lördag 30 maj 2015

Sista natten

Så kom den. Sista natten innan flytten. Har packat, burit och slitit hela dagen.  Rundade av med ett par glas vin hos grannen och på det ett varmt bad.
Nu är det sängen och ladda om för morgondagen.  Känns både skönt och tråkigt på samma gång liksom.
Men det blir bra till sist.
Ta hand om varandra.

söndag 24 maj 2015

Bitter

Jag är oftast en glad och positiv person.  Försöker alltid stötta och hjälpa andra.
Jag hör mej själv nu när jag pratar.  Jag hör min besvikelse och min bitterhet.
Grannarna frågar- känns det inte trist att flytta? 
Jo. Jag ska erkänna att det känns trist som fan!  Jag hittade en man som jag trodde jag skulle dela resten av livet med. Flyttade till ett radhus som jag alltid önskat.  Visst fanns orosmoln.   men inget jag inte trodde vår kärlek skulle klara.
Med facit i hand så är det lätt att vara klok. Lättare att se och inse sådant man borde sett långt innan.  Men vi människor drivs ju av vår önskan, längtan och så klart vi alltid går in i förhållanden med de bästa intentioner.
Jag är inte perfekt.  Finns en hel del i mitt bagage som påverkar och gör mej till den jag är. Svårigheter som gör att jag har problem med tillit och förtroende.
Behöver trygghet och ordning.
Just nu finns ingetdera och jag famlar runt och försöker få ordning.  Jag har fortfarande ett hemmavarande barn att ta hand om trots att hon numera är snudd på vuxen men hon har oxå känslor och behov att ta hänsyn till.
Jag känner mej stundtals misslyckad. 47 år och har det fortfarande rörigt omkring mej. Jag som verkligen ville vara den som hade ett långt, trofast och tryggt förhållande. Ha en livskamrat som kände en utan och innan och som man aldrig behövde låtsas inför.
Men än så länge får jag vänta på det. Jag ska flytta till min rara lilla lägenhet som trots att den inte har uteplats iaf har balkong! Jag ska vänta på att "min" lägenhet dyker upp och då!
Så jag vill bara säga att jag vet att jag låter bitter. Jag vet att jag kan upplevas som både tjatig och gnällig men de som räknar sej till mina vänner kan ta det och förstår!
Det blir bättre bara jag får lite struktur på livet igen.  De som undrar saker hör gärna av er! Gå inte och tro en massa utan ring, skicka ett mess etc.
Och undrar ni inte så hör av er ändå!  Ett samtal,  ett uppmuntrande sms betyder mycket just nu!
Och jag lovar att jag vartefter är tillbaka som mitt gamla vanliga jag!
Kramar ❤

fredag 22 maj 2015

Nu äre freda igen hörrni!


En osedvanligt rask vecka! Nu har rumpan landat i soffan efter en snabb handlingstur. Huvudet är tomt på inspiration gällande kvällens mat. Imorgon ska vi grilla, kanske sista grillningen innan flytt... men jag får köpa mej en elgrill till balkongen sen! Kvällens mat hoppas jag den nuvarande sambon har tankar om. Slut på inspiration och ärligt känns det inte speciellt kul att fixa med speciell mat. Blir mest bara något att stoppa i magen.
Stoppade i magen gjorde vi på jobbet idag. Tårta. Gott som 17 men resulterade i magknip! Kollegan Jessica har fått en ny tjänst som förskolechef och bjussade på finaste tårtan idag! Om ni missat det så heter vår förskola Äppellunden så fattar ni tårtmotivet ;-)
Fick paket på jobbet idag. Tröja och nummerlapp... hade glömt att jag var anmäld till vårruset nästa torsdag! Ja, nåt rus blir det inte men knata runt de där 5 km med kollegorna ska vi nog fixa!
Nu vila en stund så kanske man orkar vara uppe lite längre än nio ikväll!
Fin helg på er!

onsdag 20 maj 2015

Väntan

Så snurrar ändå dagarna på fast det kändes som ett litet bakslag att inte få tillgång till lägenheten förrän den siste maj. Imorgon är det redan torsdag och efter helgen kan man på allvar packa ner det sista och förbereda. Tog en extra semesterdag den 1 juni oxå. Känns skönt att ha en dag att fixa o styra på nya stället.
Hemma är för tillfället ganska lugnt och hoppas det fortsätter så. Känns så himla dumt att det ska bli bråk om absolut nonsens. Jag vet att det lätt blir så i besvikelsen över att det inte gick som man tänkt sej men så dumt att dra det så långt att man i framtiden istället ska ta omvägar när man ser varandra.
Igår sprack de regntunga skyarna upp och jag tog doggen på en solig men kall eftermiddagspromenad. Det får gärna komma lite värme nu!
Nu väntar lite Tv och sen dags att koja. Tråkig som 17 är jag som "väntar" på att klockan ska gå så jag kan få krypa ner men tråkigt som satan har jag och då jag ändå pga allergi sover som ett arsel kan jag lika gärna få nån timme extra!
Nu blir det först halv åtta hos mej...-yeahh, eller nåt ;-)

                                            Det var fler än vi som hittade ut efter regnet!

fredag 15 maj 2015

Arg!

