måndag 28 april 2014

Puben

Det är inte ofta men när det händer är det ju oftast den här årstiden.
Att det blir en tur till puben.
Orsaken var dock denna gång att mannen skulle gästspela lite med ordinarie trubaduren och så klart vi ville vara där!
Vi var ju där för ett par veckor sedan och även om det var ganska mycket folk och glad stämning så var det ingenting mot en lördag dagen efter löning!
Galet, uppsluppet men tyvärr oxå lite bråkigt o en del som fått för mycket innanför västen.
Det jag reagerade på mest var alla tjejer,  damer eller vad vi nu kallas i min egen ålder.  Plus/ minus 5 år hit eller dit.
Först glada,  danssugna.  Sen aspackade o dryga! Varför beter vi oss så? Jag skäms när jag ser det. Det är vad jag förväntar mej av en yngre som inte har koll på alkoholen men vi ska väl veta!
Sen en annan märklig  företeelse.  Tjejer o grabbar med gitarr!  Jo, jag förstår att det är nåt visst.  Jag tycker oxå det är charmigt!  Men på krogen är de uppenbarligen lovligt byte!
Det blinkas, fladdras med ögonfransar och ges förslag på både det ena å andra!  Helt okej,  men jag satt bredvid och vi höll om varandra!  Däremot fick jag sura blickar och när jag kom tillbaks till bordet efter toabesök stod en dam och pratade. Hon tittar på mej och snäser.  Jaha, då får väl jag gå nu då!  Herregud,  det var djungelns lag den kvällen!
Jag ska inte hänga där varje gång han spelar för då bleve jag galen ;-)

onsdag 23 april 2014

Hinna jobba?

Inne på andra veckan av arbetslöshet. Har fullt upp och hinner inte med!
Hur fn har jag haft tid att jobba förut?
Idag har fönstertvätt stått på schemat och det gick bra ända till sista fönstret.  Vet inte vad de tvättat med innan men som ett fettlager som jag bara gnodde runt. En timme slet jag på ett fönster!  Inte nöjd men det får duga
Imorgon ska jag hem till äldsta och hjälpa till med städ och organisering.
Så lika bra att krypa ner!

söndag 20 april 2014

Påsk och Gränssättning

Vi har ju diskuterat det här tv-spelandet hemma under flera månaders tid. Huruvida grabben ska få spela "vuxenspelen" eller inte, speltid osv.
Vi har försökt med speltid men då det är väldigt svårt att hålla koll på sånt när de ofta är hemma när en annan jobbar så blev det mest massa tjafs.
Så slöt vi ett nytt avtal. Ingen speltid men i utbyte mot mindre tjafs. Inga diskussioner när vi säger stopp. Inget bråk om att följa med när vi ska åka någonstans. Grabben mycket nöjd. Det höll max 2 dagar...!
Problemet är inte att han blir dum eller våldsam för att det är krigsspel utan problemet ligger i att han inte kan hantera tiden. Han har inget begrepp om hur mycket han spelar. Det är aldrig nog utan man måste hela tiden komma vidare och han spelar ofta online med andra. Ska tillägga att det är imponerande hur bra engelska en 9-åring kan få bara genom att spela och prata med andra världen över. Tyvärr klarar han inte av om man ska kalla det stressen kanske? Ett ständigt stressmoment att alltid ha spelet i huvudet. Det är det sista han tänker på innan han somnar och oftast det första han gör när han vaknar.
Han leker inte längre, inte ute och inte inne. Det är Ps3 eller paddan.
Alltid bråk när det är dax att stänga av, äta. åka till mamma osv. Vi fattar ingenting får vi höra och nästan varenda överlämningssöndag har nu blivit till ett drama med arg unge och ledsen pappa och uppgiven styvmamma som följd.
Så igår när han skulle komma efter påskfirande hos sin mamma frågade jag mannen om vi skulle säga nej till att sätta på Ps3an . Det var ju kalasväder och fortfarande 15 grader ute med solsken. Vi skulle grilla och jag tyckte vi kunde göra det tillsammans utan att en skulle sitta fast i tv-skärmen.
Jag har tänk svarade mannen och plockar fram de 2 krigsspelen. Jag lägger undan de här för nu. De förstör vårt familjeliv.
Han förklarade för sonen när han kom och han blev jätteledsen. Sen arg, sen ledsen igen. Han lovade att i fortsättningen alltid lyssna. När det inte hjälpte så skulle han åka härifrån till mamma.
Efter några timmars surande var det rätt ok men med jämna mellanrum så försöker han. Pappa, det här är ju för att du och jag ska göra något ihop vet du.... det är ju inte bara för att jag ska spela....
Sen blir det att vi är dumma igen och inget fattar! 
Ja, det är inte lätt att va liten och det är fan i mej inte lätt att vara stor heller!
Men jag tror vi gör rätt i det här. han kan inte hantera de här spelen än. Så får vi nog räkna med att det tar ett tag innan tjatet slutar. För brukar det löna sej att tjata så är det klart man försöker!

