torsdag 28 augusti 2014

Sensommarsemester

Blodtryckskollen i tisdags blev ett nederlag. Fast jag visste det innan, kände liksom att jag låg högt vilket säkert oxå har sin förklaring i den stress jag känt senaste veckan. Blir telefontid med doktor Amir på måndag för att höja dosen på blodtrycksmedicinen.
Gav mej dock den på att det lite lugnt igår på jobbet och serverade varken nybakat eller pannkakor till gulaschsoppan! Gick faktiskt hur bra som helst och jag ska i fortsättningen ge de populära pankisarna en egen dag på menyn istället. De älskar soppa så de äter bra av den ändå. Dessutom får de förstärkt mellanmål i form av antingen smoothies eller korv och bröd de dagarna. Mådde mycket bättre på eftermiddagen igår och stannade till på apoteket på hemvägen och köpte efter ett tips Valerina som kan ha en positiv effekt på inre stress. Om det är effekt eller tro, tycker att det känns bättre idag med! 
Laddar för lite samtal med chefen imorgon så kanske vi kan vända skutan än mer på rätt köl!

Mannen ska ju åka till Danmark om 2 veckor då hans far fyller 70. Han vill ju att jag följer med men som nyanställd är det svårare att ta ledigt på en gång känns det som. Dessutom så finns ju inga vikarier sen jag slutade i vikariebanken! Märkligt kan man tycka! 
Dock lovade jag att i alla fall kolla upp möjligheten och bad en kollega om hjälp. Mycket riktigt. Inte en kokerska så långt ögat kunde nå! Tog kontakt med en gammal kompis och kollega som är nyutbildad eko-kock dock har hon inte jobbat på förskola för det går inte utan erfarenhet... hur man nu får det utan att få jobba! Hon ville jobba och min chef sa ja, så jag ska få semester!
Vore ju bra om hon gillar det för vi är många som vill ha lite ledigt emellanåt och hon behöver jobb så vi hoppas vi kan hjälpa varandra!

måndag 25 augusti 2014

Stress

Usch, stressar för mycket för mitt eget bästa. Jag vet så väl om det när det blir så men har så svårt att ta tag i det för att det ska bli bättre. Tänker att imorgon ska jag... så tänker jag samma sak dagen därpå och dagen efter den. Det kanske blir bättre,  jag kanske kommer att få rutin på alla måsten så det flyter... ja jag vet. Det kommer inte att hända utan jag måste få tummen ur helt enkelt!
Men först sova.  Trött är en underdrift!

fredag 22 augusti 2014

Rock!

Så var vi hemma.  Lite pip i öronen men inte mycket.  Bra ljud hela kvällen.  Missade första bandet då vi satt hos grannen och förfestade med singstar!  Då hade som tur var oxå regnet gett sej. Sen klev D.A.D på scen och jag har nog bara hört laugh & half men de var riktigt bra! Mannen kände närvaron av sitt danska påbrå och lyckades ta sej in backstage och fick selfie med sångaren och en öl! Lycklig resten av kvällen!
Sabaton är bra på sitt men jag har inget för den typen av musik.  Dock hade vi hundratals ölstinna grabbar som kunde bröla med i texter om att vara krigare för sitt fosterland!
Nu är jag jättetrött och tycker det är alldeles underbart att krypa ner i sängen med vetskapen om att det är lördag imorgon! Gilla!

Disneyland after dark

Fredag!!

