måndag 28 juli 2014

Inte idag heller

30 grader. Hjälpt bror att flytta. Svetten flödade så jag borde rensat ut kanalerna! 
Molnen tornade upp sej och det mullrade i fjärran och sen... klarnade det upp!
Läser om tromber,  monsunregn i grannstäder men hit orkar det inte.
Vill inte ha något monsunregn,  jag kan vattna!
Nattinatt!

söndag 27 juli 2014

Ska det eller inte. ..

Det regnade 20 minuter tidigt imorse sen blev det soligt och 30 grader igen.
Hade räknat med regn och ev åska så skulle hjälpa bror med flyttstädningen. Vi höll på 3 timmar sen blev det för varmt.
Så vad gjorde jag istället?  Åkte hem och städade!
Nu är det rent och fint och har mulnat på ute. Läser om oväder lite runt om i landet,  undrar om det blir något av de grå molnen, ,,

Såg nyhetsmorgon i morse och fick ett boktips som jag ska följa upp. Den hemlige kocken heter den och handlar om fifflet i matindustrin och hur företagen drygar ut våra råvaror med E-nummer.
Blir intressant att se vad man vill äta efter den!
Jag tror inte vi ska stirra oss blinda på socker och fett även om vi så klart ska ha en sund inställning till sånt. Men vi ska nog bli mer varsamma och kritiska gällande vad vi köper. 
Återkommer när jag fått tag på den!

torsdag 24 juli 2014

Prickiga skor och hemflyttande ungar

34 grader! Min kompis åker till Mallorca imorgon. Visst det är semester men måste ändå kännas sådär!
Ska gå ut på altanen senare, just nu är där 200 grader,minst!
Min matsedel på jobbet kändes väl inte heller sådär tipp topp.
Bacon och broccolisoppa, pannkakor och nybakat bröd. Svettades en del! Men gott blev det trots att det kändes mer relevant att ha serverat en kall pastasallad!
Ska försöka ta ett litet tag med hemmet. Yngsta dottern har beslutat att bo hos oss på heltid så litet annat arrangemang på möblering.
Orsaken är att hon känner sej ensam hos sin pappa nu när storasyster sen ett år flyttat.
Hennes far spenderar mycket av sin tid framför datorn med spel. Ett beteende som gjorde att vi separerade för 15 år sen. Har väldigt svårt att förstå hur såna materiella saker får gå före det viktiga i livet som familj och barn men tyvärr är han ju inte ensam. Eller jo, ensam är ju just vad han blir men det verkar inte störa honom så mycket. Det jag menar är att många väljer datorn, mobilen, ja den där världen av spel. Undrar varför? Är det för att slippa undan alla krav de tycker sej ha?
Nu kan hon ringa och kanske åker de och tar en golf eller ett biobesök. (hon ringer till 99%) Men de har i alla fall ett umgänge och det är väl det vi får vara tacksamma för att de  har en relation.
För 5 år sedan köpte jag ett par skor som jag gillade mycket. Inga dyra utan 300 kr på Skopunkten tror jag.Rasmus var valp då och valpar tuggar på skor!
Naturligtvis tuggade han på ena skon och hade sönder den. För 2år sedan låg de i en reakorg för 99 kr. Tror ni jag högg ett par? Japp!

onsdag 23 juli 2014

Tropiskt!

30 grader dagtid och 18 på natten.  Enda nackdelen är att det utöver
jobbet inte blir många knop!
Antingen blir det ryggläge på altanen eller så blir det som idag- playan.
Men jäklar så skönt ändå!  Ska minnas de här veckorna sen i vinter när det är smällkallt.
Nu försöka sova med kvarterets ungar gapandes o lekandes utanför fast klockan snart är 22.30. Visst det är sommar men alla har ju inte semester och man kan ju tycka föräldrarna kunde säga till lite. Det är 5-6 åringar ändå. 
Nåja,  i nödfall får jag stänga balkongdörren men den bidrar till humant sovklimat!

söndag 20 juli 2014

Fint

Inget långt inlägg. Bara konstatera att det har varit en underbar sommardag .

lördag 19 juli 2014

Bf

Ja, bf står då för barnfritt som vi fick idag.
Största for med syster och kusiner till sim morfar för att tälta en natt.
Helt själva i huset kunde vi nu göra precis vad vi ville. Äta gott, dricka vin och idka älskog högljutt på olika ställen....
Jo, vi lyxade till det med stuvade makaroner och fläsk. Filmen Ghost rider på tv:n. Jag nu nerkrupen bloggandes och mannen i fåtöljen spelandes poker på datorn. ...!
Tjohoo vad vi passar på!
Men en sak gör vi iaf. Njuter av lugnet!
Kram på er!

