lördag 31 januari 2015

Old Gold

Städning, gym, kebabsallad, bad, hår och sminkfix, allt i ovan nämd ordning! Nu knaprar jag välförtjänta ostbågar och sippar lite vin.
Det är galej ikväll. På lokal! Det är ju inte allt för ofta det händer under just de förutsättningarna att det dessutom inkluderar att man ska sprattla lite med de lurviga(just nu 3 dagarsstubb). Därav intaget av sprattelvatten! Old Gold party på festlokalen som ligger 500 meter från oss känns nära och bra. Minimiålder 35 år och hits från 70, 80 och 90-tal. Specialguest Dr Alban. Ja, kanske lite töntigt men min årgång uppskattar musik från dessa årtionden och jag sprattlar hellre till sånt jag tycker om!
Hemmavid gäller för tillfället läge Status quo och jag försöker vänta ut någon form av besked men det verkar vara lite strutsvarning (ni vet, stoppa huvet i sanden) så jag får väl återigen för att citera Nillas medelålderskrisfrågespalt kliva ur min comfortzon igen och ta upp diskussionen om hur vårt framtida liv ska se ut. För en vecka sen disskuterades särboalternativ. Denna vecka diskuteras ev inköp av ny bil och husvagn (en väldigt ensidig diskussion!) Ja, när jag vänder mej så sitter arslet bak i alla fall vilket alltid är en tröst! Nä, tar lite vin till och väntar in partygänget.
Go helg alla fina!

torsdag 29 januari 2015

Paket!

Idag kom det lite grejor från Forever! Mestadels till mej själv men lite beställningar har jag fått och det verkar som jag har lite visningar på G!
Nu har jag köpt Propoliskrämen och ser fram emot att använda den som dag och nattkräm. Jag har känslig hud med tendens till roccacia och har provat allt möjligt men oftast får jag sluta då min hud reagerar med finnar. Har provat några av mina testpåsar och än så länge blivit glatt överraskad så nu köpte jag en tub! Är inne på min 4:e dunk av aloe-vera juicen oxå och hade ett avbrott på en vecka då jag väntade på produkter. Jag kan lova att jag då kände att den gör bra för magen! Efter ett par dagar utan så var oroligheten i magen tillbaka med halsbränna och den där molande värken i höger sida som troligen kommer av en irriterad tarm. Nu efter ett par dagar med ny "dunk" har magen lugnat sej och jag känner som juicen lägger sej som bomull på morgonen och skyddar hela dagen. Samma effekt som magmedicin förvisso men dessutom nyttigt så absolut ett bättre alternativ!
Haha, låter som värsta reklaminslaget här nu men jag har haft ont i magen till och från i massor med år och druckit pulver som blandas med vatten o piller för än det ena och andra. Detta är ju oftast en ständig medicinering så jag är otroligt glad om jag slipper!
Lite läxa har jag oxå fått att jobba med. Att dels fråga på vår Ica-affär om vi får stå med ett bord ett par timmar och även på Badhuset där jag tränar. Även om jag är en babbelfia tycker jag det är jobbigt att ta kontakt med främmande folk. Allra helst för att fråga en sån sak, men jag har gjort det och det var inte alls farligt! Jag frågade i receptionen på Badhuset och blev hänvisad till deras chef. De talade om att de hade ganska strikt policy men fråga gör inget sa de. Så nu har jag skickat ett mail och även om jag får ett nej så dog jag inte av att fråga och jag tror inte de tyckte jag var en idiot heller ;-)
Nu är det sängen och imorgon fredag!


