måndag 24 mars 2014

Jag är bra!

Idag ringde de från vikariebanken.  De hade kollat upp mej och ringt min chef för att höra om jag är något att ha...
Jodå. Pålitlig,  duktig,  kreativ, initiativrik, lättpratad och lätt att ha att göra med.
Jo, jag tackar ja! Alltid roligt att höra bra saker.  Fast om jag är så jäkla bra så ge mej då ett jobb! OCH skicka upp lönen några kronor tack!
Yours sincerely

söndag 23 mars 2014

Bebopaluba

Så kom dagen då vi skulle avnjuta konserten jag gav min oäkta hälft i present.  Tur att värsta hostan gett sej! 
Vi började eftermiddagen med pulled pork och lite rödvin.  Första gången jag gjorde den rätten men den blev helt ok! Nästa gång ska jag dock krydda på lite mer. Behändigt är det ju att slänga in i ugnen och nästan glömma bort!
Efter middag tog vi spånkan ner till Louis de Geer och tillsammans med en i stort fullsatt salong väntade vi på att showen skulle dra igång.
Det var ok i början men blev bättre o bättre.  När gästartisterna  i form av 2 medlemmar ur Larz Kristerz äntrade scenen blev det fart på allvar och det stod klart att de inte bara kan spela dansband!
Helt galna studsade de runt på scenen till synes outtröttliga.
En kille som hette Dennis var en sk bassångare och var så bra! Ni vet en sån där som sjunger bebop.  Spexig, musikalisk och dessutom snygg ;-)
Körtjejerna var grymt duktiga och Peter Jezewski själv var proffsig och grym på att spela bas! Dock skrattade vi lita åt hans kostymer.  Såg väldigt stora ut och var i diskreta färger såsom tomteröd och pippigul!
Riktigt bra var hela föreställningen iaf. Nästan 4 timmar så valuta för pengarna!
Nu är jag dock sliten och kroppen känns ännu inte ok så jag kryper ner!
Natti!

onsdag 19 mars 2014

Det kryper!

Det kryper i min kropp av otålighet att denna sjuka ej vill ge med sej. Ja, bättre är det absolut men har hostat så det känns som ett revben (minst!) gått av. Orken är bättre men får inse att det inte går över från en dag till annan.
Ringde jobbet idag för att med dåligt samvete säga att jag nog fick bli hemma idag med. Ska du inte vara hemma hela veckan svarade de då. O, nej var min spontana reaktion. Imorgon orkar jag nog. Min kollega fick då förklara för mej att det var bättre jag var hemma och tog det lugnt och att de då oxå kunde ta in vikarie resten av veckan. 
Ibland måste man ha någon som säger till. När man själv har svårt. När viljan vill mer än kroppen orkar.
Okej sa jag. Du har rätt. Det känns ändå bra, behöver inte tänka på imorgon. Om jag ska eller inte. Bekymrar mej för den ekonomiska biten men det löser sej väl alltid.
Ska skrota runt hemma och plocka med det jag orkar.

Igår fyllde mannen år. Hade samlat alla barn hemma. Josse kom hem efter skolan för att hjälpa mej med allt fix. Jag åkte för att hämta upp de andra och så lilleman fick köpa present.
När vi kom hem hade hon gjort ett berg av våfflor med olika sorters smaksatt grädde, glass, kolasås. Riktigt sockerberg! Skönt med stora barn som kan fixa ett helt kalas när man själv inte riktigt orkar!
Hämtade lilleman hos kompis och åkte till en prylaffär. 
Han kliade och kliade sej i huvet och klagade. Han gjorde det redan på morgonen men jag tittade men såg inga objudna gäster. Vi kollar igen hemma sa jag.
En mugg som det stod pappa på och med en fin text inuti inköptes. Väl hemma så blev det lampa och inspektion igen och efter mycket stirrande såg jag ngt litet brunt som kilade omkring. 
Mannen hade inte hunnit hem så jag ringde direkt med order om att stanna på apoteket på hemväg.
Så innan våffelfest stoppades lilleman i bad med avlusning i håret. 20 minuter senare satt han nöjd och klifri vid bordet och vi fick kalasa.
Satt sedan framför tvn hela kvällen och rafsade mej i håret för jag tyckte det kliade! Förvisso tyckte jag att det kliade över hela kroppen! Äckliga små otyg det där!
Nu ska jag snart möta upp nån snubbe från hyresbostäder som ska titta på vårt ruttna staket. Förhoppningsvis anser han att de ska stå för nytt. Annars får man bekosta sådant själv men jag tycker att har det ruttnat upp borde det vara värdens ansvar. Får se om han delar min uppfattning!

