tisdag 30 december 2014

Tusen och en natt

Envis och rastlös resulterade i ommöblering av i stort sett hela övervåningen. Tjejerna saknade sin dubbelsäng och jag ville ha den de hade förut. Så operation flytta sängar påbörjades och när man gör det så uppdagas annat som göms bakom! Som dammråttor och att dottern druckit choklad i sängen och spillt ut på vägg, list och kontakter! Så det blev skurhink fram oxå.
Mannen och dottern drog på bio så jag härjade runt själv. Får ändå mest gjort då och slipper tjata på andra att få tummen ur!
Så vår gamla säng in till tjejerna. Den ena av deras sängar in till grabben och den andra ut till försäljning.
Brassa till farmors vindsförråd och hämta andra dubbelsängen och bära upp. Så stora delar av gårdagen och idag har gått åt men det blev ganska bra! T om mannen sa imorse att vilket fint sovrum att sova i! Lampan har inte fått flytta in än men nästa vecka när julstjärnan packas ner så tar den plats!
Imorgon är det nyår och gäster kommer. 7 till middag och ett par kan droppa in senare.
Har shoppat mat och dryck idag så det blir några timmar i köket imorgon! Dock är jag väldigt glad över min lilla kocklärling som numera är till stor hjälp!
Räkcoctail, Helstekt oxfilé och potatisgratäng samt glassbomb med kolasås står på menyn.
Glassen är klar, ska prova göra sås av kondenserad mjölk, spännande!
Men nu ska jag ta den harkliga halsen och krypa ner. Den vita faran (hunden)åkte på ett nyårsbad och det blir alltid lite uppror i luftrören då!
Hoppas ni alla får en fin nyårsafton och en bra början på 2015!

lördag 27 december 2014

Långledig och födelsedag

Nu har jag klarat av en födelsedag oxå mitt i julen! Det börjar bli så illa att jag faktiskt inte kommer ihåg exakt vad jag fyller utan måste räkna!
Vet inte om det är åldern eller det faktum att jag inte orkar bry mej om det längre.
Firad blev jag med sång och frukost på sängen och lite presenter!

Av mina kära döttrar fick jag lyktan från indiska som vartefter ska pryda sovrummet när jag ska göra om där. Av mannen fick jag fin nalle med kärleksord samt annat som jag inte visar här, men både sovrum och kärlek innefattades i det paketet 😉

Annandagen bar det iväg på rea och jag köpte en jättesöt klänning för 100 kr. När jag kom hem var det ingen klänning utan en byxdress! Ja, så kan det gå i hetsen! Ska se om jag kan byta den imorgon!
Imorgon ska oxå snabeldraken rastas. Inte många knop har gjorts senaste dagarna och dammråttorna växter ikapp med min rastlöshet så får ta ett tag!
Är vädret fint även imorgon tror jag termobyxan åker på och hunden får gå en tur!

Men nu, over and out!

Foton

Det går att publicera foton om jag flyttar dem direkt från galleriet till blogger men det går inte att lägga till foton i ett blogginlägg.. Märkligt!

fredag 26 december 2014

Det var den julen..!

Denna förväntan inför och så poff. I ett nafs är det över. Men maten slank ner och klapparna gladde de flesta. Ja utom bonussonen som ylade en stund på rummet över missnöjet över att inte fått sin ps4! Det är inte lätt med ungar idag som ska ha klappar för 3-4 tusen. Och så ska det vara något sånär rättvist. Med 4 barn drar det iväg då!
Sån himla tur att han vann 1 kg nutella i julklappsleken sen. Då var han nöjd! Problemet med detta fick vi dock ta idag då rostade mackor med denna choklad var det enda han ville äta vilket återigen ledde till sockerstinn trotsig 10-åring och vrål på rummet!
Att han orkar!
Bonusdotter ylade hon med. Dock av lycka då jag i sista stund lyckats hitta den Michael Kors väska hon så hett önskat. Visserligen en kopia men då hon kramade den hela kvällen igår och kom med den på armen till frukosten imorse så tror jag hon var nöjd!
Idag har vi varit på en liten fototur då min yngsta fick en fotokurs online i julklapp. Hittade den på lets deal och hoppas den är bra! En bra fotograf i familjen är aldrig fel!
Får publicera bilder imorgon då denna mobila version inte ville medverka till detta för tillfället!
Imorgon ska jag oxå alldeles allena trotsa massorna och ta en tur på mellandagsrean!
Inga karlar, hundar eller ungar! Bara jag och hundratals andra fyndsugna människor!
Vinterskor och kanske en klänning till nyår står på önskelistan!
Men bäst jag sluter de bruna då, så jag orkar!

