måndag 31 augusti 2015

Danskurs

Idag har vi varit på öppet hus och spanat in lokalen där vi från och med nästa måndag ska lära oss att svänga våra lurviga!
Det är lite nervöst men ska oxå bli jättekul!  Trivs vi med det så blir det nog fortsättning!
Det mindre roliga kom på posten idag. Kallelsen till min planerade konisering   Alltså då de ska ta bort förändringarna på min livmodertapp. Jag visste ju att den skulle komma och måste göras men det är ju inget man längtar till precis.
Samtidigt kom oxå kallelsen till mammografi.  Den skjuter jag upp till slutet av oktober,  en sak i taget!
Nu ska jag släcka ner.  Imorgon har min kompanjon Inger och jag hand om kötträtten på kursen.  Porterstek har vi beställt så idag åkte 20 kg fransyska in i ugnen på stekning över natten.  Så nu håller vi tummarna för att det blir bra!
Kram på er!

tisdag 25 augusti 2015

Skinn på näsan

Ens egen syn på sej själv är inte alltid den synen andra har.
Jag upplever mej själv som ganska försiktig, konflikträdd.  Jag tar mej an det mesta som jag utsätts för men mer pga att jag måste än att jag handlöst ger mej hän åt nya utmaningar!
Sen är jag envis och som vi diskuterat förut så är det kanske inte självförtroendet som sviktar utan mer självkänslan. Det sitter djupt rotat ända från barndomen och klart man kan förbättra den men samtidigt så är den något som jag får leva med.
Vadan detta utlägg kan man nu undra.
Jo, det händer så ofta att jag får höra hur folk uppfattar mej. Senast nu på kursen jag går.
Jag pratar lätt med andra och är inte rädd att fråga.  Det är något som kommit senare år. Förr var jag livrädd för att synas eller höras i en större grupp.
Jag kan lite av varje men blir lika förvånad varje gång jag ror något iland!
Min tro på mina kunskaper är inte speciellt stor utan jag ser det mer som tur att jag får till det om dagarna!
Ändå så kommer folk till mej om råd och om hjälp med allt möjligt.  Min kurskollega som är närmare 60 och har jobbat i kök hela sitt liv säger - ja, men du verkar ha så mycket skinn på näsan!
Det frågas om hjälp att stava, datorn och receptberäkning. Jag vet inte hur jag upplevs men tydligen mer kompetent än vad jag känner mej!
Och skinn på näsan visst, jag har varit med så mycket så jag behöver inte ta någon skit men jag hoppas jag inte framstår som någon besserwisser för jag är ganska liten och osäker på den här jorden! 
Men visst.  Jag gillar att styra o fixa.  Jag kanske ska byta karriär.  Jag får ju matchningar på kompetenssajter gällande chefsjobb etc. Synd bara att jag har noll utbildning på den fronten!
Vad säger ni. Vad skulle jag passa som? Gärna något välbetalt, roligt och med mycket fritid!!

torsdag 20 augusti 2015

Studiebesök

Idag har vi varit på utflykt hela dagen med matsäck och allt!  Trevligt men tröttsamt då allt går i ett lugnt tempo och jag tycker vi äter hela tiden! En annan är ju van vid ett högt tempo och en dag som går fort!

Strålande väder bjöds vi på och vi började vår dag på Ormsätter där man föder upp dov och kronhjort.



Efter besöket fick vi frukost som restaurang eleverna förberett dagen innan. 
Sen for vi vidare till Sänkdalens glass. Där fick vi hälsa på kossor och fick en inblick i produktionen.  Naturligtvis åt vi glass!  Vi åt oxå vår medhavda lunch där.
Sen bär det av mot strutsfarmen! Roliga, ganska korkade djur! Ägaren hade en struts på 5 månader som var uppfödd inne hos familjen dess första månad. Den var således "ganska " tam och fick spatsera runt bland oss. På slutet blev "Snutte" ganska kartig och gick runt och pickade på oss och nöp i våra kläder! 
Nu är vi ganska trötta och hade nog helst sett att bussen skulle gå hemåt. Ett stopp hade vi dock kvar och en mil senare landade vi på ett litet gårdsmejeri som gör bl a färskost av getmjölk. 
Det är ganska tyst i bussen på vägen hem då alla är ganska trötta.  16.30 är jag äntligen hemma igen och inte många knop till har det blivit under kvällen! 
Men imorgon är det fredag och vi slutar 12!