Vi åkte i alla fall till pappa idag. Påskmat skulle vi moffla i oss. Strålande sol. God mat och glad familj. Framförallt glada barn! Trots brist på internet och tv-spel så lektes det i timmar och mina bröders lego från 70-talet tackar jag min far för att han behållt!
En låda full med alla möjliga sorts bitar, hjul och annat har hållit en liten 9-åring sysselsatt! Dessutom har han suttit och småsjungit hela tiden. Tror det finns hopp :-)
Men nu dax att ladda för nu dag och kaoset som väntar kvar i hallen!

fredag 18 april 2014

Kaos-igen!

Ja, här har man fixat och slitit hela veckan för att till syvene och sist få ordning hemma. Det höll ett par timmar! På eftermiddagen hämtade mannen ett lass från sitt förråd i gamla lägenheten. Resultat? prylar överallt! En jäkla samlare har han varit så nu rensas det hårt innan det ska ut i nya förråd! Men nu har vi spritkök, såna där gummibyxor till flugfiske, verktyg, mera verktyg... ! 
Ja, det är inte klart med vikariebanken än så jag har nog "ledigt" även nästa vecka! Går nog åt för att få ordning, igen!
Imorgon ska vi ta en tur till Himmelstalund och den årliga rallysprinten som hålls där varje påsk. Det är ju nån kilometer från vårt hus så kan vara en kul utflykt. Speciellt om vädret blir bra.
Så nu, sängdax. Sweet dreas everyhopa ;-)

onsdag 16 april 2014

Skallebang

Vaknade ganska stel i nacken med aningens huvudvärk. Tyckte dock inte jag behövde ta nån tablett.  Misstag!
Hämtade farmor och för iväg mot affären.  Redan på vägen dit inser jag att det kommer bli jobbigt.  Min farmor kan dessutom prata och det underlättade inte min situation om vi säger så. Men handling, hämtning av nya glajjor och såklart gofika på stan. Det gick fast kladdkakan hade varit godast utan huvudvärk!
Tog apoteket på hemvägen och köpte piller som jag tog så fort jag lämnade farmor och varor.
Efter dryga timmen fortfarande ontifan så jag tog en till. Då lättade det och vi åkte och fixade till så bilen fick sommardäck på.
Mannen tog ut motorcykeln från vinterns förvaring och nu står den parkerad utanför!  Mycket glad man efter årets första tur. Ska nog bli så för mej med under helgen!
Nu har jag dock tagit kväll med en förebyggande tablett och hoppas dagen är värkfri imorgon!

