fredag 31 januari 2014

Hinner inte!

Dagarna bara rusar. Måndag och vips fredag.
Är så mycket som händer så ibland går tiden lite för fort.
Turer fram o tillbaka med hyresgästföreningen.  Glad var jag häromdagen när juristen sa att våra 2a hands hyresgäster inom kunde bryta kontraktet.  Inte lika glad när jag återigen var där för en andra åsikt och han ber om ursäkt för han haft fel...
Utan diskussion var hans första åsikt. Nu hade han plötsligt tagit ett för snabbt beslut. ..
Så där har vi skällt och ställt ultimatum till hyresgästen utan grund. Visst, rent moraliskt gör de fel men likväl lagligt.
Så då står vi med dubbla hyror i 3 mån. Mindre kul. Extrajobb någon?
Det blir dessutom mer hyra än vanligt då vi ska flytta.
Ja, skrik nu inte så högt! Ja vet! Vi har inte bott här länge.  Och vi trivs jättebra.  Men vi är trångbodda med alla barn OCH en toalett!
I bostadsbristens Norrköping dök ett radhus på 4 rok upp. För lite poäng i kölistan men ibland går det vägen!  Problem?  Ja, inflytt 1 mars... men som sagt, bostadsbrist så fick min uthyrd på en dag!
Vi flyttar alltså inom 28 dagar!  Känns märkligt!
Pratade med nuvarande hyresgäster förut. De flyttar imorgon. Kanske kan deala så vi får nyckeln redan nästa vecka!  Skulle vara skönt med gott om tid!
Jag kommer få uterum med liten trädgård oxå! Dessutom är det en hörnlägenhet så lite mer trädgården en den sedvanliga lilla plätten.  Ska nog köpa mej en hammock!
Så vet ni. I helgen ska jag börja packa! Och sälja av med massor av saker som nu följt med från ett förråd till ett annat.  Nu ska det väck. Behöver varenda krona!
Men nu väntar  John Blund.
Trevlig helg alla vänner!

torsdag 23 januari 2014

Blodtryck igen!

Då var det dax att ta det där blodtrycket igen! Går till receptionen, betalar och blir anvisad till väntrum A eller B.
Tittar bort i korridoren och ser 3 och 4 samt längre bort 1 och 2. Antar att hon menar 1 och 2 så jag bort dit och sätter mej. Efter 5 min kommer en distriksköterska och hämtar mej. Du sitter fel säger hon, vi ska dit bort. Så pekar hon mot andra änden av huset. Där pilen barnavårdcentral står. Bortom den finns väntrum A och B. Borde jag tydligen förstått!
Så vi far iväg i korridoren och jag blir invisad i ett rum. Blodtrycksmanchett på och en kudde under armen oxå. Nu ska jag vänta och vila i 10 min. Somnar nästan men tänker att det borde väl vara bra. Mer ner i varv kan jag liksom inte komma!
Så kommer hon tillbaka och gör sin koll. Ja, det hjälpte lite att nästan sova. Resultat 152/90 mot förra på 160/90. Hon var dock inte imponerad utan kallelse till farbror doktor kommer varftefter.
Inget alarmerande tröstade hon med det är inte ett högt tryck utan ett förhöjt. Kommer oftast med åldern.
Ja, tack, så tröstande! Vet inte människan att jag fortfarande är ung!
Måste nog utöka min träning med lite mer kondition oxå. Tror inte själva lyftandet av vikter är så där vansinnigt blodtryckssänkande. Måste nog till mer svett helt enkelt!
Chefen hade besked igår på mötet. Flytten planerad till 14 april så fram tills dess hänger jag i iaf!
På lägenhetsfronten har det oxå ljusnat. Skickade mannen till hyresgästföreningen med vårt 2 handskontrakt. Han ringde hem mycket glad då en jurist tittat på det och sagt att de inte kan säga upp den förrän avtalstiden gått ut (31/4) alltså 12000 kronor vi inte måste ta av det vi inte har!
De som hyr blir säkert jättebesvikna men som vi sa, det är ju även deras ansvar att kolla upp hyreslagen!
Nu ska jag fixa mat innan det är gymdax igen!
Fin kväll på er!

tisdag 21 januari 2014

Blodtryck och pulkor

Hämtade minsta ungen med kompis efter skolan. Och pulkor. 
Idag var det bestämt att de skulle dra bort till pulkabacken. Stora tjejerna var oxå med och plötsligt var hela lägenheten tyst och tom!
Jag hade tänkt passa på att städa av lite när det blev lugnt men nä. Blev sittandes i soffan. Visserligen klarade jag av ett par samtal som var på måstelistan men sen satt jag bara och väntade på att de skulle ramla in igen.
Sist var de ute 10 minuter! Fast de var helt övertygade om att det var mycket längre!
Idag klarade de en timme. Ja, det är väl framsteg iaf! Nu är de tankade med korv och bröd!
Imorgon är dagen då beskedet skulle komma huruvida flytten av verksamheten skulle bli till 1 mars. Vi får väl se. Byggmötet i onsdags blev inte av då byggledaren var sjuk så inte förvånar det om ingen vet nåt!

