onsdag 28 augusti 2013

Tuttar och bockar

Stressade hem från jobbet. Inget man ska göra för det går ofta på tok då! Var aningen sen och slängde upp alla mina sopor på en rullvagn så jag kunde ta allt på samma gång. Har liiite för bråttom på vägen till soprummet (det ligger ett speciellt sophus utanför) och vips så välter komposthinken som är fylld till brädden med ris och små jävla gröna ärtor!!
Ni kan säkert föreställa er spridningen av dessa ärtor när de landade på asfalten.... och ris som är sådär jättelätt att sopa upp....! Merjobb kan vi även kalla det!
Efter sopande och svärande gasar jag hemåt och kastar mej u duschen. 17.20 är det tuttklämmardax. Ja inte i den trevligare formen utan mammografi.
Jag har inte varit förut utan är ganska nervös för alla säger ju att det gör ont. Måste säga att jag blev positivt överraskad! Sköterskan var mycket trevlig och ont gjorde det inte. Visst de plattar till dom så det spänner men inte ont, Förskräckt undrade jag om de skulle återgå i form!
Några minuter senare var allt klart och bilen susade vidare hem till mannen för vidare färd ut till jaktmarken.

Fin kväll och vi såg både Dovhjort och Råbock. Mannen fick iväg ett skott på bocken men idag blev det bom.
Men fin natur, lagom varm kväll och en termos kaffe i trevligt sällskap är inte fy skam det heller!
Men såklart, nästa gång hoppas jag det blir träff!

måndag 19 augusti 2013

Pass, choklad och vin!

I lördags var gubben min så sugen på att komma ut i skogen på de jaktmarker han får "använda" hos min vän Anna.
Jag ville hänga på för att jag tyckte det kunde vara kul och lite spännande.
Vi åkte vid 14-tiden och det var lite duggregn som hållit i sej några timmar. Enligt Smhi skulle det dock klarna upp framåt kvällen.
så full skogsmullemundering på och sen gav vi oss in trollskogen! Det var varmt ute. Nästan 23 grader och som sagt, fuktigt! Jag blev varm och svettig och vi hade ju oxå en varsin ryggsäck att kånka på.
Efter ca 40 minuters promenerande tog vi kaffepaus och sedan satte vi oss på pass vid ett berg med utsikt över en äng. 
Det är nu man ska vänta! Vi fikar, äter äggsmörgås och väntar. Regnet ger sej vartefter och solen tittar fram. Det behövs. Det är absolut inte kallt och jag har en extra tröja att ta på men jag är frusen då jag blivit så varm och svettig innan. Nu sitter man bara still.
Vi kommer fram till att vi nog ska ta en paus och gå ut senare. I skymmningen.
Vi går in till vännerna för att torka och bli lite varma. Där blir det både rödvin och choklad! Ja, bara choklad för mannen då ;-)
Mycket trevligt och jag sitter kvar där när han försvinner ut med sin bysse för att leta efter vilt!
Inget blev det denna gång men som sagt. En fin eftermiddag i naturen och lite trevligt sällskap  senare på kvällen! Ja, jag lovar, mannen är oxå trevligt sällskap ;-) men man kan ju liksom inte prata så mycket när man sitter på pass!
Haha, skrattade min väninna. Kan du verkligen vara tyst så länge? Japp, det kan jag ;-)
                                                                      Pass på!


                                                        Inte så glamoröst kanske ;-)
                                                        Men fina omgivningar!

Myndigheter del 2

Ja, den omgående utbetalningen de skulle fixa förra torsdagen kommer uppenbarligen inte förrän denna torsdag. Orkar inte ringa och bråka. Fast det känns som taktik, att göra det så besvärligt att man tappar sugen.
Har även en "diskussion" till på gång. Denna med Landstinget och ett inkassoföretag.
För ett par veckor sedan damp en påminnelse ner i brevlådan. Gällande ett besök på Dysplasimottagningen tidigare i våras (cellprov). Vet bestämt med mej att jag betalade det besöket med mitt kort så jag kontaktade bolaget. Sedan dess har vi hållt på med mejl fram och tillbaks. Jag har skickat in en kopia på kontoutdraget som visar betalningen den 27/5. Svaret jag får är att fodringsägaren iaf anser att jag är skyldig pengar. Får ett telefonnummer till Landstingets ekonomiavdelning där de säger att vad de kan se är det betalt. Kontaktar inkassoföretaget igen med denna information och får svaret "då får de meddela oss det". De tänker alltså inte göra det. Jag svarar snällt då att de ber er kontakta dem på telnr xxxxx. 
Får omgående svar från en ny handläggare. Hon ska kolla upp saken. Hon återkommer nästa dag och meddelar att det är inte den tiden den 27/5 de ska ha betalt för utan ett uteblivet besök måndagen innan.... mej veterligen har jag inte haft någon tid utan det var ju den här jag fått! Har tidigare avbeställt en tid men det gjorde jag via mina sidor på Landstinget så det finns det bevis på.
Svarade handläggaren just som jag skrev här, att jag inte haft en tid innan. Verkar ju inte så logiskt heller att jag skulle ha uteblivit från ett besök men ha en tid 7 dagar senare?
Jag vet inte. Tror de försöker göra en galen! Nu har jag inte hört något sen i fredags. Vet inte vad de ska hitta på denna gång. Räkningen på 100 kr är nu uppe i snart 400.... vansinne!