torsdag 17 juli 2014

fikadag

Jobb till 12.30, snodde ihop några mackor på jobbet o lite kaffe i termosen.  Man och barn låg vid Mårängens badplats ca 5 km bort så mötte upp där för lite sol och fika innan hemfärd.
Hämtade farmor på vägen och sen hem för fika igen!
Sen åkte bonusbarnen hem för mammavecka (välbehövligt bf efter slitig vecka! ) och mannen susade iväg på mc-tur med grabbarna.
Kvar blev mor och dotter och vi grenslade våra 2-hjulingar och cyklade en tur med kvällsmat på pizzerian!
Nu ligger jag i sängen och lyssnar till mannen och dottern som sitter på altanen med varsin dator och spelar poker!
Båda har fått sej en omgång lugnande salva på ryggen då ingen hade en aning om var sololjan fanns (där den alltid står! )så röda och granna är de!
Och imorgon är det fredag!
Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

tisdag 15 juli 2014

42 slag

Nu hemkomna efter minigolfrunda gånger 2. Vi börjar bli stammisar så de bjöd på en extrarunda :-) Jag vann båda banorna :-) Sabbade en fin serie på 3 spikar med 2 fyror och en sexa, typiskt.
Nu har jag knaprat i mej en huvudvärkstablett då värken legat på lut hela eftermiddagen. Det blir tidigt i säng både för huvudets skull och för att jag mentalt är rätt trött. Det där pratet vi borde haft har vi nu tagit och det känns skönt att ta tag i det. Ungarna samlades med oss runt matbordet och vi sa att vi inte tycker det är okej att större delen av sommarlovet går ut på att antingen ligga i sängen med en dator på magen eller framför ett tv-spel. Hittar vi på något är det under gap, skrik och hot om att vi stänger ner internet.
Informationen gick fram tror jag men upp till oss vuxna att hålla i denna gång. Inget internet efter 24 för då stänger faktiskt nätet ner. Även för vuxna! 
Visst tyckte vi det var häftigt att vara uppe sent med när vi var unga men våra telningar kan hålla igång till fyratiden på morgonen och sen ska det ju sovas hela dagen på det. 
Hoppas vi kan samarbeta för familjefridens välbefinnande för sista tiden har varit jobbig med tjafs, griniga ungar och föräldrar.
I morgon är det onsdag och halva veckan redan gången. Ujuj, dessa jobbdagar bara försvinner! 2 veckor kvar till nya jobbet och nästa vecka ska jag beställa det sista och ut och fixa fint!
Ha en fin kväll!

söndag 13 juli 2014

Vita haren

Efter att ha känt mej smågrinig och trött hela dagen sov jag en timme i soffan. Sen kändes allt lite bättre faktiskt! 
Nu är det fotboll (mest mannen som intresserar sej) och tvättstuga. Livade upp tillvaron lite med glass och hemgjord chokladsås. Den är väldans god och jag ska prova att göra den på stevia och se om det går.
Den heter Vita Harens chokladsås och ni får receptet nedan!
Nu är det dax att lalla bort till tvättstugan igen stärkt av ett stort sockerintag!
Ha en fin kväll!

0,5 krmsalt
100 gsmör
6,5 dlströsocker
2,5 dlvispgrädde
2 dlkakao, 75 g
0,5 tskvaniljsocker
2,5 dlmjölk

Koka allt utom kakao och vaniljsocker på svag värme ca 1 timme. Blanda i resterande ingredienser och vispa med elvisp ca 7 min.
Ät och njut!

Tråkar

Lite mulet idag. Trött är jag med utan någon speciell orsak. Lite håglös , eller uttråkad. Städade hela lägenheten igår och fixade sen maten. Kändes som en hel arbetsdag!
Har lovat att åka till största och hämta en datastol som står i vägen. Borde åka till farmors förråd och hämta databordet oxå till minstingens rum. Sen tvättstuga från 19....yeyyy eller nåt!
Har ju för all del varit lite ledig innan jag började jobba men skulle vilja ha mer semester. Åka bort några dagar. Vill åka till mitt barndoms Båstad. Det är fint där med långa stränder och många minnen. Mamma ligger begravd i Östra Karup och det är 4 år sen jag var där.
Skulle kunna åka över helgen med barnen men nu är det tajt med pengar tills normala löner börjar ramla in.
Men kanske, under kan ju hända!

lördag 12 juli 2014

Sommarkväll

Trött var jag igår.  Trots det hamnade vi ute på gården med grannar och lite vin igår kväll.  Trött idag med och min vinflaska är nästan tom.. hm
Blir lätt så när kvällarna är ljusa. Dock var det ganska svalt och fleecen åkte på.
Nu mer kaffe och lite frukost.  Sen hitta lite städlust!
Önskar er en skön helg!