Ombyte

Idag får hemmasysslorna vila lite.
Farmor behöver handla till påsk och hämta sina nya brillor. Kan bli en gofika oxå!
Mannen uppmärksammade att det är sista dagen för dubbdäck idag så det får i em bli en tur till far för att sätta på sommarskor.
Sen väntar 5 dagars ledighet för familjen och de pratar om sol och 20 grader. Kan ha det sämre!
Godmorgon!

måndag 14 april 2014

Ledig!

Ja, jag kallar det ledig fast jag är arbetslös.
Min lediga dag har jag spenderat med att rensa ett förråd, gjort fint på altanen där jag sen spenderade 2 timmar i solen med vännen Carina.
2 st 9-åringar hemma har oxå krävt underhåll i form av utfodring (fatta hur mycket mat de får i sej!) Förutom en laddning korv gjorde jag pannkakor som jag trodde skulle räcka till lite kvällsmat.  Vet inte vad som hände men fick lite Kalle Anka äter majskänsla.  Tror inte ens de satt sej vid bordet utan på något sätt inhalerade dem från diskbänken!
Nu är denna dag avverkad och det känns så skönt att lägga sej med känslan av att jag har hela veckan kvar och fått en hel del gjort hemma samt en trevlig fika med väninna!
Det får gärna fortsätta så!
Nattkramar!

söndag 13 april 2014

Teknik

Ja så vidare teknisk är jag inte. Att jag löser tekniska problem beror mest på en inbyggd envishet jag har!
Nu har jag dock ett problem som jag inte fixar så nu hör jag om någon annan här vet!
När jag skriver inlägg och när någon kommenterar så visas en helt fel tid? Jag trodde att tid och datum automatiskt blev rätt liksom och jag hittar inget i inställningar som hjälper mej. Och vi pratar jättefel! Inte några minuter utan helt fel sida på dygnet! Har någon tips så hojta!
Annars sitter man här tidigt en söndagsmorgon. Ja då är klockan 07.00 så ni vet! Fortfarande lite stökig mage som stört mej. Fördelen är ju att jag var likadan i går kväll och därför endast drack en cider på kvällen. Alltså ingen huvudvärk idag!
Solen strålar och vi ska ge oss på projekt lägga gårdsplattor med små medel. Med det menas att vi från hyresvärden tjatat till oss några kvadrat betongplattor till uteplatsen på framsidan. De står inte för något som har med uteplatsen att göra men då det innan såg ut som Hejkomohjälp så levererades några enhetliga. Men ingen sand eller annat.
Man har ju inte så stor lust att lägga ut massa pengar på sånt när man bor i hyres så vi har åkt bort till grusutlämningen och hämtat fint grus som vi ska lägga i botten. Hoppas det kommer att fungera!
Vill sedan ha ett trädgårdstält uppsatt på baksidan. Ihop med altanen liksom. Så vi får som ett uterum! Måste bara hitta ett med vitt tak så det inte blir natta i vardagsrummet! Och pengar som är en bristvara denna månad. Det är det väl förvisso jämt men vägskatter och csn samtidigt genererar större hål i plånboken än vanligt!
Hm, en kopp kaffe är kanske vad magen behöver....
Ha en fin söndag!

Trötter

00.31 säger klockan.  Trött säger kvällströtta jag. Mannen och jag har varit på pub, det är inte ofta ska jag säga!
Men vi lyxade till det då vi idag firar att det är ett år sedan vi träffades.
Bara en sväng, ett par öl.
Trevligt och trubaduren drog igång vid 21.30. Det tog som vanligt inte många minuter förrän mannen var i samspråk med ovan nämda och efter 45 min så vips var det min gubbe som stod på scen och spelade Gasoline!
Jag vet inte hur han bär sej åt men han är ju lite översocial ;-)
Glad publik och glad barpersonal som ville han skulle börja spela hos dom. Och inte minst. Glad gubbe!
Nu har jag iaf tagits kväller med en lite bråkig mage som skulle vilja ha en samarin.  Men då jag inte har någon så kryper jag ner och hoppas det är borta imorgon!

