tisdag 31 mars 2015

Förändringens vindar blåser på mej än

Nu vet ju barn och de flesta vänner om det faktum att vi ska dela på oss. Orsakerna är flera men vi har tagit beslutet nu för att försöka att hålla kvar vår relation i ett särboförhållande.
Kanske går det kanske inte, men jag ser det åtminstone som en chans att göra något innan det har gått för långt och man tappat bort varandra för mycket på vägen.
Så nästa problem är bostadsbrist. I min egen hyresvärds poängsystem krävs sisådär 3000 poäng för en lägenhet. Jag har 47. Ingen förtur som hyresgäst heller. Tycker väl att de ska se om de som bor hos sej lite mer men nu är det bara att ge sej ut i hyresvärdsdjungeln. Fick ett tips på en Facebooksida igår. Ringde idag och håll nu tummar och tår då de hade en 2a som blir ledig i sommar. 50 meter från huset jag bodde i innan jag flyttade hit, 2 portar bredvid bror min och min gamla farmor som snart kommer hem från lasarettet efter sitt lårbensbrott. 
det skulle vara så bra med nära till dem båda. Fortfarande cykelavstånd till jobbet och fortfarande gratis parkering på gatan :-D
Får besked nästa vecka och även om det känns långt till 1/7 så sitter jag ju inte i sjön och det skulle kännas bra att bara ha allt klart.
Får dottern dessutom jobb efter skolan i juni så kommer vi ha det ganska bra trots allt!


söndag 29 mars 2015

Saknat inlägg?

Inlägget jag skrev för några dagar sen om att livet var ganska tungt just nu är borta? Hur kan det bara försvinna? Hade ju t om kommentarer på det?
Känns lite olustigt....
Ja, beslutet är i alla fall taget. Dax att leta lägenhet. Det största problemet är ju att det är bostadsbrist. Men ska jaga runt. Jag brukar ju vara envis!
Imorgon väntar studiedag på jobbet. Ganska soft dag där mina kokerskekollegor dyker upp vid lunch och planerar lite med mej (läs, äter räkmackor:-)
Sen ska farmodern få besök och förhoppningsvis väntar vårdplanering denna vecka så hon snart får komma hem.
Kort inlägg men nu är ni uppdaterade!

måndag 16 mars 2015

Sol och slitna jeans

Solen skiner. Det är inte  jättevarmt men egentligen ganska skönt om man sitter i lä. Det gör jag, i soffan!
Envis förkylning som är inne på snart 3e veckan. Dagarna går bra men när jag kommer hem är jag trött och lite febrig. Däckade en timme i soffan och nu offrade jag mej på en Alvedon så jag orkar ta itu med lite under eftermiddagen.

Träningen går om intet och det känns trist när man kommit igång igen, men så länge febern gör sej påmind så är det nog bäst att låta bli.

Häromveckan var jag och köpte mej nya jeans. Gick runt länge, tittade och provade. Allt är så himla tajt! Alltså, jag gillar det och tycker det är snyggt men de flesta är superextra tajt! Ni vet, så inte ens hälen kommer ut ur byxbenet!
Sen är de mer eller mindre trasiga. Jag tycker det oxå är snyggt men inte om byxorna i stort sett är av på knäna.
Dessutom tycker jag att jag börjar bli för gammal för det modet!

Nåja, kompromiss! Hittade jättesköna jeans på Kappahl. 100 kr rabatt och benen får plats! Jag intalade mej att jag fortfarande är tillräckligt ung för den slitna looken 😀😀
Hittade dessutom en snygg vit stickad tröja för 75 riksdaler som är fin till!

Just det. Lönesamtal var det ju idag med! Förhandling med städ om de tar mitt köksgolv ska göras. Det skulle ta bort ett stressmoment. Annars får jag sträcka på mej över lovord jag fick. Bara positivt. Får se sen i lönekuvertet om det är värt mer än de sedvanliga ynka hundralapparna! Tveksamt!
Vi har ett tufft läge med nytt hus och svikande barnantal jag vet. Men det är ju motiverande att få lite i plånboken oxå!

Nu ska jag ställa mej och riva efter middag i frysen. Min kvinnliga intuition säger mej att det blev kyckling. Igen 😃.
Snart får vi fjädrar, men det passar väl bra till påsk 😉

lördag 7 mars 2015

Snorigt

Då var det dags med en släng av förkylningen igen då. Det går några veckor sen så pockar den på uppmärksamhet igen!
Säkert ett muterat virus! Laddat med nässpray och bricanyl så hoppas jag klara av den fort. Det tråkiga är ju att det inte blir någon träning men imorgon ska bli årets första "varmaste dag" så är jag bara skaplig så får det bli promenad iaf.
Häromdagen lämnade jag in den vita faran på bad o trim. Alltid lika annorlunda att hämta honom. Ren, len och så blir han ju så liten när allt det där vita fluffet avlägsnas! Han tycker det är skönt det märks på honom!
Hemma är det lite strutsvarning just nu(typ stoppa huvudet i sanden) men det får vara så till orken återvänder.
Nu stoppar jag ner min förkylda lekamen och hoppas på bättring till imorgon!

