onsdag 28 maj 2014

Ursäkt

Ursäkt fick jag av rektorn idag. Bristande kommunikation och vi har tagits till oss kritiken svar. Ja, har väl inte förväntat mej mer än så men det finns inget mycket utrymme för tolerans till höstterminen kan jag lova!

Har idag varit på mitt årliga cellprov oxå. Känner inte ett dugg när barnmorskan varnar för att det sticker till. Fast ett jäkligt bra ställe att vara känslolös på!
Nu försöka sova. Minstingen ylar i rummet bredvid.  Kan inte förstå att han måste sova kl 23.30 när det är ledigt imorgon.  Förkunnar hulkande att vi fattar inget!
Jodå, övertrött tror jag bestämt!

tisdag 27 maj 2014

Arga mamman!

Ja, idag är jag på krigsstigen!  Idag får blodtrycksmedicinen göra sitt jobb! Idag har rektorn på yngstas skola fått ett lååååångt mail och det var inget matrecept!
Under en längre tid har det fungerat lite si och så på skolan.  Jag vet om problem med lärarbrist och annat men det är ändå inte ok!

Hon har fått vänta i veckor på svar när hon frågat om uppgifter.  Då de går lärling och de är 3 st som läser annat än övriga klassen innebär det att de nästan inte har några lektioner ihop utan läser mycket enskilt. Det blir ingen sammanhållning som vanlig klass får.
Hon kunde inte vara med när de hade livräddning på badhuset då det var på opassande vecka för hennes del. För att få godkänt i idrotten var hon tvungen att göra den senare.  Dock hade ingen tid att följa med henne.
Hon skulle enligt läraren gå till badhuset (betala själv) simma 200 meter varav 50 rygg. Dyka ner på botten och hämta en docka.  För att dokumentera detta skull hon ta med en kompis som skulle filma med mobilen. ...låter det seriöst tycker ni? Senare gav han alternativet att hon fick skriva en uppsats om det istället....

Idag skulle de på klassresa till Stockholm.  Bussen skulle avgå 8.00 från skolan.  För de som bor här i stan skulle upphämtning ske på angiven plats.
Hon skickade meddelande till läraren igår kl 19 då hon inte fått besked om var eller när. Kl 23.15 får hon ett sms att platsen är polisens våg strax innan påfarten till motorvägen vid Ingelstad.
Vi räknade med ca 30 minuter för bussen att anlända, alltså ca 8.30.

Det går ingen lokaltrafik dit så hon skulle ta en buss strax innan 8 och vara vid ändhållplats ca 8.13. Sen fick hon ge sej ut på stora vägen och gå bort till mötesplatsen. Men borde bli lagom rent tidsmässigt.

7.50 kommer ett sms att bussen är där 8.10. Panik och hon ringer skolan.  Får telefonnr till läraren på bussen så hon kan ringa och be dem vänta.  Telefonen avstängd. Hon ringer skolan igen och förklarar att hon hinner inte dit. Får svaret att ja, det var ju synd,  då kan du ju inte följa med....
Och det blev ingen skolresa till naturhistoriska och gröna lund.

Usch, nu blev det mycket skrivet.
Får se om ni orkar läsa!
Fortsättning följer...

söndag 25 maj 2014

Dagen efter

Igår hade vi inflyttningsfest.  Mannen var bakis som 17 efter ölen kvällen innan.  Han själv hävdade bestämt att han började bli sjuk. Nå, i vilket fall som helst friskade han på sej lagom tills gästerna kom!

Solen sken, partytältet dukat och glada gäster kom med fina presenter! Några mindre skurar kom under kvällen men inget som inte tältduken klarade av.
Efter mat och dryck hade så mannen (trots att vi inte skulle) riggat upp 2 förstärkare samt kopplat in en bas, elgitarr och en akustisk gitarr. Innan vi visste ordet av hade vardagsrummet förvandlats till en scen och de rockade loss så tavlorna skakade på väggarna!
Mycket trevlig var kvällen!