lördag 24 januari 2015

Rastlös själ

Ibland undrar och funderar jag mycket över mej själv, mitt sätt, mina tankar och känslor.
Emellanåt så känner jag mej väldigt nära min största dotter som har diagnos Asperger. Hennes tankar o känslor av att vara lite annorlunda. Inte fullt ut men vissa drag. Att människor upplever mej som snäll men kanske ligger udda. Det gör mej inget till största delen men ibland känner jag mej ganska ensam.
Jag känner mej ofta rastlös och har svårt att rota mej. Skulle jag gå till en pyskolog skulle denne säkert hitta orsaken i min uppväxt som varit lite otrygg.
Just nu är en sån period då jag tänker mycket. Vad vill jag? Har nu mitt jobb att luta mej mot, en trygghet som är skön. Men allt annat känns ganska rörigt och jag känner att jag behöver ta tag i saker och ting. Ni ska veta att jag försöker men tyvärr faller jag ibland på eget grepp. Jag är den som tar tag i saker och ser till att det händer, därför så blir oxå följden av min önskan av förändring att det förväntas att jag ska fixa det. Komma fram till någon helhetslösning och sen presentera. Sen är allt klappat och klart. Det låter säkert kryptiskt för de flesta av er men jag vill inte hänga ut ngn med en mer direkt förklaring. Grejen är ju den att ibland orkar jag inte vara mrs fix, men då jag satt mej själv på den platsen så blir oxå alla runtomkring väldigt bekväma med det. Och då blir kontentan att alla kan absolut vara med på en förändring bara jag ritar upp planen. Ärligt talat så önskar jag att nån bara klev fram och sa. Vet du, skit i allt det här nu så ska jag fixa! Men det händer inte så jag kryper till korset, fixar, diskuterar med berörda och vi kommer överens. Efter en dag är vi tillbaka på ruta ett.
Nog med gnäll. Eller nästan! Köpt gymkort idag. 4 månader sen sist. Redan träningsvärk! Satan vad detta kommer kännas!
Då passar det bra med den lite sena presenten jag fick av brorsan. 40 min kinesisk massage 😀😀 kommer sitta som en smäck!
Nu intar jag sängläge och hoppas humöret är bättre imorgon!

måndag 19 januari 2015

Kick off

I lördags bar det iväg på tur med bästa Lillemor till Forever Livings kick off i Karlstad. Kan ju tyckas vara lite fel vädersträck att åka då man bor i Norrköping! Lillemor är ju från Värmland och då hon är min "mentor" så blev det så att jag tillhör team Karlstad!
Vi for iväg strax före 10 på förmiddagen och var framme vid 12.30. Då väntade hennes syster med mat och sen drog det igång klockan 14. Vi fick gå runt mellan olika stationer och lära oss mer om de olika produkterna. Verkligen jättespännande! Mest intressant var nog ändå att prata med alla andra och höra deras historier och hur aloe hade påverkat deras liv.
Nu är man taggad att komma igång ordentligt så tjoa på om ni vill att jag ska komma och visa vad det är jag pysslar med! Det finns allt från hälsa och friskvård till hudvård och smink. Det absolut bästa är att man alltid har 90 dagars pengarnatillbakagaranti. Oavsett orsak. Det får man inte på så många andra ställen! Har oxå beställt lite visitkort och hoppas komma igång med min business ordentligt vartefter.
Min absoluta favorit är argi+. Om alla som envisas med att dricka Monster och annan energidryck kunde prova denna! Lika uppiggande och bara nyttig!
Skulle egentligen behöva lite sån själv nu för ögonlocken börjar kännas tunga efter öppningstur idag. Dock lite för sent på kvällen för då kanske jag inte kan somna sen!
Det blir lite tv sen får det bli sängen!



Är någon sugen att prova så hör av er så skickar jag ett varuprov! För mer information om produkterna: foreverliving.se

måndag 12 januari 2015

Paltkoma

Provsmaksmeny. Ja, det var vad vi skulle äta på den libanesiska restaurangen Meze. Och mycket mat blev det. Först lite sallad, olika röror, bröd mm. Sen lite varmt i form av grillade kycklingvingar, minipizzor, frasiga rullar med hallouomi. Sen kom köttet. Grillad fläskfilé, kycklingfilé och lammfärs. Mycket, mycket mat. Gott var det men samma smaker så på slutet var det lite mättat på vitlök, kanel och spiskummin. Då smakade allt likadant. Men proppmätt är jag ändå så nu ska jag sväva in i paltkoma!

söndag 11 januari 2015

Linköping T&R

Huvudvärken var som tur var en dagslända!Eller så var det Egon som virvlade bort med den under natten! 
Idag halkade jag och dottern iväg till Linköping. Vägen var fin men halvvägs började det plötsligt saktas ner på tempot och när det gick i 70-80 så antog vi att det var halka som gjorde folk försiktiga. Då det var dottern som körde så tyckte vi det var onödigt att testa utan körde snällt i rad med de andra.
Viktigast är ju att komma fram och om vi blev 10 minuter sena så gjorde det inte så mycket. Då hann ju vår middagsdejt gå på toan oxå;-)
Vi åt buffe och det var väldigt gott! Ett par timmars komprimerat prat om husdrömmar, visningar och en hel del annat! Till sist fick vi bryta upp då hundvakt väntade och jag tror min kära vän behövde komma hem och smälta dagens händelser och kanske ta en liten morfar i soffhörnet ;-)
Själva tog vi en snabbsväng genom Ikea, ja när vi ändå var där! Dock inte inhandlat en endaste pryl!
Nu blir det soffhäng och kanske lite kvällsmat vartefter. Imorgon är första jobbmåndagen sen den 22 december! Och dessutom lite lyxmåndag då det blir att äta ute på lokal oxå! Bra start på veckan!