Hoppas så in i bomben att det löser sej med jobb. Inte läge att bli utan nu! Mannens lägenhet som han hyrt ut i andra hand till 1/5 då den är uppsagd blir nu tom redan 1/3 då hyresgästerna hittat annat.Vi hade inte tänkt det så! Vill det sej illa så står vi med 18 tusen i extrahyra och de pengarna vete 17 var vi ska ta!
Någon som har akutbehov av husrum en kortare tid?
Till råga på allt dök en intressant 4a upp som vi ska kolla på i helgen. Dock konstigt med inflyttning 1/3... de flesta har väl 3 månaders uppsägning?
jaja, titta kostar inget. Det kanske går att hitta en lösning. 
Det fungerar att sova i vardagsrummet men ska inte sticka under stol med att jag saknar ett sovrum! Både när jag ska lägga mej vilket ofta innebär tidigare än mannen och vid andra tillfällen då man vill ha en dörr att stänga..... ;-)
På torsdag ska jag till Vc. Gymmet erbjöd en liten hälsokontroll sist. Fina värden på blodprov men blodtrycket låg på 160/80.Uppmanades att gymma klart och ta lite tid i relaxen efterråt och ta det igen..... 160/90!
Har ju börjat bli duktig med träning och även om några kilon dräller på fel ställe så tror jag inte de 67 kg gör att jag ligger i riskzonen.
Alkoholvanorna med ett par glas vin till helgen tar jag ju i hälsobefrämjande syfte... hrmmm!

Jag, jag får se vad de säger!
Nu ska jag fnula ut någon kvällsmat!
Ha en fin kväll!

söndag 19 januari 2014

Arg gnällkärring

Idag ska jag gnälla! Det är inte så ofta men idag är jag irriterad!
Jag spenderar absolut en del tid på sociala medier som facebook, twitter etc.Jag är inte emot alls för jag gillar det men försöker att hålla det på en rimlig nivå. Installerade en app förra vecka som faktiskt klockar hur mycket tid vi faktiskt gör av med bara av att stirra i våra mobiler/datorer. 
Ofta är vi så stressade över att vår tid inte räcker. Sen när vi ser att vi lägger 10 timmar i veckan och mer på att läsa vad våra bekanta gör och att själva tala om det kanske kan vara en tankeställare!
Min irritation idag gick väl ut över mannen som skulle plocka undan och fixa innan bonusbarnen kommer hem. Vad gör han? Jo sitter och scrollar runt i mobilen... När han väl ska börja så är det dax att åka och hämta.  Jag försökte hitta en app till Iphone med samma funktion men det var inte lätt. Han laddade hem en annan där du själv skriver in vad du gör. Hm, inte riktigt samma liksom!
Men sa han glatt när jag ilsket muttrade, jag kan byta mobil till en Samsung nu för mitt abonnemang har gått ut..... då kan jag ha den appen!
Gud ge mej styrka! En karls lösning på problemet! Jag skaffar en teknisk pryl som fixar detta åt mej! Är jag ensam om detta tänket eller problemet? 
Försöker även ha en viss kontroll på barnens internetanvändning och spelande. Det är allt som rör sej i deras huvud. Från morgon till kväll sitter de framför skärmen. Jag är rädd att låta som en gammal kärring när jag gnäller över att de inte går ut och leker. Jag vet att det inte är i närheten av att vara samma förutsättningar som när vi var små men visst måste vi sätta lite krav? Det finns så många ursäkter.( barn är både smarta och påhittiga) Jag har ingen kompis att leka ute med, det är så trist väder, jag går bara ut om det är snö, för då kan man göra något....  Hm, Det har snöat i flera dagar nu så fy sjutton vad de ska få leka! Eller....!
Hur mycket tid har jag då spenderat på sociala medier och annat denna vecka?
Facebook ca 2,5 tim, Twitter 30 min, Instagram 10 min, övrigt internet ca 4 timmar. Typ en hel arbetsdag alltså om man ska se det så! 
Nu har ju jag lite svårt för att sitta still några längre perioder så det är kanske tur. 
Är någon intresserad så heter appen Rescue time!
Så, nu har jag morrat färdigt! Ska ut och starta upp bilen med startkablar då den tydligen laddat ur. Tror en dörr inte varit riktigt stängd. Hoppas jag! Inga trilskande, trasiga bilar tack!

torsdag 9 januari 2014

Fest och feber!


