i riktig rusningstrafik. 1 timme och 50 minuter till Södertälje kändes ju sådär festligt... men det är bara att försöka blunda lite.
Idag strålar solen och loppisdag står på schemat! 
Bästa kompisen har gårdsloppis och vi ska närvara och försöka bli av med lite saker!
Önskar er alla en fin dag!

onsdag 26 juni 2013

Barndomsminnen

Regnet öser ner. Mannen snusar i sängen. Kaffe, läsa ikapp mina bloggvänner samt få till ett litet inlägg själv passar bra en sån här dag!
Ni håller säkert med att bloggandet inte har sin högsäsong soliga varma dagar! Ser bilder från er på lata dagar, sol, bad och husvagn. 
Minns mina dagar i husvagn som barn. I 10 års tid styrde pappa kosan mot Båstad. Klassisk industrisemester med 2 veckor i husvagn. På vägen stannade vi på rökeriet i Norsholm och köpte rökt wienerkorv och kassler. Korven provsmakade vi redan i bilen och kasslern var middagen när vi kom fram. Stekt kassler med färskpotatis och salladsdressing på flaska!
På mornarna kom en gubbe i en gammal Saab 99 och sålde jordgubbar från bakluckan och nybakade bullar (frallor på skånska) åkte vi till affären och köpte!
Vaknade på mornarna till kaffedoften då pappa kokade kaffe och somnade på kvällarna till ljudet av när han tände gasolen till värmen.
Märkligt hur vissa minnen finns kvar så starka att man nästan kan blunda och uppleva dem igen!
http://www.youtube.com/watch?v=Rgra6ylv2Ek

fredag 21 juni 2013

Badkruka

Ja,badkruka är jag och det står jag för! Minsta uppmanar, du måste hoppa i mamma! Mamman envisas dock att kliva i från stegen ner i poolen. Dock aningens snabbare än menat då det var massor med folk och man vill ju vara sådär lagom töntig!
Det resulterade nästan i andnöd när det kalla vattnet omslöt mej men efter ett par raska crawltag (läs panikartad bröstsim) så var det riktigt skönt.
Annars har dagen avlöpt i ett ganska makligt tempo. Farmor bjöd på glass och vi har handlat det sista inför morgondagens midsommarfirande.
Nu ska något så ovanligt som tv-tittande ske. Burken har knappt varit igång senvi flyttade hit men i dag börjar ju Sommar med Ernst och jag tycker det är kul att titta på!
Hoppas ni får en fin midsommar allihopa,hoppas även detta underbara väder håller i sej!

onsdag 19 juni 2013

Sommar, sommar och sol!

Sommar, sol. Sitter på balkongen med min nya samsungplatta. Ja, så även jag har blivit modern!
Om ni nu tror att det ska komma ett inlägg om hur fint och iordning jag har fått i min nya lägenhet så kan ni sluta läsa nu! Förvisso har det kommit upp tavlor på väggarna och de flesta flyttkartonger är bortstädade men ordning kanske det blir nästa vecka....!
Får i ärlighetens namn inte så mycket gjort inredningsmässigt utan har uppenbarligen gjort
annat!
Som att sola, bada doppat tårna i sjön och tittat på när ungarna badar. Grillat, druckit vin.
Midsommar stundar och ska tillbringas på landet hos bästa Bella med ungar och hunden. En kväll med grillat och kanske lite sång, det räcker så bra att bara få umgås med såna man känner sej bekväm med.
Så nästa vecka kanske jag fortsätter hemma..... vännen  ska åka "hem" till Danmark några dagar och då behöver jag ha lite att pyssla med. Hoppas ju vartefter oxå få uppleva detta fina land på kanske ett annat sätt än det "vanliga" som vi svenskar gör. Att dessutom ha någon som vet vart det är fint och sevärt OCH behärskar språket är positivt!
Men nu, åter till solstolen!




söndag 9 juni 2013

På plats!

Satan! Hinna blogga?Nääää! Fullt kaos i nya lägenheten. Har haft ledigt torsdag, halva fredagen och hela helgen. Mycket tid att packa upp och fixa alltså.... Vad gör jag? Följer med mannen på hojtur a la 30 mil med besök i Tyllinge, Horn och Vikingstad. Jaja. Ingen kommer och tar mina kartonger för mej så veckan som kommer blir det full fräs! Jobbar ju bara måndag och tisdag. Sen är jag "arbetssökande" igen men just nu känns det rätt ok med lite extra ledighet!
Ber att få återkomma med ett mer detaljerat inlägg vartefter!