tisdag 28 juli 2015

Regn, bak och kanske lite fisk!)

Vaknar till strilande regn (ovanligt ). Undrar hur många statusuppdateringar som handlat om regn denna sommar!
Här vilar dock inga ledsamheter utan mjölmannen är igång med ett bak och världens godaste hålkakor utlovas!

De passar bra till matsäck om det blir den där fisketuren i em vi tänkt oss OM vädrets makter tänker vara med oss!

Dottern ringde precis och talade om att hon fick vikariera ytterligare en vecka då den andra vikarien blivit sjuk!
Det har blivit 3 veckor nu så hon lär inte gråta när lönen kommer.  Inte mamman heller för det känns när man ska dra runt en vuxen unge utan någon hjälp!

Nu ska jag oxå ta och engagera mej i något!
Fördelen med skitväder är att man kan mysa mer!

tisdag 21 juli 2015

Våga kärlek!

Men vilket tråkväder det är! Visst, frampå kvällen brukar det klarna upp men dagarna är ostadiga och värmen är ju sisådär! Hade jag bara varit i lägenheten i stan hade jag nog blivit förbaskat rastlös! Har ju ett par vänner att hälsa på men samma där att vädret ställer till det. De har båda hund och då blir jag ju beroende av att mestadels vara ute.
Nu har jag ju tur ändå mitt i semestervädret som precis träffat trevligt sällskap. Det trevliga sällskapet har dessutom hus på landet OCH det trevliga sällskapet tycker som plus i kanten att det är attans trevligt när undertecknad är där! Där får jag skrota runt och företa mej med diverse små projekt såsom plocka av jordgubbar och rabarber som det blev god marmelad av!



Emellanåt blir det en promenad och bara regnandet slutar ska det bli lite blåbärsplock! Så just nu går dagarna fort. Jag blir hämtad på morgonen och hemskjutsad på eftermiddagen. Han har en grabb hemma varannan vecka och så här i början ligger vi lite lågt så då är vi förpassade till telefonen kvällstid. Jag blir otroligt ompysslad och kramkontot har fått massor av insättningar :-D
Jag trodde väl att jag skulle tappa sugen att pussa på fler grodor efter alla misslyckanden men just nu känns det som det finns en mening med allt. Som någon sa, ibland får man vänta tills de bästa blir lediga!
Sen finns säkert alltid någon som förfasas över att jag "redan" hittat någon. Men för det som vet hela historien vet att mitt gamla förhållande var på upphällningen redan i höstas och att tiden fram tills försommaren var lite som Lisa Nilssons Ett långsamt farväl. Känslomässigt var jag så färdig jag kunde vara och trygg i vetskapen om att jag var både mentalt stark och att jag rent ekonomiskt kunde stå på egna ben. Så varför inte släppa in lite kärlek igen. Jag vågar för att vinna!


lördag 18 juli 2015

Mitt i semestern

2 veckor har snart gått av sommarsemestern. Lite upp och ner väder men har det himla skönt i alla fall!
Är hos en vän och har varit hela veckan så det är som att vara bortrest!
Dagarna fulla med prat och små utflykter.  Kvällarna fulla med mer prat, minnen, god mat och ett och annat glas vin!
Imorgon är jag åter i stan och om vädret står oss bi packar josefine o jag matsäck och far iväg en sväng.
Hon jobbar ju nästa vecka med så jag ska försöka hinna med lite besök jag vill göra också.
Så inget rafflande inlägg utan ett som knallar på i skönt semesterlunk 😆

söndag 12 juli 2015

Stockholmsweekend

Vaknar och solen lyser från blå himmel!  Det känns inte som man är bortskämd med det!
Är på besök hos min bror och hans tjej och vi har haft sån tur att vädergudarna har varit med oss de här dagarna!
Det blir ju så mycket mer att uppleva när man kan promenera runt och se allt det vackra.
Min stegräknare i mobilen har gått i taket och fötterna var lite ömma i går kväll!