tisdag 18 augusti 2015

Skolbänken

Tröttare än trött! Igår blev en kort dag då vi slutade runt 13 efter lite introduktion på vår nya utbildning.  Mycket information och nya lokaler. 
Idag har vi varit i restaurangköket och fixat maten åt 130 elever.  Mitt team består av mej och Inger och vår lott föll idag på fiskrätten som var fisk i citronsås.  En enkel, god och snabblagad rätt så vi har inte slitit ihjäl oss på något sätt men huvudet är trött då allt är nytt och man hittar inget!
Alla kursdeltagare verkar vara bra och det är mycket skratt!
Imorgon väntar teori och skolbänken hela dagen.  Det kommer bli lite jobbigt för en annan som inte sitter så mycket!
Men nu sängen!

söndag 16 augusti 2015

Kräftfiske!

På fredagseftermiddagen packade vi kräftburarna i båten och gav oss iväg över havet! Jodå
Ocean of Ensjön!
10 burar åkte i vattnet medans jag tappert försökte styra skutan. Sen bar det av hemåt igen för lite kvällsmat och ett glas vin. Klockan blev midnatt innan vi kom i säng och i vanliga fall har det varit "normal" tid för oss men nu när klockan skulle ringa 04.45 på lördagsmorgonen så var det lite för lite sovtimmar, dessutom blev det lite mer än ett glas....! 
Det var inte med ett raskt skutt man hoppade ur sängen på morgonen men upp kom vi och snart satt vi i båten på väg ut. Morgonen var fantastiskt vacker med morgondis som låg över sjön och gjorde nästan stämningen lite trolsk.



Det blev en bra fångst på 50 stycken av de bruna kräldjuren! Det är märkligt att man upplever en del kräftor som små då de faktiskt helt är i klass med de kräftor man köper frusna i affären. De flesta man drar upp är riktiga bjässar i jämförelse! Vi betade om burarna och släppte åter ner dem för att ta upp dem senare på eftermiddagen.


Så bar det åter hemåt och efter lite frukost så gick vi faktiskt och la oss några timmar!
Efter lite fix och styr under dagen så återvände vi ut på böljan blå för att vittja det sista. Nu körde vi ombytta roller då mannen rodde och jag tog upp burar. Det gick mycket smidigare! Han är bättre på att hantera årorna och jag var bättre på att dra upp burarna än på att ro!
16 krabater till fick vi och nöjda med dagens fångst styrde vi kosan hemåt för kräftkok!

Strålande sol och kokplatta på gasolgrillen. Kräftlag fixades och kräftorna kokades utomhus. 

Så nu finns det nykokta kräftor till den kommande kräftskivan i september!

Söndagen har till stor del spenderats i rabatten. Jag är kanske lite knäpp som tycker det är kul att rensa rabatter men är vädret bra så tycker jag det är rätt skönt att gå och göra fint. Samtidigt fick man ju lite sol! 
Vi avslutade dagen med en glass ute vid Aborreberg och nu är jag åter hemma i stan för en vecka. Känns som vanligt lite tomt men börjar ju "plugga" imorgon på den 6-veckors kurs jag ska gå så antar att veckan kommer rusa på ganska bra! Det ska bli kul och samtidigt bra för dottern som nu får jobba i mitt ställe! Men, 47-årig kvinna från Norrköping saknar 50-årig man från samma ort :-D

torsdag 13 augusti 2015

Bort med energitjuven!

Idag har jag stekt kyckling på jobbet.  För säkerhets skull satte jag på alla fläktar så ingen utryckning idag!
Dottern o jag har precis tagit en golfrunda. Det gick bra för henne då hon satte säsongsbästa men jag var oinspirerad så inga rekord för mej!