lördag 10 januari 2015

Huvudvärk och snöfall

Andra värktabletten för dagen. Vet inte vad huvudvärken beror på men det är väl bara en sån dag! Utanför fönstret är ett ymnigt snöfall och de varnar för storm under kvällen. Förutom trippen till farmor i eftermiddag så ska vi inte gå utanför dörren!
Hade lite energi igår när jag kom hem och körde städrace i hela lägenheten. Idag bjuder farmor på middag. En ganska bra helg utan en massa måsten. Dessutom ska jag till Linköping imorgon och äta lunch med min bloggväninna Ingrid! Mycket trevligt! Hon kommer direkt från husvisning så det blir spännande! Jag tittar ju ständigt på hus och drömmer. Tyvärr har man ju inte den kontantinsatsen så det blir väl aldrig mer än en dröm!!
Nu ska jag jaga igång familjen,ha en fin dag och var försiktiga ute i snöstormen

tisdag 6 januari 2015

Sista sovmorgonen!

Har varit en lång skön ledighet och imorgon är sista dagen. Ska sova länge, åka och handla lite inför vardagen. Lite jobbigt att det lediga är slut men lite skönt oxå. Ni vet ju att jag är rastlös av mej så lite jobb och vardag så man uppskattar ledigheten igen!

Börjar med planeringsdag innefattade HLR och brandutbildning. Nyttigt men inte så rafflande kanske.

Nu är det sängdax och slut på sena kvällar. Får ta långpromenad imorgon så jag blir extratrött och kommer i säng!
Tycker ni om min nya bloggdesign förresten? Lite modern sådär!
Ta hand om varandra därute❤

torsdag 1 januari 2015

Nyår och London

Sitter i sängen i pyjamasen.Inte så konstigt klockan 23 en torsdagkväll så klart men den har suttit på hela dagen och enda omväxlingen har varit att jag dragit på morgonrocken emellanåt!
Ni behöver inte ha så livlig fantasi för att förstå att nyårsaftonen blev en sen (eller tidig) historia!
Inte nödvändigtvis så blöt fast visst satt mössan lite trångt i morse. Med ett relativt blygsamt intag av alkohol var det nog i kombination av just den sena timman som resulterade i ett behov av en Ipren kl 9. Lite Cola på det och sen krypa ner och halvslumra (så mannen fick röja lite bland all disk ;-) var det som behövdes för att pigga på sej!
Festen, maten och gästerna, ja allt blev så lyckat! Det kom ju människor jag aldrig träffat och av de 7 gästerna var jag bekant med en. Men om jag säger att ätandet, pratandet och skrattandet gjorde att vi knappt hann med tolvslaget! Missade grevinnor och betjänter och inte ens chips o nötter som jag inhandlat hann komma fram! Ja, då förstår ni att vi hade en trevlig kväll! Vår relativt nyinflyttade granne ringde på och det slutade med att hon blev kvar till 02-tiden. Ingen gnällig granne där inte!

Förutom att vi då röjt i berget av disk, tror hela vitrinskåpet var urplockat! Så har det varit soffa, chokladask, läsk och rester av gårdagens mat. Det smakade bra idag med och en brunch på oxfile och bea är ju inte helt fel!
Till kvällen hämtade vi mat. En kebab till mej och en pizza till mannen. Rätt skönt!
För mycket surfande resulterade helt plötsligt i att dottern och jag bokade Londonresa!Vi har pratat om det men det är ju först nu när hon börjat jobba lite och tjänat lite pengar som det går att genomföra. 27-28 februari bär det iväg och det är hennes första resa och jag är ju inte nån globetrotter så det blir spännande!
Landar på Stansted och får åka tåg ca 4 mil till centrala London. Ska bo på hotell i Westminster. Kan inget om de olika stadsdelarna så får läsa på lite så vi åtminstone har koll på vädersträcken! De sevärdheter och annat vi ska hinna med ska vi oxå planera. Har ni tips så ro hit med dem bara!
Nu blir det skönhetssömn för imorgon klockan 10 så ska jag fixa nytt pass,bäst att vara utvilad!
Kram på er!