Vi vaknade pigga idag då alkoholintaget blev sparsamt igår.  Efter frukost fick jag order att gå upp på övervåningen och klä mej och inte komma ner förrän de hämtade mej.
Efter 20 minuter ropade de att om 10 åker vi!
In i bilen med picknick-korg och iväg till en badplats utanför stan.
Där bjöds jag på kaffe,  jordgubbar samt kokosbollar.  Dessutom fick jag blommar och en fin mugg med världens bästa mamma på!
Fin dag!
Nu måste jag krypa ner ifall de ringer om jobb imorgon!

lördag 24 maj 2014

Ljugarebänk

Hyresvärden ställde upp ett bord med bänk på gården igår. När jag kommer från affären sitter gubben där med en öl och en
gubbe! Klockan 8 får det hämtas extrastolar. Alla är våra grannar och de är trevliga som 17!
Tänk vad en bänk kan göra!
Det kan nog hända att det kommer några nya gäster till vår fest ikväll!

torsdag 22 maj 2014

Shopping

Högsommardag med 28 grader! Längtade hem för att slänga mej i solen efter jobbet men väl hemma var det närmare 40 grader på altanen!  Tog med dottern på shopping istället och solade en stund när vi kom hem.

Det som stod på önskelistan var ett par vita jeans.  Kan tyckas en simpel sak men så var det inte!
Det är nämligen ålskinn de säljer.  Jag har inget emot tajt men när de är så smala att foten inte ens går att få ut nere i byxbenet. Inte ens Lindex eller Kappahl hade vanliga normala brallor! Hittade ett par som satt snyggt över rumpa o ben men då var de i low waist modell vilket innebär att magen lägger sej sådär lagom snyggt över linningen.

Men skam den som ger sej!  På Cubus fanns ett par snygga och välsittande 3/4 byxor. En riktigt ceriserosa skjorta hittade jag oxå.  Bara brännan som fattas nu!

onsdag 21 maj 2014

Vältränad!

Cyklade till gymmet,  tränade 40 minuter och cyklade sen hem. Blev en mil och benen var ganska möra när jag kom hem!
Vi passade oxå på att ta en tur med motorcykeln i finvädret.  Stannade till på kondiset och köpte 2 räkwraps som vi avnjöt med kaffe på en bänk vid sjön Skiren.
Imorgon ska det bli 25 grader säger de. Tror det får bli solhäng på altanen då!

tisdag 20 maj 2014

Campingkänsla

Efter lite trix o fix och övertalning av mannen så sitter det modifierade partytältet på plats! Kapat och anpassat för att komma ända in till husväggen så man bara öppnar altandörren och kliver ut!
Lite mer fix innan det är helt klart men absolut funktionsdugligt!
Belysning i taket ska det bli då en av ljusgardinerna från julpyntslådan får agera stjärnhimmel.
Ikväll blev det fika med yatsyspel därute. Storstryk fick de ;-)

måndag 19 maj 2014

Sena vanor

Sena vanor skaffar man sej lätt när man varit ledig några veckor. Inte för att jag ligger och drar mej långt inpå förmiddagen,  men jag går ju inte upp halv sex som annars.
Igår blev klockan midnatt innan jag kröp ner. Var ändå okej, inga småbarn hemma och lite städning stod på schemat.
När så telefonen ringer 07.20 fattar jag inte vad det är. Stänger av men det ringer igen.  Sömnigt svarar jag och det är någon som behöver en kokerska,  typ bums. Har sån tur att det är förskolan runt hörnet! Så hoppar i byxorna och borstar tänderna . Är på plats till 8.
Ordinarie har fått ryggskott så fram till onsdag ska jag vara där till att börja med. Har en känsla av att det kan bli längre!
Så nu blir det badet och sängläge skapligt idag!

söndag 18 maj 2014

Försommar!

Tog en morgonpromenad med man och hund. Förvånades över värmen ute trots att klockan inte var så mycket och fick upp temperaturen bra under rask tur på drygt 6 km.
Efter lunch och överlämnade av bonusbarn var det så dax för en tur med hojen när nu vädret visade upp fina sidan!
Tyvärr mulnade det på fort men temperaturen var ändå runt 20 grader så man behövde inte frysa.
Turen gick mot Kolmården och ett litet italiensk glasscafe .