måndag 2 mars 2015

söndag 1 mars 2015

Resa

Vaknar fredag morgon yr i huvudet och matt. Magen är rörig och ett antal rundor till toaletten  men jag antar att det är lite resfeber. Packar det sista och tar en kopp kaffe. Vi har smörgås med att äta på flygplatsen.
Det går fort och lätt att ta sej till Skavsta och långtidsparkeringen. Vi blir upphämtade vid bilen och sen skjutsade till flygplatsen. Planet är fullt så vi får checka in väskorna. Det är ganska skönt att slippa bry sej om dem i den trånga kabinen.
Vi tar vår matsäck som nu smakar bra och sen är det säkerhetskontrollen och en massa väntan innan vi är ombord.
Magen protesterar fortfarande men är under kontroll.
Jag brukar vara nervös inför flygningen men då jag hade en nervös förstagångsflygare med mej så blev jag faktiskt lugn.
Starten gick bra men efter ca 20 minuter börjar jag känna mej sämre. Kallsvettig och riktigt illamående sitter jag framåtlutad med pannan mot ryggstödet på stolen framför och försöker koncentrera mej och slappna av. Det är lite turbulent så man får inte gå på toa!
Efter 10 minuter börjar det dockar att ge med sej och resten av resan fortlöper med knip och magkramper men iaf inget kräkande!
När vi landat tar det lång tid att komma från flygplatsen. Den är ganska stor och många människor som kommer från fler ställen. Till sist sitter vi iaf på tåget på väg mot London!

Vi kommer till Liverpool station och frågar den mycket vänliga personalen om vilken tunnelbana vi ska ta till Westminster. Vi hittar rätt och susar iväg. När vi kliver av står vi som 2 fån och vet inget åt vilket håll vi ska. Enligt beskrivning skulle hotellet ligga 4 min promenad bort.
Frågar några poliser som är så vänliga, det bemötandet fick vi av alla vi frågade! Och alltid blev vi titulerade Ladies 😀
Denna trevliga polis talar om att det är ganska långt att gå, ca 30 min. Tiden kändes inte som något problem men jag hade efter typ 3e turn right helt tappat orienteringen och då vi var trötta, frusna och i mitt fall heller inte helt kry så var det att vinka till sej en taxi!
Vi skulle gjort det direkt för 5 minuter och 70 kr senare var vi på plats.
En trevlig indisk man tog emot oss på hotellet, checkade in oss och förklarade sen att de råkat ut för en vattenskada och vi skulle få ett annat rum på hans systers hotell...
Det låg ett kvarter bort så det var inga problem, dock var inte personalen där speciellt serviceminded.
Men vi var glada att vara på plats så vi installerade oss. Jag tog en Alvedon och kröp ner under täcket en stund. Hoppades samla lite kraft för att kunna gå ut en stund senare. Josefine gjorde detsamma och det resulterade i att vi båda blev jättetrötta och la planerna på kvällsaktiviteter på hyllan. Inte roligt att släpa runt på magsjuk mamma heller...
Josse var ju hungrig så vi masade oss ut för att köpa något att ta med hem. Det blev italiensk pizza från finresturang! Vi köpte en för jag skulle bara ha en liten bit.
Tillbaka till rummet, åt pizzan och somnade ungefär kl 21!
Vaknade mycket piggare och hungrig klockan halv 8 och efter en hotellfrukost bestående av pulverkaffe, toast, juice och pålägg av endast marmelad och nutella gav vi oss kolhydratsstinna ut på Londons gator!

Vi var på Disney store, Prime market. Såg Big Ben, London eye, House of parlament mm. Blev duktiga på tunnelbanan och for emellan stationerna!
Vi besökte Madame Tussauds, fantastiskt! Harry potter butiken vid Kings Cross. Vid 6 tiden hade vi räknat med återfärd. Trodde vi skulle hinna äta på Liverpool station innan tåget gick men efter 2 tuggor på vår McDonalds meny kände jag att vi måste åka nu! Rafsar ihop maten. Far iväg mot hållplatsen. När vi letar efter rätt tåg ropar en konduktör åt oss. Ska ni till flygplatsen? Ja svarar vi. Det är det tåget pekar han. Run! You can make it!
Vi hugger väskorna och rusar. Signalen ljuder o dörrarna börjar gå igen! Josse rusar in och jag får in en arm så dörren öppnas igen!
Pustande sätter vi oss och äter det sista av hamburgaren!

Vi inser hur knappt om tid det var när vi är på flygplatsen 18.50 och incheckning är senast 19.20 och då har vi inte kommit till säkerhetskontrollen än! Nästa tåg gick 20 minuter senare så då hade det varit för tajt!
På planet kommer vi till sist och välbehållna hemma är vi strax efter midnatt.
Vi ska åka tillbaka har vi sagt för till nästa gång vet man ju mer om hur allt funkar!
Shoppingen då? Jo Josse shoppade och jag med. Fast när jag kom hem och kollade vad jag köpt till mej... En blus o en klänning...för 5 pund styck...! Jag åkte alltså till London och gjorde av med 120 kr på shopping 😀😀😀