fredag 16 augusti 2013

Myndigheter del 1

Nu ska jag ondgöra mej lite över myndigheter igen! Blir ofta så trött på hur segdraget allt ska vara. Dessutom har det ju varit semestertider och det betyder ju oftast inte snabbare turer...!
Väntade mej en utbetalning från a-kassan förra torsdagen. Summa på kontot 35 kr. Mindre kul då dessutom både kyl och frys ekade tomma. Mailade via hemsidan och frågade vad som stod på. Har ju fått utbetalningarna i tid sedan juni och hade skickat in alla kassakort i tid...
Jo, de ska ju ha in ett arbetsgivarintyg. Jag vikarierade ju i 3 dagar i juni när jag hade min praktik. Har beställt ett sådant från kommunen men som sagt, semestertider! Trodde inte de skulle hålla inne utbetalningarna för dessa papper men tydligen! Förra fredagen kom pappret och jag skickade in det. Väntade förhoppningsfullt på utbetalning denna vecka men när jag kollade på hemsidan så fanns ingen planerad utbetalning...
Tog luren och ringde. Jo, det var ju så att kommunen "glömt" att kryssa i en liten ruta om jag fortfarande var anställd eller om jag inte skulle få mer jobb...
Förklarade att jag bara jobbat på timmar och att jag skulle börja på måndag igen. Jo, det gick ju bra då, att kommunen ringde till dem och meddelade detta... så lägger jag in en utbetalning... Tack så mycket sa jag och tänkte att vad bra, då hinner jag få in den där räkningen som jag fått dispens för denna veckan ut...
Men, på hemsidan står "preliminär" utbetalning. Inget datum och inga pengar på kontot... Tungrott!
Augustifest är det med marknad.  Barnen får ju inte ett öre i bidrag heller över sommaren och en glass hade jag velat kosta på oss...!
Men, nu har jag gnällt av mej lite! Väntar nu in mannen och sen ska vi strosa runt bland allt folk och kommers! Pengarna kommer nog på måndag (hoppas!)

torsdag 15 augusti 2013

Kräftor, oväder!

Skulle skriva i bloggen igår...och dagen före den osv... Det har resulterat i att jag har så mycket att skriva nu så det får bli flera inlägg om någon ska orka läsa!
Börjar i alla fall med förra helgens kräftskiva. Jag hade bakat snurror med fetaost och soltorkade tomater samt gjort en svampomelett som utfyllnad till kräftätandet.
Vid 2-tiden samlades vi några stycken utanför för att gemensamt klura ut hur partytältet skulle sättas upp.
Solen gassade, det var ca 25 grader varmt och ett par öl slank också ner!
Efter pyssel och knåp stod det i alla fall på plats och vi dukade, satt dit ljusslinga och gjorde det fint och myspysigt... då svartnade himlen och en stormby slet tag i tältet.... jag fick tag i en takpinne och höll fast medans jag skrek åt de andra att komma! där stod vi och höll i för fulla muggar medan åskan mullrade, regnet piskade och vinden försökte göra en jättedrake av alltihop...!
Efter ca 20 minuter, bortblåsta servetter, tallrikar och snapsglas insåg vi att vi fick ta plan B. Inte för att vi hade någon men grannen sa, vi dukar långbord i mitt vardagsrum! Sagt och gjort. Vi rev tältväggarna för att tältet inte skulle gå sönder mer och sen bar in allt igen.
Det blev bra ändå och ett par timmar senare sken solen åter. Vi satte ihop tältet igen, tände ljus och plockade fram godis och gitarrer. Mycket trevligt hade vi ända tills en man stoppade in huvudet i tältet vid 23.30. 
Störningsjouren!! Lite märkligt en lördagkväll då de måste ha ringt innan 23 och klagat! Vi var absolut inte stökiga och repertoaren bestod i klassiker som Jag vill vara din Margareta, Hönan Agda och lite Beatles. Sång och skratt men någon mådde uppenbarligen dåligt av det! Nu var det nog inte så allvarligt för han bara sa åt oss att dämpa oss lite så han hörde nog att det inte var en röjfest!





fredag 9 augusti 2013

Viskväll och ruckel....

I onsdags tog vi motorcykeln och åkte till Arkösund på viskväll. Det har varit hela sommaren men nu kom vi på att vi kunde ta en tur när det var sista kvällen! Stefan Andersson spelade, ni vet Catch the moon ;-)
Konserten är utomhus på berget och det är sk "frivillig" entre.

Det började klockan 19 och det är 5,7 mil att åka. Jag tyckte väl att sådär 17.45 kunde vara lagom att åka så man är där nån kvart innan. Mannen tyckte väl att det var lite tidigt för det tar väl inga tider att åka dit....