lördag 20 december 2014

Att bry sej om

Vi är stressade människor. Vi har så mycket att sköta om med jobb, barn, fritid. I alla måsten så är det lätt att glömma bort sina vänner trots all tillgång till sociala medier vi har idag.
Att bry sej om är ibland lite mer än att trycka på gilla! Att bry sej om är ibland oxå lite mer än att bara finnas eller ha personer på sin vänlista. Undrar om vi blivit lite blasé på grund av just de möjligheter vi har att ha kontakt med varandra? Vi ser hela tiden vad våra vänner gör och hur deras liv ser ut. Kanske tappar vi mycket av det personliga i allt det sociala vi visar upp. Kanske är alla uppdateringar och bilder vi lägger ut en önskan om mer. Mer än ett gilla.
Nu kanske jag låter bitter o gnällig men ibland undrar jag. Om vi ersätter mycket av vårt sociala liv genom att leva genom Facebook, instagram, bloggar mm. Att allt detta bekräftelsebehov är ett substitut för bristen av mänsklig kontakt?
För egen del så känner jag att merparten av mina vänner försvunnit in i cyberrymden där tid och rum upplösts. Det är i vissa fall väldigt lång tid sen man hade en kontakt i form av en fika, en tur på stan eller bara ett enkelt sms. Och i vissa fall faller jag själv på samma grepp. Jag kan hålla en relation levande men är den svårflörtad och enkelriktad så tappar jag sugen.
Lite som juldikten jag snodde häromdagen. Att vi i all julstress med paket, rim och måsten inte glömmer bort att vi träffas för att rå om varandra en stund. Det gäller inte bara juletider utan hela livet.
En relation oavsett om det är din käresta, vän eller familj behöver kärlek och omtanke.
Så nästa gång du ska trycka på gilla. Ta i lite mer och skriv en liten kommentar dessutom!
Vem vet vad den leder till!
Kram på er!

torsdag 18 december 2014

Julfix

Trotsar fortfarande den envisa förkylningen och var tacksam idag när näsan var extra täppt att jag förberett mitt julbord så långt i förväg. Förutom att steka på prinskorven så hade jag bara att värma så det var jätteskönt att kunna ta det lugnt.
Fick också liten present av uppskattande föräldrar! Alltid trevligt och i det här fallet dessutom gott!


Sen blev det en tur på stan och jag köpte mej en lurvig väst! Lite modernt just nu och går att kombinera med både ett par jeans och klänning. Lite skönt om man vill vara lite snyggt klädd så här års men ändå lite extra värmande! Det dök upp ett sms från Kappahl där de erbjöd 40% på valfri vara så passade utmärkt!
När jag kom hem passade jag och dottern på att fixa med lite godis. Är bortbjudna på lördag så jag tänkte ha med lite hemgjort som present! Blev en tryffel med Dumlekola och minimarsmallows. Eget påhitt så får se hur det smakar sen! Vi har egenkväll då mannen först haft julavslutning i skolan och nu julbord på det! Så just nu är det soffmys med Ernst ;-)



Imorgon har jag rester kvar från julbordet så jag ser fram emot en ganska lugn fredag på jobbet!
Sen är det åter helg och jag hoppas förkylningen tänker tagga ner nu för snart är det jul! Har liksom på jobbet förberett mycket och det är väl mest själva huset som ska få sej en omgång med dammsugare och svabb!
Men nu önskar jag er en fortsatt trevlig kväll, kramiz!


måndag 15 december 2014

Semester?