Inget jobb verkar dyka upp i veckan så jag ska ägna mej åt förberedelser inför den stundande festen på lördag!
Har runt 15 gäster så det ska bli jättekul!

Lördagsmys

Såsom många andra har vi idag gläds, glädjas,.. hm, hur fasiken böjer man det ordet?  Ja, i alla fall känt glädje över det vackra vädret!
Inhandlat trädgårdsslang för bevattning av planterade grödor och har sen tillbringat några timmar med solande och lite frösådd.
Kvällen bjöd på grillning.  Inte unikt för dagen men himla gott!
Barnen överraskade oss med att delta i både kort och sällskapsspel under glada skratt. Dessutom bjöds på imitation av varandras egenheter och egenskaper.  Mycket skratt!
Nu sängen och imorgon laddar vi för mc tur!

onsdag 14 maj 2014

Snor och sol

Efter flera förkylningar hosta och så lunginflammationen har det på något sätt ändå varit skönt att inte ha något jobb just nu, slippa att sjukanmäla sej gång på gång. Men varför ger det sej aldrig!! Höll precis på att bli bra förutom lite tjall på stämbanden men sånt kan ju vara långdraget. Igår började snoret rinna igen och jag börjar bli rätt trött på det. Jag brukar drabbas av ca 2 förkylningar per år som dessutom inte brukar vara så länge.
Var hos sjuksköterska igår och tog bort min blodtrycksmaskin. Jag kommer inte sakna den! Jag fick en kopia på utdraget så får doktorn höra av sej till mej när hon tittat på resultaten.
Det är väldigt blandat när man tittar på siffrorna. Jag pendlar mellan 150-180/70-90. Det balanserar hela tiden på gränsen så vi får väl se vad hon anser.
Idag ska snoriga hjärnan och jag åka till Kolmården och hjälpa pappas gamla granne att tvätta fönster. Sen hoppas jag förkylningen backar för vädret ser ut att bli fantastiskt till helgen. Altanen börjar arta sej och det kan bli bikiniläge!
Önskar alla en fin dag!

måndag 12 maj 2014

Självmordsbombare!


Nu så sitter den på plats. Manicken som ska ha koll på mitt blodtryck i 24 timmar!
Var 20 minut ska den mäta, en gång i kvarten är mer korrekt!
Då börjar den" ljudlösa" pumpen brumma och manchetten runt armen fylls obönhörligt upp.
Inte skönt alls och ibland gör den en dubbel,  alltså släpper lite och spänner sen igen.
Blev full i skratt när den började när jag körde bil. Helt plötsligt går det inte att böja vänster arm utan den står rakt fram utan att hålla i ratten.  Såg galet ut!
Ja, jag står ut. Det är bara tills imorgon. 


Fick förresten min första bokning i Vikariebanken idag. 11-13 juni på en fsk som heter örtagården.  Blir spännande!
Men nu ska jag och min brummande maskin krypa ner! Ja, apparaten alltså.. eller jag menar....ahh
Ni fattar!

söndag 11 maj 2014

Byggplats!

Det nyinköpta partytältet är för stort fär altanen!  Så igår påbörjades projekt lägga mer" golv".
Planen var att färdigställa idag men då regnet tappert hållit i hela dagen och förvandlat hela uteplatsen till träsk får vi invänta torrare väder!
Ska inte göra ngt inlägg om eurovision då det känns som tillräckligt med diskussioner kring personen bakom vinnarlåten än prestationen! Min summering,  Sanna underbar,  vinnaren jättebra, proffsig och fantastisk röst oavsett resten!
Ha ett bra avslut på helgen!

fredag 9 maj 2014

Partytält

Smattrar rogivande på tältdukens tak.
Ja, jag ligger inte i tältet men taket är precis nedanför balkongen i sovrummet.
Köpte ett tält på jysk idag och än så länge är det lite provisoriskt uppsatt. Problemet är nämligen att det ska stå intill husväggen men vi kan då inte öppna altandörren då tältet är lite för lågt. Fantasi och geniknölarna gnuggas varma och nåt ska vi nog komma på!
Den 24 är det inflyttningsfest så då ska det vara piffat och klart!
Snorandet har börjat ge sej men halsen låter som om jag druckit starkvaror som jag iofs kanske borde! I medicinskt syfte alltså,  inget annat!
Men ska inte klaga. Läser om bortopererade tånaglar och onda arslen och min onda hals är blott en fis i kosmos!
Styrkekramar till er! <3

onsdag 7 maj 2014

Frallor

Enligt önskemål kommer receptet!
Jag använder mandelmjöl. Hade ingen creme fraiche men gräddfil funkade fint!

