söndag 28 juni 2015

Träningsvärk i huvudet

Lite öm i hårrötterna idag! Som tur är blev det inte sent utan vi var i säng vid midnatt.
Idag har det varit soffläge tills nu men ska försöka ta tag i tomflaskor och rester från gårdagens partaj.
Blommor,  presenter och vin så det räcker över hela semestern fick vi.
Jag bjöd på paj och sallad som verkade uppskattat.
Solen strålar utanför och SMHI pratar om 23-25 grader varmt idag.  Som vi väntat på värmen!  Det blir balkongen i em!
Nu ska jag resa på mej och hoppas huvudet känns bra.
Ha en fin dag och kom ihåg solskydd 😊

lördag 20 juni 2015

Jag vill ha en liten stuga!

Midsommar blev det trots ihållande regn fram till ca 18.30. En av grannarna hade fixat fram ett tält, en sån där modell de har vid racing etc. Himla smidigt, bara att fälla upp! En annan granne bidrog med 2 tältsidor och även om det blev ett litet ihop plock så fyllde det sin funktion.
Potatissalladen var god. Josefines hemmagjorda sås var grym och den grillade köttbiten var perfekt grillad av grillmästare Fredrik!
Bortåt midnatt fick vi dessutom skjuts hem av bästa Mikaela så vi slapp ta taxi!
Så summa sumarium. En lugn, trevlig midsommar där regnet i alla fall gav sej framåt kvällen! Och det var för kallt för myggen!
Idag vaknade jag relativt "symtomfri" av kvällen innan och tog en promenad ut till en vän som har en kolonistuga. Lite fika och prat och promenad hem igen. Uppehåll på vägen dit, hällregn under fika/pratstund och uppehåll på vägen hem! Tajming!
Alltså jag blir så sugen på en sån där liten stuga! Lagom stor, lagom med måsten. Tror det ska bli mitt mål, min morot att spara ihop till!Dessutom pratar vi ju inte jättesummor utan fullt tänkbart!

Imorgon är det söndag. Så skönt att helgen ännu inte är slut! Ska åka ut till en annan kompis sommarstuga som de flyttar från nu siste juni. Allt ska bort och jag har tingat ett gammalt köksskåp jag ska släpa med mej hem! Hur vet jag inte än men i nödfall kan jag nog ta det på taket!
Förutom en byrå och vartefter en nyare tv-bänk så börjar hemmet nu kännas "helt"
Det är fortfarande lite tomt på väggarna men turen går väl till Ikea någon dag så får jag köpa lite tavelhyllor så saker kommer upp på väggarna!
Nu är det over and out för idag!

fredag 19 juni 2015

Brrrr midsommar!



10 grader, regn. Låter som en vanlig svensk midsommar eller hur! Här kommer först största med pojkvän och äter sill och potatis vid ett-tiden. Sen blir det förberedelser för att senare landa hos gamla grannarna i Klocket. Midsommarstassen får väl hänga kvar i garderoben och vänta på soligare och varmare väder (det kommer till vecka 28 ;-)
Ja, två veckor kvar till de där efterlängtade lediga veckorna! Det blir en skön nertrappning på jobbet då barnantalet sjunker dag för dag fram till semestern. Vi har inga stora planer för tyvärr är det ju dyrt att semestra i Sverige om man ska ta in på något boende och än så länge får inte dottern in några pengar.

Vi vill gärna ta en tur till Båstad men alltså ett vandrarhem kostar minst 700 kr natten! Min bror och svägerska åker ofta till Åland och jag kollade lite där.... hm, oxå ett "semesterparadis" vilket innebär att knappt 900 för en natt! Vet någon något billigare alternativ på nåt fint ställe så tipsa gärna! V.28 & 31 är de veckorna då varken jag eller hemmavarande dottern jobbar. Några dagar blir det dock hos brorsan i Stockholm med Gröna Lund, lite shopping och trevligt umgänge!

Nu ska jag ta tag i lite förberedelser Idag har jag i alla fall en fungerande spis! Häromdagen när jag skulle skura av den lite extra small det till ordentligt. 2 proppar rök och det luktade bränt i hela köket! Elektrikern kom och när jag var i affären och när jag kom hem låg den trasiga mojängen på bordet. Lite läskigt ändå, det var ju inte så att jag spolade spisen! 
Igår bjöd jag på lite midsommarmat på jobbet. Riktigt så mycket behöver jag styra med idag!

Ha en skön midsommar och kom ihåg att ta med varma jackan!




torsdag 18 juni 2015

Göteborg!

Så blev det fredag och dax för Summer Partyt i Göteborg med kollegan Lillemor och 3998 till som var på denna gigantiska fest!
En helg full med god mat,  inspirerande föreläsningar och fest! Solen gassade på oss hela fredagen och vi spatserade på avenyn och njöt! Vi var inte ensamma om att semestra I Göteborg då det oxå denna helg var både Pride och Foofighters .
Varse om detta blev man när man mitt i centrum möter brorsan! Ibland är världen så där liten!
Forever hade inte heller haft koll så när de bokade rum var det väldigt fullt! Resultatet blev att vi har bott på 25 olika hotell.  Alla med olika standard.  På bilderna ser ni att vi hade tur!

måndag 8 juni 2015

Nöjd!

Dagen började bra med paket från föräldrar och barn på jobbet.
Stora bruna paket i olika former o storlekar väntade i personalrummet.
Jag ringde josefine och frågade vilken jag skulle ta.  Ta det största sa hon!
Det innehöll en fin träbricka med småflaskor innehållande läsk, vatten och öl. Mycket trevligt!
Sen hittade jag ett fint bord på blocket som vi kånkade hem och ny lyser solen OCH det har slutat blåsa!
Passade på att göra balkongen sommarfin!
Ett litet smolk I bägaren blev det och idag men det goda överväger!