torsdag 10 juli 2014

Mer bad

Vitkålssoppa med pannkakor.  Låter kanske inte så lockande när tempen återigen närmar sej 30-strecket.  Men de åt snällt som vanligt,  var nog mest jag som tyckte det var för varmt för att grädda pannkakor i en ugn på 300 grader!
Så när vi kom hem så cyklade vi direkt till friluftsbadet för ett par dopp!  Underbart skönt!  Tyckte vi men som vanligt inte minstingen som ylade än mer idag över att tvingas ut! Men en timmas surande gav sej när vi till sist fick honom i bassängen.  Och som vanligt ville han inte gå upp! 
Gäller att hålla en fast linje så tror jag faktiskt han ger sej till sist och följer med utan att riva upp himmel och helvete!

onsdag 9 juli 2014

Mera sommar!

Idag masade sej tempen upp på 30 grader! Svettigt att jobba i kök kan ni tänka! Tänk om man blir smal av allt svettande? Hmmmm!
Ac:n orkar knappt kyla ner värmen i bilen när jag åker hem. Är det varmt i mitt kök så är det nästan risk för svedd skinka när jag sätter mej i bilen som stått i strålande solsken 6 timmar. Tur man inte har skinnsäten!

Hem och rafsa ihop en enkel matsäck och informera att idag blir det ett dopp i sjön istället för bassängen på friluftsbadet.
Yl från minstingen. Jag badar inte i sjö, Det är äckligt och bara brunt vatten. YYYYYYLLLLL!
Gissa vem som inte skulle gå upp sen när det var dax att åka hem! 
Jag säger inte vem men det börjar på W och slutar på illiam....!
Väl hemma så var det bara att byta om för Mc-tur. Brorsan hade ju lånat min hjälm men vi hade en extra som nog skulle funka. Mm. Bror tjatar på mej att han tycker min hjälm är för stor. Du kan ju inte ha större huvud än mej påstår han. Jupp, så är det nog. Jag har en medium.den vi hade hemma var en small.
Man ska se ut som en hamster så hårt ska den sitta förkunnar han.

Får hamsterkinder, grisögon och glasögonen sitter fel. Dessutom riskerar jag att bita mej i kinden i varenda gupp då hjälmen trycker dem inåt så insidan av kinden hamnar mellan kindtänderna!
Sorry bror. Du har en tjockskallig syster!
Nu blir det ett badkarsbad medans mannen kollar fotboll. Bara ett par matcher kvar sen slipper man det eländet iaf!

lördag 5 juli 2014

Fiske i strömmen!

Strålande sol, fika, spön och mask nerpackade.  Vi åkte bara bort till Strömmen och det var väl tur det när de yngre ungdomarna tröttnade efter 40 min!
Josse och jag blev dock kvar och njöt av finvädret.  Inte mycket till storfångst men en skön dag!

Idag är sista lördagen innan" semestern" är slut så ikväll ska jag ner till uteserveringen Trägårn och ta en kall cider!

fredag 4 juli 2014

Jobb, rock och cykel!

Igår var det dax för öppet hus och lite fix på nya jobbet.  Tog med dottern som extrahjälp och på 4 timmar hade vi plockat upp allt och stoppat in på rätt plats!
Flera föräldrar var oxå där för att spana in nya fina lokalerna.  Alla var så positiva och såg så fram emot att få hemlagad mat!

Väl hemma igen var det bara att hoppa i badet och snofsa till sej för kvällens begivenheter. Rockafton på Husby Säteri.  Jättebra band. Bra mat. Vi satt 2 meter ifrån musiken så delaktiga ja!
Lomhörda? En aning!  Kom i säng 02.30, trött. 8.45 väckt av fraktfirman som skulle leverera ett paket till. Ut till jobbet,  lyckades (vad jag vet)att larma både på och av utan problem!
På väg hem ringer nästa fraktfirma. Paket väntar hemma!
Full rulle hem och möta upp.
Vad tror ni det var....!

onsdag 2 juli 2014

Sängrapport

Skapligt i säng idag. Öppet hus på nya jobbet imorgon!  Massa varor kommer och jag ska promota mej själv för barn, föräldrar och personal! Dessutom bjuds det på smörgåstårta!
Ska faktiskt bli skönt att komma och hemifrån några timmar.  Har senaste veckan varit en surkärring.  Åh andra sidan har gubben varit en surgubbe så det jämnar väl ut sej!
Får väl rensa luften nån dag så blir det bra igen,  har ju bara svårt att få tummen ur!
Men de säger att solen och värmen är på väg tillbaka och det kanske räcker!
Söta drömmar!