Var tisdag, onsdag och torsdag tog vägen har jag ingen aning om. Den här veckan är nog den snabbaste jag upplevt! Klarade även denna dagen trots diverse störningsmoment som att Nomus (de som har han om livsmedelshanteringen i mitt kök) kom idag för att upprätta nytt avtal. Det finns ju liksom inte tid till möten för en annan! Trevlig var hon i alla fall och jag sprang runt och jobbade samtidigt som vi pratade men hon är nog van vid stressat köksfolk!
På menyn idag stod pannbiff, sås och potatis och när man ska sno ihop 150 st tar det ju sin lilla tid! När jag sen sätter på spisen för att göra sås tar det mej ju ca 20 minuter innan jag upptäcker att  ngn ordentlig personal slagit av huvudströmbrytaren... 20 min innan maten ska serveras! När det samtidigt börjar lukta bränt och jag inser att kokeriet har gått torrt är stressnivan ganska hög men 10.45 stod maten på bordet!
Nu väntar ett fredagsbad med något gott på badkarskanten innan middag och senare ikväll hårdrockskonsert med Sabaton och D.A.D. Den äger rum vid Folkets Park som är tvärs över gatan. Dock utomhus och de pratar regn... Blir regnkläder i ryggsäcken!
Önskar er alla en trevlig och skön helg!

måndag 18 augusti 2014

Mitten av augusti

Fort går det när den extremt varma juli plötsligt övergår till normal sensommar med svala nätter och ganska ostadig väder.
Man känner sej nästan som en svikare mot det underbara vädret som varit när det faktiskt varit skönt att dra på både jeans och stickad tröja!
Fast nu får den där sköna brittsommaren de pratade om gärna infinna sej! Tar gärna på en jacka till kvällen men dagarna vill jag behålla ett tag till!
Började 6 imorse.  Det var kyligt och nästan så cykellyset behövdes. Brrr!

Återbesök på vc idag för koll efter byte av blodtrycksmedicinen.  Ngn skillnad?  Marginellt!  Jag är baske mej immun!  Jaja, får se vad doktorn anser.
Nu sova. Imorgon ska jag testa på att göra raggmunk på mina nya plåtar!
Sweet dreams!

fredag 15 augusti 2014

Augustifest

Bara jag och dottern hemma. Gubben är hos kompis ett par dagar och spelar in musik. Här väntar augustifest. Ja, lite marknad och sen kl 22 musikfyrverkeri. Det är ju samma visa varje år men lite kul att strosa runt lite.
Veckan har rusat fram och det har gått bra på jobbet. Dock är det nya rutiner i upphandlingarna från kommunen och blev varse om att allt städ är borttaget från köket. min toa får jag städat men i övrigt så ska jag göra allt själv. Typ 40 kvm kök, omklädningsrum samt alla kylrum, torrförråd och diskrum.
Om jag har mer arbetstid? Nixpix. Bara att jobba på!
Glada och tacksamma förskolebarn har jag dock. De väntar alltid på att jag ska komma ut efter maten så de får säga tack. En lite pojke sa i onsdags när jag bakade att det doftade ljuvligt...! Ja, de använder flitigt nya ord de lär sej!
Nu på med gympaskorna så får det bli promenad ner till stan!
Trevlig helg!

tisdag 12 augusti 2014

Gump

Kan bara meddela att varken eldrift eller gelésadel eliminerar öm röv.
Tar nog några mil till!

söndag 3 augusti 2014

Jobb och getingar

Det är mycket getingar på vår lilla tomt. Massor av små otäckingar som flyger omkring., gärna i gräset där de är svåra att se.
Häromdagen hittade mannen vart de bor.... under enbusken och lite längre bort på tomten finns 2 hål i gräsmattan... där kommer de upp. Jordgetingar. Usch!
Imorgon kommer Anticimex!
När de är hundratals är de inte roliga,  ja getingarna alltså!

Annars är det ju premiär imorgon på nya jobbet. Spännande och kul!
Inleder med ca 16 barn så det känns riktigt bra att känna att man hinner plocka och fixa OCH lära känna sin nya arbetsplats.  Kan namnet på en arbetskamrat!
Också premiär för cyklande till jobbet.  Jag ska inte använda elmotorn mer än behövligt,  vill ju få motion oxå!
Bara imorgonbitti för jag börjar redan kl 06. Och på hemvägen bara i uppförsbacken ;-)
Ha en bra början på veckan!