BRÖD 

6 st 

1,5 dl nötmjöl

1 dl creme fraiche 

2 ägg
2 msk smält smör
2 msk fiberhusk

2 msk sesamfrön
1 tsk bakpulver
Ev vallmofrön

Sätt ugnen på 200° C. Blanda alla torra ingredienser. Rör i ägg, creme fraiche och smör. Klicka ut smeten till bullar/frallor på en plåt med bakplåtspapper, strö eventuellt över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills LCHF-frallorna har fått en fin gyllenbrun färg.

Paddor och frallor!

Skulle sälja den ena paddan då samboskapet inneburit 2 av dessa.
Satte ut annons på blocket igår och efter många både konstiga och märkliga affärsförslag dök det upp en snubbe och var så glad över köpet!
Då pengar har varit en bristvara i glappet mellan jobb och a-kassa så styrde jag glatt bilen mot Willys och passade på att handla!
Nu inväntar jag dotter och man med nybakade lchf- frallor med laxröra!

tisdag 6 maj 2014

Tjohoo!

Grått och kyligt idag. Lite snorigt och kraxigt men skruttar runt hemma och fixar lite.
Utanför skrålar en radio och de målar vår fasad. det är en större upprustning i området så jag hoppas det blir fint!
Alldeles nyss ringde telefonen. Jag är kallad på intervju! Nästa fredag så håll tummarna!

Vovven har tagit minstingens beanbag till sin. Han älskar den så jag lägger planerna på att köpa ny bädd åt honom på hyllan tror jag :-)


söndag 4 maj 2014

Snor i hjärnan

Jahopp. Så var det dax igen. Här har man varit lite kartig under åren och gafflat om att man sällan är förkyld. Så är det återigen  snorigt och röstläget passar för whiskyreklam!
Mår än så länge inte speciellt dåligt iaf så tog ett pass på gymmet.  Bäst att passa på liksom!
3e förkylningen denna vår. Känns inte som man hinner bli 100 % innan det börjar om. Är det nån form av tantvarning tror ni! Bitit sönder en tand oxå. Det ihop med tandläkarskräck blir strutsmetoden.  Så länge det funkar.
Kommer osökt att tänka på Lars Ekborgs monolog Bunt ihop dom! Kanske duger man som sparbössa : -)
Nä, dax att parkera rullatorn och krypa ner i sängen!
Godnatt!

lördag 3 maj 2014

Diskmaskin!

Ibland behövs inga stordåd eller mirakel för att förenkla livet en aning.  Trött och sliten hemmafru (tillfälligt) gläds åt ett inköp som hjälper vardagen lite!

Blommor!

Lite kyligare väder men ändå fullkomligt exploderar våren omkring oss!
Trots lite pollenkänning är det ändå underbart!
Det blommar i vår lilla trädgård och det är kul att se vad som kommer upp!

torsdag 1 maj 2014

1 maj

1 maj gjorde sin entré med blott 9 graders värme.  Dock ganska mycket sol så ska väl inget klaga för mycket!
Blev varken majbrasa eller majtåg.  Igår kväll vräkte regnet ner och dagen idag har tillbringats i mannens gamla lägenhet med underhållande flyttstäd. .. hm, eller mer nödvändigt ont! Men imorgon lämnas nycklar och det ska bli skönt att få ett avslut.  Nu är det inga mer dubbla avgifter och andra bekymmer med dubbla boenden!

Ikväll har hela mafiljen med hund gått en promenad på 4 km. Fin, lite kylig kväll.
Imorgon hade vi tänkt gå på danstävling!  Ja, inte är det vi som ska uppträda utan vänner som tävlar så vi ska dit och heja!
Ha en fin fortsatt kväll!