tisdag 8 april 2014

Snart slut

3 ynka dagar kvar på jobb. Räknar dagarna. Jag trivs ju jättebra men som sagt, tappat lite sug.
Vill ha ett par sovmorgnar och lite ensamtid hemma för att komma ikapp lite. Har inte riktigt landat i nya lägenheter än. Beror nog mest på att det finns en del ofärdiga saker. Några hyllor som ska upp ochfixa ordning i kaoset i förråden.
Och fönstren. Suck. Jättejättesmutsiga. Som en grå londondimma när man tittar ut. Jag kan gno i köket,  badrummet, ja det mesta utan problem.  Men fönster,  tve och vale!
Det känns som de aldrig blir bra. När man så äntligen fått till det och sätter ihop dem så ska du ge de 17 på att det är en fläck mitt på och såklart emellan!
Mm, om det har gått er förbi så gillar jag inte att tvätta fönster!
Mannen brukar skryta om att han jobbat som fönsterputsare.  Jag tror han ljuger. Annars är det ett klassiskt fall av mycket snack och lite verkstad!
Och nu blev klockan för mycket ser jag, nu blir det inga 8 timmars skönhetssömn. Jaja, får bli underlagscreme imorgon!
Natti!

lördag 5 april 2014

Sol & fiske utan fisk

Sol och blå himmel. Modiga 5 grader på morgonkvisten. 
Packa ner korv, göra äggmackor och annat mums för en dag vid sjön.
Väl på plats på berget bredvid farfars brygga vid bråviken skulle det monteras ihop fiskespön!  Vi hade så klart glömt att köpa tafsar så det fick knytas.  Ett äldre par stod bredvid och hade iaf några strömningar i en hink. Det var det närmaste fisk vi kom! Men solen värmde och korven slank i. Äggmackorna? De låg kvar i kylen hemma!
Men en fin dag och ungarna har som omväxling till dataskärmen fått flera timmars sol och frisk luft!
Nästa tur får bli några veckor fram då strömmingen gått in och båten lagts i!
Själv kryper jag ner under täcket då även uteliv gör en ungdom som mej sliten!
Nattinatt

torsdag 3 april 2014

Sug och flärd

Har tappat sugen lite. En vecka kvar på mitt jobb som jag haft senaste 6 månaderna och trivts väldigt bra på. Nästa fredag stänger verksamheten ner för omfattande renovering och jag blir en vikariehoppa inom kommunen. 
Har varit väldigt engagerad på det här jobbet. Slitit, fixat och styrt upp. Tycker sånt är kul och givande. Nu känns det dock ganska trist och det blir inte så mycket engagemang. En del av personalen har oxå varit grinig och klagat. Jag kan ta kritik men den får gärna vara konstruktiv. Gnäll liksom bara väcker motvalskärringen!
De är säkert oxå påverkade av kommande flytt och en massa annorlunda nytt. Fast jag gör grimaser iaf, när de inte ser ;-) Kan ju tycka det är lite märkligt med gnäll över matportionerna med tyngdpunkten på att barnen inte får äta sej mätta endast gäller dagar med köttfärssås, köttbullar eller korv etc. De dagar jag serverar mindre poppis mat kastar jag mycket men ingen klagar över att barnen inte fått tillräckligt trots att en del ätit yttepytteportion!
Ska inte jobba första veckan när mitt arbete slutat. Vet inte om man får säga så men ska vara hemma och hinna ikapp lite. Med hem, mej själv och allt. Har jobbat i stort sett ett sträck sen januari förra året så jag tänker vara arbetslös 100 % i en vecka. Sen kan de börja slita och dra i mej!
Nu väntar snart en spårvagnsfärd ner till Grand Hotell och Spa Relaxcenter. Fick en ansiktsbehandling modell lyxig värre av mannen i julklapp. Har glömt bort den men nu så! Ni kommer inte känna igen mej efter, blir 20 år yngre, minst!