onsdag 30 oktober 2013

Ljus i tunneln!

Nu är familjen komplett! Idag kom bonusbarnen hem till sitt nya hem för första gången sedan flytten. Har slitit för att få allt bra så de skulle känna sej välkomna.  De rusade in på sina nya rum och verkade riktigt nöjda så hoppas det kommer fungera!
Idag kom chefen och gav mej förlängt till siste februari. Känns väldigt bra och skönt att slippa tänka på jobb och strul ett tag framöver! 
Häromdagen bokade vi resan till Jylland över jul. Ska bli spännande och kul och lite nervöst att träffa familjen. Får väl försöka plugga lite danska så jag kan förstå lite. Har ju som tur är en alldeles egen tolk :-)
Nu är man och barn på Kenpo träning och jag fick en lugn paus i soffan. Det har varit hektiska dagar för att få ordning men nu står ett par tomma kartonger i hallen som ska förpassas till vinden och en massa verktyg som ska plockas undan men det börjar bli ordning på torpet!
Nu lite soffsoft innan de återkommer, har beställt Mc Donalds idag :-)

lördag 26 oktober 2013

Kaos, samboskap, vänskap och tillfreds....

Kaos hemma. Tyckte inte vi flyttade med så mycket av mannens saker hit men så här ser ut! Den här helgen ska dock det mesta komma i ordning. Det är åtminstone planen! Dock ska motorcykeln först få åka hem till pappas garage för vintervila. Bäst attt passa på medans vädret är med på noterna!
Än så länge har vi börjat med light-versionen av vårt samboskap med bara stora tonårsdottern hemma. Hon huserar mest på sitt rum och jobbar ju 2 kvällar i veckan.
Nästa vecka ska bonusbarnen husera här och då blir det nog lite mer liv i luckan liksom! 
Jobbet är kul, tacksamt och jag trivs jättebra. Så himla typiskt då att de ska stänga för renovering 1/2 2014 och inte öppna igen förrän januari 2015! 
Fick besked att ordinarie köksa sagt upp sej och jag kommer troligen få jobba till februari. Dock hade jag ju haft god chans till fast jobb om de inte stängt igen. Nu kommer den tjänsten inte ut förrän hösten 2014.
Hoppas jag håller med med jobb tills dess för då söker jag! Det är roligt att de verkligen vill att jag ska vara kvar. Det får mej att känna att det är det här jag ska pyssla med!
I veckan blev jag också ifrågasatt som vän. Det kom oväntat och jag blev ganska sårad. Jag tycker att jag ställt upp väldigt mycket för den personen i tider då hon haft det svårt och struligt i sitt liv. Nu har hon funnit kärleken och ett stabilt liv en bit bort och vi har inte samma umgänge som tidigare.
Jag har själv haft en hektisk höst och säkert mindre tid till vänner, men känner också att riktig vänskap inte handlar om vem som kanske hörde av sej sist. Riktig vänskap överlever även i "dåliga" tider och man finns ju alltid för varandra.
Kanske är det bara tillfälligheter som gör att hon känner såhär just nu eller också tycker hon att det är dax att gå vidare.
Det som däremot gjorde mej glad är faktiskt ett sms från min gamla svägerska!Vi har inte direkt någon kontakt för övrigt men hon läser min blogg och skrev att hon gläds åt att mitt liv tar en positiv vändning! Det känns kul att någon jag ändå inte känner så väl faktiskt gläds med mej!
Nu ska jag inte sitta här och slösa bort lördagen dock. 1 ipren till så den envisa huvudvärken ger sej. Drack 2 burkar cider igår. Små. Ni vet såna där ynka 33 cl burkar. Vaknar 06.00 med megahuvudvärk.... vet inte vad som hänt. Jag har aldrig varit så jättekänslig för sånt mer än när man druckit för mycket rödvin!
Åldern kanske!
Men nu åter till hemmafix.
Ha en underbar helg alla!

fredag 11 oktober 2013

Mannagrynsgröt o kaffe!

Frukost idag är som vanligt den efterlängtade mannagrynsgröten!
Har idag kokat på 5 liter vilket är bra mycket mer än portionanvisningarna men här på landet är de vana att få äta mycket har jag märkt! Men nemas problemas så länge budgeten är ok!
Igår blev det klart.  Den 20 blir jag med man och 2 bonusbarn!  Ser fram emot det men klart man är lite skraj. Vill ju att det ska bli bra!
Det är några år sen man var sambo. Nu ska man ge sej på det igen.
Så min närmsta vecka består av packning!
Men även om det är jobbigt så är det ändå kärt besvär. Min ena sänghalva har ekat tom för länge!
Önskar er alla en fin fredag och helg. I kväll har jag lovat dottern klassisk middag med pommes,  köttbit och bearnaisesås!

söndag 6 oktober 2013

Tjatig?

Tjatig? Skriver igen om att det nu är söndag och ännu en vecka passerat revy. Vet inte vad det är som händer just nu men veckorna bara rusar på. 
En vecka på nya jobbet och det känns väldigt bra. Inte alls den stressen jag varit van vid. Däremot har vi andra vanor här ute på landet märker jag! De äter som hästar och den relativt strikta budget jag varit van vid orsakar här att maten inte räcker. -Är det slut? men barnen har ju inte fått ta om flera ggr? Ja, ja, mej gör det inget så länge det är okej ekonomiskt... att de gillar maten är ju bra! 
Har fått vikariat oktober ut. Hoppas verkligen det blir förlängning sen.
Fortfarande sliten i kroppen.Hosta, allmän sjukdomskänsla nu i veckorna 3. Dock inte tillräckligt för att söka hos farbror eller tant doktorn.Då blir man nog bara hemskickad med lite mollipekt och alvedon har jag en känsla av. Men ger det sej inte under nästa vecka får jag nog kolla om det inte sitter en bacill som inte vill släppa greppet. Ganska tacksam just nu att bara jobba till klockan ett om dagarna. Till sex timmars arbete kan jag samla kraft! Sen går det förvisso åt en hel del på hemmafronten just nu. 
Största dottern och jag har avklarat 2 möten förra veckan och har ytterligare ett på tisdag. Men det är bra möten som resulterat i att hon imorgon börjar skolan igen OCH dessutom får aktivitetsbidrag. Hon har inte haft en inkomst sen mars i år så det är välkommet! Dessutom verkar hon taggad och glad inför det nya som väntar! Håller alla tummar!

Mannen och jag har beslutat oss för att slå våra påsar ihop och det kräver oxå sin insats och en hel del fix, plock och packande. Men det är under positiva förutsättningar och jag ser verkligen fram emot  det!
De flyttar sitt bohag till oss och på sikt ska vi leta efter ett hus att hyra då vi båda saknar det livet.
Så inget liggapåsofflocketliv närmaste veckorna!
Nu ska jag in till farmodern och tvätta de sista fönstren som är kvar. Nästa helg väntar 91 årig födelsedag!
Hoppas ni alla får en fin vecka!