För övrigt har det åter varit rörigt på ex-fronten. Han har svårt att lägga ner och igår kväll hade J och jag en diskussion där han ifrågasatte varför jag ger  exet energi till att fortsätta tramsa.  Inser att han har rätt. Ibland är det svårt när man känner sej kränkt och orättvist behandlad men samtidigt är det ju jag som göder konflikten när jag svarar.  Det är så lätt att landa på sandlådenivå utan att man tänker på det.
Så inget mer! Nu vill jag bara se framåt och ta vara på det jag har nu.
Solen strålar från klarblå himmel och en dryg timme kvar tills jag får kramas med min rara man!
Nu ska dottern o jag fara ner och hämta telefonen som äntligen ska vara klar!

onsdag 12 augusti 2015

Larmet går!

Idag stod det tacobiff med potatismos på menyn.  Vanliga köttfärsbiffar med tacokrydda toppade med en tomat och ostskiva!
4 plåtar med massor av biffar stoppas in i ugnen.  Efter ca 12 minuter är de färdiga och jag öppnar ugnen för att ta ut dem.
Det är ganska hög värme så jag får backa när båda värme och en puff rök kommer ut. Jag börjar ta ut plåtarna och ser att jag nog behöver sätta på fläktarna.  Hinner bara tänka tanken så blir det tyst och mörkt i köket.  I 2 sekunder,  sen går brandlarmet! All ström stängs automatiskt ner varpå fläktarna slutar helt och det blir väldigt rökigt . Jag går ut i matsalen där personalen redan håller på att ta ut alla barn.  Fast man vet orsaken måste allt ske på rätt sätt så vi möttes upp på avsedd plats och väntade snällt på brandkåren!

De gick sin runda och kollade av allt och konstaterade att det var i köket som det hade utlöst.
De skrev det som ett falsklarm och vi ska nu kontakta de som monterat larmet för att dubbelkolla att det inte sitter för nära ugnen.  Skulle ju vara lite trist om det hände igen!
Summa summarum så fick vi testa ett skarpt läge. Solen sken. Brandmännen var trevliga och snygga; -) och som grädde på moset sa barnen att det var
den godaste maten de nånsin ätit!

söndag 9 augusti 2015

Rock och partykväll!

Klockan 15 susade vi mot Valdemarsvik och Grännäs. Lite grått ute men skapligt varmt och Smhi hade lovat uppsprickande till kvällen!
Framme hos de vi skulle vara hos plockades köttet fram och mannen fick ta plats vid grillen och jag socialiserade med nya bekantskaperna över ett glas vin! Vi åt och drack och vartefter kvällen fortskred anslöt mera folk och till sist var det ett väldigt glatt gäng som skrattade och stojade runt bordet!
Vid hakv åtta drog vi oss ner mot parkeringen för att kolla på de bilar som kommit till kvällens cruising.


Sen bar det tillbaka till husvagnarna för mer skratt och påfyllning av skrattdricka! Bortåt 10-tiden drog vi oss neråt för att kolla in underhållningen på dansbanan i form av Lalles Bodega. De är ett duktigt coverband och det är bra drag när de spelar! Det blev ett par svängom på dansgolvet oxå. Några turer klarade jag av så kanske jag fixar buggkursen ändå!
Sen gick vi till stora scenen runt elva och lyssnade på förbandet som hette The Buddies. De var duktiga men de bästa låtarna tog de på slutet. Det var massor av folk och god stämning! Alla började dock vara sugna på artisterna vi kommit för att se och 24.00 äntrade de scenen.
Brolle kanske är lite divig men han är duktig och han är fin att se på så mej gör det absolut ingenting! 
Nanne är en duktig sångerska och sina värsta scensprattel hade hon tonat ner! Boppers är still goin strong, duktiga och roliga!

Svettig och varm varm man efter dansen och tyckte att den där jackan var överflödig! När klockan började dra sej mot 02 var jag inte lika svettig och varm! Som tur var hade jag ju mitt lilla kärnkraftverk med mej som fick hjälpa mej att hålla värmen! Men huttrande gick man tillbaks till bilen och satt där en stund med rumpvärmen på! 
Sen tackade vi för oss och rullade hemåt. Huvudvärken gjorde sej påmind redan på kvällen och trots att jag tog en tablett innan jag kröp ner är det först nu på eftermiddagen som man börjar känna sej kurant igen! För gammal för att vara uppe till 3 på natten!
Josefine fick gå ner till pizzerian när jag klev upp vid lunch och köpa en riktig bakispizza som vi delade på! Men roligt hade vi!

fredag 7 augusti 2015

Perjantai!