När vi kom på fredagen var det handling till kvällens middag som gällde.  Vi har via Facebook och instagram följt alla matbilder och förstått att det är duktiga hobbykockar vi har i familjen!  Så nu ville vi se och smaka på riktigt!
Gott var det. Och inspirerande!  Kanske får börja laga lite ny mat till helgerna och få igång inspirationen igen!
Vi blev så mätta att vi glömde efterrätten i kylen!  Den åt vi igår kväll istället!

Vi har åkt Djurgårdsfärja,  åkt ut till "matholmen" där fenomenet foodtrucks bjöd på en salig blandning av kulinariska upplevelser.  Ett kul och spännande koncept.  Vinner jag pengar ska jag köpa en 😁
En cider lite här och där på vägen har det oxå blivit!
Nu börjar väl folket så smått vakna till och frukost och packa ihop står på schemat.
En glass ska det bli innan hemfärd oxå!

Underbart med semester!

tisdag 7 juli 2015

06,58

Semester, tisdagsmorgon och vaknar strax innan sex... Jo, jag vet. Det brukar ta ett tag innan man skaffar sej lite senare vanor,både på kvällen och morgonen!
Blåsten väckte mej väl oxå. Friska vindar är det men som vanligt här i blåshålet där jag bor är det halv storm! Jag sover ju gärna med fönstret på glänt men i natt fick jag gå upp och stänga för det låter som blåsten bor i sovrummet! Tur att temperaturen var lite lägre än häromdagen så man kunde överleva!

Annars har inte början på semestern inneburit så mycket "semestrande". Jag har fixat lite hemma, varit på lite grillkväll och besökt god vän. Ganska lugnt och skönt! På fredag bär det av mot Stockholm och en helg med brorsan och hans tjej. Det ska bli väldigt kul att hänga med dem en hel helg och håller prognosen i sej så ser det ut att bli skapligt väder!

På den känslomässiga fronten har det varit ganska lugnt och skönt. Har kunnat släppa mycket och i och med att veckorna innan semestern var relativt lugna på jobbet så fick man en chans att varva ner innan sin semester. Risken är ju annars att man blir sjuk första lediga veckan. 
Minnet som har varit i en form av guldfiskskål (den lilla varianten) har nu utökats och jag hittar numer både nycklar och mobil utan att i panik vända upp och ner på hela lägenheten!

Jag som är en relativt konfliktsrädd person tog också beslutet häromdagen att ta det där jobbiga att tala om för exet att jag inte vill ha någon närmare kontakt. Det är inte så att vi haft det men när vi var i området häromkvällen på lite mat så var han där en snabbis innan han skulle iväg.
Genast kom ett sms på natten om hur fin han tyckte att jag varit och på förmiddagen dagen efter ringde han och var sådär ynklig. Saknar, livet är så trist, jäkligt osv.
Jag tror att han först nu liksom landat i att det blev såhär och fortfarande griper efter halmstrån.
Jag kände då att han nog inte över huvud taget var medveten om allt han sagt och gjort. Hur han genom sitt sätt, ljug och påhitt gjort att det bara känns obekvämt.
Det blev ett långt mail där jag förklarade att den relation jag vill ha med honom är den att vi ska kunna umgås på gamla gården när vi tillsammans med de andra har någon form av baluns.

Han är säkert ledsen, men någonstans så känns det som han inte riktigt förstår. Visst, det är aldrig ens fel men han har genom sitt beteende styrt till det mer än nödvändigt och nu känner jag att "vänskapen" man trodde man skulle kunna behålla inte går att upprätthålla.
Så det definitiva blev igår när han togs bort från vänlistan på Fb! Larvigt va! Att det känns så viktigt vad som händer där! 
Nej men jag kände mest att han inte varken behöver eller mår bra av att hela tiden följa vad jag gör.

Så nu, redo att ta tag i mitt nya liv med nya utmaningar!

Avslutar med en bild från en kvällspromenad vid Ensjön i helgen. Otrolig högsommardag avslutades med en kväll som bjöd på 22 grader vid 22-tiden. 
Sånt är bra för själen!
Kramar