måndag 17 mars 2014

Host x100

Hostat sönder ryggen inatt
Vaknade till snö
Orkade jobba till 12 sen fick jag kasta in handsken
Träffade doktorn 13.30
Lunginflammation
Penicillin
Skitdag
Amen

tisdag 11 mars 2014

Glåmig

Mmm, glåmig beskriver ganska bra hur jag känner mej såhär snart halvvägs in i mars. Förvisso sjuk. hostig och snorig men ändå. Håret är slitet, trött och glanslöst. Jag måste ha en fixardag!
Ska boka tid för klippning den 25,köpa hårfärg och piffa lite. Har fått för mej att jag vill ha en ljusare koppar, lite som Helena Paparizou... Grejen är ju bara att jag är brunett och detta projekt i så fall innefattar att bleka ner håret först vilket säkert är en omfattande process! Men ska nog prova. I värsta fall får man färga ner det igen!
Fick oxå utav mannen en ansiktbehandling i julklapp som jag ännu inte nyttjat men den passar bra nu. Möta våren lite extrafräsch! Bara förkylningen vill backa lite. Hostar så lungorna värker. Tar sjukdag i dag med. Känns jättejobbigt då jag är satans envis och vill jobba. Men har bestämt mej för att lyssna på kroppen och ta det lite försiktigt.
Känner mej aningens bättre idag, tror jag iaf! Fortfarande spelar symfoniorkestern orent i bröstet och orken just nu är inte många procent. T om min 91 åriga farmor har högre tempo!
Men kanske har jag friskat på mej till helgen. Vi är ju bjudna på 40-årskalas och sånt är alltid kul! Nästa vecka fyller mannen år . Inget jämnt men lite fika ska vi väl ha. Har köpt konsertbiljetter till Peter Jezewskis (rättstavat?) 50-tals tribute. Ni vet han från the Boppers. Tror det kan bli bra drag och den musiken är ju alltid bra! Hoppas nu inte mannen läser detta men det tror jag inte!
Ha en fin tisdag alla!

måndag 10 mars 2014

Host, host

Sjuk! Vill inte, har inte tid och inte råd! Började med lite lätt förkylning i slutet av förra veckan. Inget jag var speciellt påverkad av. Åker till min utbildning i Livsmedelshygien på torsdag eftermiddagen och plötsligt kraxar jag värr än Kråkan?
Fredag tar jag sjukdag, stärkt av mina nya kunskaper i baciller och köksarbete kan jag med hyfsat gott samvete stanna hemma. Kraxigt o lite ruggigt. Det blir dock under eftermiddagen/kvällen ganska snabbt sämre och trappen till övervåningen känns som ett mindre Mount Everest.
Efter flämtande och överdosering av astmamedicin (utan effekt) ringer jag 1177 för att höra hur jag ska ställa mej till detta då klockan börjar närma sej midnatt och utvecklingen går åt fel håll liksom.
Inga diskussioner säger sjuksköterskan, du åker upp nu. Ibland är det skönt när någon fattar besluten åt en!

Mannen kör upp mej och ett tomt väntrum så när som en ensam karl som sitter där väntar. Jag är inne på 15 minuter och efter ytterligare 30 kan jag börja andas in medicin med lite mer drag i!
Vid halv tvåtiden tar jag sjuktaxi hem och spenderar resterande natten halvsittandes i fåtöljen!
Lördagen känns mycket bättre och jag känner hopp om att det värsta ger sej. Lördagnatten tillbringas i sängen och jag får sova hela natten, så skönt!
Gårdagen bjöd på 18 plusgrader och jag var tvungen att gå ut och småfixa i trädgården och det var så skönt! Lite hostigt men det kändes ändå bra.
Men, men här ska man inte få ha roligt inte för natten har det hostats o hostats. Det river i lungorna och jag känner mej ärligt talat ganska risig. Men får hasa runt här i maklig takt. Ska besöka Eneby Bibliotek kl 15 då mannen uppträder med kompisen Micke. Ska bli spännande!
Ska se om jag ska filma lite! Mannen var oxå lite kraxig i morse men jag hoppas han håller dagen ut iaf!
Jag kontaktade kommunen idag för att höra vad som krävs för att hamn på Las-listan. Fick svaret att det krävs 721 dagar som vikarie under en 2-årsperiod. Med tanke på att det går ca 730 dagar på dessa 2 år så tror jag att jag kanske har fått fel information!
Nu ska jag se Helen Ripa gå i mål mot förhoppningsvis en medalj. Heja, heja!