Ser nu hur jag slänger mej med mina språkkunskaper! Kan räkna till 100 på finska oxå. Och ta betalt för en vuxen och 2 barn i Linbanan på Kolmården! Ja, i alla fall på 80-talet!
Så blev det en ände på denna vecka med. Nästa vecka blir nog lite mera fartig då de flesta barn och personal börjar komma tillbaka efter semestrar.
Dagen har varit lite av överraskningarnas dag och det började redan i morse. Det har blivit en vana att nya kärleken slår en signal på morgonen, sisådär en kvart över sex. Sen brukar vi babbla fram tills bilen svänger in på jobbet.
Imorse ringde ingen men jag tänkte att han kanske skjutsade grabben och väntade tills han klivit av. Så jag tog min väska och gick ner till bilen. Ögonen var fulla av grus efter 1 1/2 timmes vakentid inatt då jag korkat nog lät hjärnan snurra igång! Jag ser att det står en man i signalgula shorts vid min bil och egentligen ser jag att det är han men min trötta hjärna tar några extra sekunder på sej att registrera!
Jag såg nog radiostyrd ut!
Så man fick börja morgonen med både lite pussar o kramar och inte blev den ju sämre av det!
När jag kommer hem kommer han och fikar efter jobbet med en bukett rosor i handen. Lite bortskämd? Jodå! Men som mitt motto är -Mer kärlek till folket!
Så blåbärspaj på balkongen och en kopp kaffe blev det. Sen när han susade hem tog jag tag i det pågående projektet fönstertvätt och har nu oxå klarat av köket. De har ju bytt fönster och skitat ner mycket samt att det är silikonfläckar på rutorna så det tar evigheter och ett jäkla skrubbande för att få dem skapliga!
Nu ska jag bara plocka undan det sista och sen ta kväll framför burken. Kan vara så att jag får sällskap framåt kvällen igen ;-)
I morgon bär det av mot Valdemarsvik!

torsdag 6 augusti 2015

Snart helg

Oj vad den veckan sprang iväg!  Väldigt lugnt på jobbet med ca 20 barn. Jag har inte gjort överdrivet mycket utan passat på att njuta av en ostressad miljö.  Det drar snart igång som vanligt så tid för stress kommer!
I helgen bär det av till valdemarsvik och Grännes folkpark. Har köpt biljetter till Brolle, Nanne och Bobbers!
Bekanta till mannen är där från imorgon och campar och har erbjudit oss att sova kvar i deras husvagn.  Skulle ju vara ganska skönt att slippa åka de där milen hem mitt i natten.
Men nu släcker jag ner så jag orkar göra fredag imorgon!

söndag 2 augusti 2015

Herr Ågren

Jag känner hur han kommer smygande
Tyngden över axlarna blir tyngre och tyngre
Snart är han här
Herr Ågren med propellernatten i släptåg..... Semestern är slut!!!

lördag 1 augusti 2015

Sista semesterdagarna

Näst sista semesterndagen och vaknar till strålande solsken.  Frukost,  smörgåsar och kaffetermos tillsammans med fiskespön och mask!
Efter tips hamnade vi vid sjön Ven i närheten av Västra Husby.  Lagom avstånd att åka och lätt att hitta en bra plats. Efter en trög början nappade det ganska bra och 2 fina aborrar och några mindre blev dagens fångst.
De är nu rensade och väntar i frysen på lämpligt tillfälle att inmundigas!
Väl hemma igen blev det middag som kunde avnjutas ute! Det har inte blivit så många gånger den här sommaren.
Nu sitter vi fortfarande ute, jag med ett glas rött.  Har lite ångest för att semestern snart är slut.  Delvis för att vädret varit trist och det känns som om man inte kunnat ta vara på de lediga dagarna fullt ut. Dels för att de underbara veckor jag haft oxå börjar gå mot sitt slut och vardagen åter knackar på. Jag känner stor tilltro till framtiden men det är lite jobbigt när allt blir så begränsat och kommer vara så en tid framöver.
Ska dock fokusera på allt fint och bra så hoppas jag att det blir så!
Nu tror jag att jag tar ett glas till!