Har inte tänkt att basunera ut allt här gällande min separation men idag är jag arg!
Så trött på att folk ska roffa åt sej och köra över. Jag försöker vara snäll. Har ju lärt mej på föreläsning att man alltid kommer längst på det! Fixar och donar för att efterämna ett fint hem när jag tar mina saker. Ja. Mina saker.
Enligt nuvarande sambo är inget av det vi skaffat gemensamt till hemmet mitt då han i penningar betalat mest för dem. Håller med. Det de inte räknar med är allt annat som man fixar med. Mattor, handdukar och övrigt i trivselområdet.
Jag orkar inte ta tjafset så jag köpte ny soffa samt bord och stolar.
Så har vi bilen.  Vi sålde min bil förra sommaren till förmån för en större. Av de 18000 den kostade betalade jag 15000.
Idag har jag varit och besiktigat densamma och genast började "diskussionen" igen om att jag inte äger den (den står mej). Dessutom har jag plötsligt inte heller betalat så mycket den som jag har!
Hur funkar en del egentligen?  Det ska vara ledsna ögat och kärleksförklaringar men sen hör man skitprat och egobeteende?
Ärligt,  ska jag efter den här tiden tillsammans bara ta ett vitrin skåp, en säng och mina kläder?
Vad jag minns hade jag ett fint hem och en bra bil när vi flyttade ihop.
Jag tänker inte nöja mej med mindre!
Så, nu har jag gnällt av mej!!!

onsdag 13 maj 2015

Sug i musen

Dagen började med besök på Kvinnokliniken för att ytterligare en gång knipsa lite större cellprover. 
Även denna gång gick det snabbt och i stort sett smärtfritt. Det jobbigaste är den nervositet man känner och det faktum att det där "skohornet" ni vet har en tendens att fastna (!) på mej! Denna gång gick det relativt lätt men förra gången, ujuj. Det satt fast så de fick pilla in en tops emellan för att släppa på vacumet som uppstod! Sug i musen kanske :-D
Nu väntar provsvar och rekommendationen av läkaren är att jag gör en Konisering, dvs att de med laser skär bort en större bit av livmodertappen så jag i fortsättningen ska slippa att springa på dessa kontroller i tid och otid. Jag kommer nog att göra detta men visar inte proverna på någon allvarlig förändring så ska jag vänta med det till efter sommaren.
Så nu kan jag släppa det för stunden iaf. Igår var nuvarande sambon på min inrådan nere hos hyresvärden och skrev om kontraktet. Han gjorde det häromveckan men då skrev de från 1/8.Nu flyttar ju jag till 1/6 så det kändes ju sådär att jag skulle stå med här 2 månader till. Man vet ju aldrig vad som händer! Så på den fronten kan jag oxå slappna av lite! Väntar på besked i veckan om det blir flytt nästkommande helg eller den därpå. Hemmet är stökigt med extramöbler och mitt målarprojekt men nu har jag bara en stol kvar så får det duga!
Har semester nu till måndag så hoppas på lite sol så jag kan sitta på altanen och njuta lite. Det är den största sorgen. Att behöva lämna uteplatsen. Men mitt mål är ju en etta eller 2a här i området vartefter så jag säger som Terminator - i´ll be back!
Vi får ju i alla fall en liten balkong sen att lufta oss på! Men nu blir det en kopp kaffe i solen!
Ha en skön långhelg alla som nu får det!

onsdag 6 maj 2015

Sol i massor

Äntligen.  Efter ett regnoväder vid halvfyra imorse som väckte mej med ett dån så mycket vräkte det ner! Men frampå morgonen tittade solen fram och när jag åkte hem visade temperaturen 17 plus.

Har suttit på altanen och hjälpt josefine med läxa. Det känns i ansiktet nu att solen tagit!
Klockan är bara halv tio men redan klipper ögonen så tror jag nattar mej!
😴😴😴

lördag 2 maj 2015

Fyndat!

Igår hittade jag en grå divansoffa på blocket till det facila priset av 650 kr! Förutom att den hade några fläckar var den jättefin och efter att överdragen fått en tur i tvättmaskinen så är jag riktigt nöjd med mitt köp!
Idag var jag och köpte ett matbord med 6 stolar.  Det var mycket mer slitet än bilden visade men av de 1500 de begärde betalade jag 700!. Slipa bordskiva och bättra på med lite färg så blir det fint!
Kvar på listan står ett litet köksbord samt en skänk eller tv-bänk men det är ingen panik utan det kan vänta!
Dottern och jag tog oxå en tur till Ikea idag.  Mest bara för att komma iväg lite.  Men ni vet hur det blir, alltid hittar man ju något ☺☺
Det ser ut som ett taikonläger hemma så jag hoppas att jag kan få nycklarna redan den 23 som det ev kan bli!
Jag behöver inte packa allt nu men det är skönt att ha att göra.
Imorgon är ännu en ledig dag och den här långhelgen var välbehövlig!
Over and out 😉