Har jag varit ledig 3 dagar? Tyckte jag stängde ner jobbet igår!
Jaja, snart långledigt. Bara den här segdragna förkylningen ger sej. Har ju julbord att förbereda denna vecka, vill vara pigg o fräsch! Smörjer min heatlotion på alla ställen där det värker, är förkylt eller ont. Jag luktar kroniskt Jenka och jag lovar att det sviiiider på vissa ställen. Men ont ska med ont fördrivas!
Det går samma sjuka på jobbet och en är inne på sin 3e sjukvecka. Så jag är glad så länge jag "bara" är förkyld!
Idag har vi klätt granen innan bonusbarnen åkte till mamma. Varit en lugn och skön dag tills minstingen fick megautbrott 1 timme innan de skulle åka. Han har plockat ner de mesta av sina saker inklusive sängkläderna under tjut som skulle få vargarna på Kolmården att bli gröna av avund! Han behövde inte ha detta utan vi kunde slänga allt. Han skulle dessutom inte bo här längre eller fira jul här heller!
När vi frågade vad vi skulle göra med hans julklappar så blev svaret att han behövde dom inte. Fast jag sa inte att jag inte vill ha dom muttrade han. Men ska det vara såhär så behöver jag dom inte. Men det är ert fel!
Ujuj, han är så stursk den lille mannen ☺
Nej nu måste jag sova. Öppnar och ska vara pigg o vaken på jobbet 06.00 tjohoo 😙

torsdag 11 december 2014

Snorig semester

Imorgon har jag tagit semester. Bara för att jag kunde och har egentligen inga direkta måsten. Kanske julfixa lite, baka de där lchf pepparkakorna jag hittade så jag kan äta med ädelost. Den på tub med päron. Rent oemotståndligt god!
Det som sätter käppar i hjulet är den där efterhängsna förkylningen. Igår var den nästan borta men halv fyra imorse väckte den mej genom att simulera en barkbit i munnen. Det var min tunga visade det sej. Var så täppt i näsan att jag legat med öppen mun (säkert snarkat oxå) och tungan torkat ihop. Nu står i förebyggande syfte nässprayen på sängbordet. Hoppas nu inte eländet har hittat någon ny energi någonstans och förstör min lediga dag. Ska jag ligga i sängen ska det bero på lättja, inte sjukdom!

söndag 7 december 2014

Glöggkväll

Nu har vi firat 2a advent med lite morgonmys med nybakat zuccinibröd, smoothie på vaniljyoghurt, mango och en tesked Argi+ för att pigga på oss lite extra efter glöggkvällen igår. Brödet har jag hittat på en blogg jag följer som heter 56kg.se. Där finns massa goda recept och inspiration om man vill äta lågkolhydratskost. Bröd är ju en sån produkt man kanske saknar mest och ibland är det gott att få äta något nybakat! Sånt här bröd är ju bakat på ganska mycket ägg vilket gör det ganska stabbigt så jag föredrar det nybakat. Jag fryser in resten men värmer upp det när jag ska äta sen för det blir absolut godast! Fördelen är ju att man bara rör ihop en smet och sen gräddar så det går ju relativt fort.
För den som vill prova lägger jag in receptet längre ner.
Ja, glöggkväll var vi bjudna på igår,med mat, godis och musik! Trevligt och behändigt då de bor nära spårvagnshållplatsen så det är lätt att ta sej hem. Nackdelen är att de bor vid ändhållplats liksom vi så det tar 40 min att åka hemmen det funkar ju och det är ju billigare än taxi!
Idag väntar firande av pappa och inga större utsvävningar i övrigt. Lite pyssel hemma och några mer klappar att slå in! Det raskar på mot jul fortare än man tror och jag måste börja planera mitt julbord på jobbet den 17! Men det är kul med allt fix och pyssel oxå, älskar jul!
Så nu önskar jag er en fin söndag och kom ihåg att blåsa ut ljusen!


Zuccinibaguetter
  1. 6 ägg
  2. 2 dl riven zucchini
  3. 2 dl riven morot
  4. 1 dl kokosmjöl (Aman Prama)
  5. 1 1/2 dl mandelmjöl
  6. 1/2 dl chiafrön
  7. 1/2 dl solroskärnor
  8. 2 msk fiberhusk
  9. 1 tsk bakpulver
  10. 1/2 tsk havssalt
  11. ev brödkryddor
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Vispa äggen luftiga..
  3. Riv Zucchinin och morötterna. Krama ur dem på överskottsvätska. Vispa ner i äggen.
  4. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner med äggen/grönsakerna. Låt stå ett tag för att svälla.
  5. Smörj en liten brödform och lägg ett bakplåtspapper i. Fördela degen i den och strö vallmofrön ovanpå.
  6. Grädda i ca 40 minuter, håll koll så inte brödet bränns. Känn gärna efter med sticka så brödet är genomgräddat.