Min karl är tidsoptimist och har alltid massa saker att styra med precis innan man ska någonstans. Resultatet blev avresa 18.15 och ett stop vid bankomat på vägen. Den var ur funktion så vi fick åka utan kontanter.

Vi är på plats precis när det börjar och vi är inte ensamma! Varm sommarkväll och sång drar folk!
Han är bra och ett enkelt upplägg med 2 gitarrer och en bas funkar fint. Han sjunger bra om än det kanske var en repertoar vi inte är så bekanta med så sjöng han några av sina för oss kända låtar iaf!





Dagen efter var vi och tittade på ett "projekt". Mannen fick tips av en kompis som hade en bekant som ville sälja sin sommarstuga som ligger ca 10 minuter från stan. Det är arrendetomt och har stått och grott igen i ca 8 år. Vi var förvarnade om att det var risigt och skräpigt. Men... vi var inte riktigt förberedda på att det var så nergånget. Mycket måste rivas. Trädgården... ja om vi säger att trimmer är barnleksaker i det här läget!
Tomten är 4000 kvm så den är stor. Själva huset är bara 1 rum och kök med loft. Friggebod med ruttet tak och det är hur mycket jobb som helst! Jag är väl aningen skeptisk då det bara är arrende. Mannen är ganska taggad men ska idag ut med en snickare iaf för att bedöma så inte allt är genomruttet för då är det ingen mening. Men visst, säger han att stommen är okej på husen så kanske... om han kan få det för ett riktigt bra pris...skräckblandad förtjusning...!
Senare ska vi fara iväg för att hämta partytält och inhandla lite saker till kräftskivan imorgon!

torsdag 8 augusti 2013

Myndigheter!

Nödvändigt ont känns de som ibland....
Väntade a-kasseutbetalning idag. Tomt så det ekar på kontot. Utbetalning noll. De ska ha ngt jäkla intyg från när jag gick min 3-månaderspraktik. Ingen vet vad det är för intyg, varken f-kassa eller Af. Och ingen svarar när man försöker nå dem! 179 kr på fondkontot fick flyttas över. Hoppas de hinner registreras tills imorgon. Kräftskiva på lördag och ett paket kräftor vore trevligt...!
Jagat betygskopior åt dottern. Motvilligt gnisslande ska de skicka. Hon är ju myndig, hon ska ringa själv! Jo, förvisso men det ligger i hennes svårigheter att både få tummen ur och att prata i telefon så... de skickar i alla fall. De kunde ju skicka i hennes namn ursäktade de sej med. ja, hon bor ju hos mej liksom!
Betyg och personbevis (?) ska skickas till den utbildning hon sökt som de inte vet att hon sökt och därför fick söka igen... Jag hoppas verkligen att detta elände kommer ge sej för henne nu när hon blir vuxen. Då hon har svårt att ha koll på allt själv behöver ju inte allt runtomkring strula extra mycket dessutom! Det har varit så ända sen typ 3:e klass. Ojdå, har hon inte lärt sej, ojdå, missade vi det, ojdå har vi glömt lämna, skicka, säga osv. Ibland känner jag mej utsliten på att ha koll på allt, fixa, ordna. Men det är så det är och det ordnar sej för tamefan har jag blivit en jävel på att fixa och ordna!
Nu ska jag ut och springa av mej lite!
Fin dag på er!

onsdag 7 augusti 2013

Mera sommar!

Idag är det mulet och "bara" 24 grader. På nyheterna pratar de om kyligare luft. Bortglömt är senaste dagarnas tryckande värme med temperaturer på runt 30 grader hela veckan. Vill inte att sommaren ska ta slut än fast det är skönt med lite paus. Har fortfarande 10 dagar ledigt kvar och vill ladda solbatterierna lite till så jag har något att tänka tillbaka på när jag huttrande skrapar rutan i vinter!

måndag 5 augusti 2013

Tårtfix!

Klockan är 22.22 och det är 22 grader varmt ute! Blir att sova med balkongdörren öppen inatt!
Imorgon ska vi ha lite kalas för bonusdottern som fyller 12. Eller fyllde för det var ju idag! I söndags hölls stort släktkalas och min snurriga man ringde lördag eftermiddag och sa att han lovat "fixa" smörgåstårtorna....inte så lätt ordnat vid den tidpunkten! Maxi hade 2 stycken små tårtor för 350 kr st. 
Jag sa att vi fixar dom själva istället. Lite pyssel men inte svårt. Det blev succe och jag känner mej nöjd! Alla var imponerade och tyckte de var utsökta och skulle ta beställningar av mej framledes :-) Ja, själva beställningarna är inte så viktigt men uppskattning är ju alltid kul! Av resterna som blev kvar snodde jag ihop en mindre tårta till morgondagen så får vi mumsa lite vi oxå ;-)
Nu blir det att sova i egen säng i natt så katten blir glad. Han tycker inte det är så kul när matte sover borta.
Men snart är det vardag och jobb så samtidigt gäller det att passa på!
Fin kväll på er!