I lördags var det fest. Svägerskan Elin fyllde 30 år och baluns i hyrd lokal med mat och dryck. Exotisk planka  och en bar fylld av drycker bjöds det på. Trevligt var det fast vi drog oss hemåt redan innan 12 slaget. Börjar väl bli gammal men 30-åringarnas syn på party är inte riktigt en annans längre! Dock fick jag kvällens smicker då en dam trodde jag var blott 28 år! Hon satt mittemot och vi pratade högt med varandra då hon var något lomhörd pga öroninflammation. Undrade tyst om det möjligtvis inte var ögoninflammation oxå! Men skitsamma. Tar till mej iaf!!
Söndagen blev en slappardag och lillgrabben kom hem från övernattning. Hans övernattningskompis hade blivit sjuk under natten med befarad vinterkräka.. Hemska tanke om detta elände skulle invadera vår familj tänkte vi och preparerade oss med pepparkorn och en whisky! Dock verkade allt lugnt och han skulle på kvällen sova över hos en annan kompis. Min unge åkte till sin pappa och mellantjejen som blev kvar fick mammalängtan och åkte dit! Så plötsligt blev det barnfritt! Vi laddade apple-tvn med skräckfilm och mös ner oss i soffan. Då ringer telefonen. Jättesjuk son som måste hämtas. Hög feber och ont i halsen.
Lördagens övernattningsfamilj ringer och berättar att deras son inte hade vinterkräka utan scharlakansfeber. Sannolikheten alltså stor att det är samma här. 
Sonen uppmanas säga ahh och räcka ut tungan. En prickig klassisk smultrontunga uppenbarar sej och idag fastställdes det med ett halsprov att det blir en penicillinkur!
Ja. det är iaf bättre än vinterkräka! 2 timmar efter första penicillinintaget konstaterade han att han var frisk och INTE behövde mer medicin! Ja, han får det flytande och vi alla vet ju att den där "fruktsmaken" är båg! Jag minns den fortfarande sen jag var barn. Jag vägrade ta den. Då fick jag tabletter i stället. De pillade jag ner i blomkrukorna.... jag blev inte frisk och blommorna vissnade...!
Så nu samlar han mod, håller för näsan och dricker coca cola efter!

onsdag 1 januari 2014

Jul och nyårsfirande!

Så har nu 2014 kommit! Nyårslöften haglar men jag tänker inte avge några. Mannen har dock lovat sluta röka och jag hoppas det går vägen denna gång!
Lite hjälp är det väl att han bor här nu då hans gamla granne var rökare så det blir ju en hel del kompisrökande då. Märkligt beteende för en annan som aldrig testat dessa giftpinnar! Och svårt för den som ska sluta om man har rökande vänner för är det något som är svårt att acceptera så är det tydligen när någon ska sluta! Men du, klart du ska ha en cigg!
Så hoppas han har motivation!

Våra dagar i Danmark präglades av blåst, regn och allmänt trist väder.  Har dock fått träffa familjen och lyssnat på en hel del danska!

När vi skulle åka hem var det återigen stormvarning på Kattegatt och båten var en timme sen in till hamn. Vi hade riktig hemlängtan och var lite oroliga att färjan skulle ställas in. Nästa skulle gå 15 timmar senare och ytterligare en storm var på ingång.
Som tur var gungade vi iväg 30 min efter ordinarie tid.
Jag hade köpt åksjuketablettet (de hette festligt nog Go Tur!) Och de gjorde nog sitt för 20 sek.meter känns rätt bra på en mindre färja! Vi låg ner mest hela överfärden och kom till Göteborg på utsatt tid så vi hade nog medvind!
Efter 30 mil till var vi äntligen hemma och det var underbart skönt att krypa ner i egen säng!

På eftermiddagen hämtades alla barn hem och vi hade lilljul med farmor och pappa.
Barnen var glada för sina klappar och högsta tjutet kom från Josse när hon fick handledarkursen till körkortet!
Igår var det ju dax att duka stora bordet igen. Firandena avlöser varandra men nu ska det väl vara lugnt fram till påsk iaf!
Goda vänner, hela familjen och fantastiskt god mat som tjejerna stod för gjorde denna nyårsafton till en fin kväll!
Nu väntar ett par arbetsdagar innan lite ledigt igen!
God fortsättning på 2014!