tisdag 27 oktober 2015

Höstfint

Helgen innebar ju lite höstfint i mannens trädgård och nu när jag är hemma i stan igen så kände jag att jag ville göra lite nytt och fint hemma. Lite nya gardiner, kuddar och några tavlor blev det. Letar efter ett par nya mattor oxå men har inte hittat några i rätt prisklass än men letar vidare!
På jobbet har jag läskigt Halloweentema med trollris, bläckfiskarmar och annat äckelmysigt! Barnen är väldigt fascinerade av min pumpaljusslinga samt den burk jag fyllt med rött vatten och stoppat i spindlar och ett avhugget finger. De är med skräckblandad förtjusning de storögt undrar vems fingret är.....!
Danskursen kändes rätt bra igår med och kanske kan det bli ett dansant par av oss :-D
Igår fick jag också provsvaret från min konisering och att det var lätta cellförändringar jag hade haft. Det låter som ett positivt ord så det utgår jag ifrån. Kontrollbesök om 6 månader sen hoppas jag springet på den avdelningen är över!
De där kvinnliga torktumlartankarna har härjat i min lilla hjärna några dagar och den största orsaken till det är som oftast jag själv. Ibland hjälper det att bara få råd och ett öra till låns och av alla "gamla" vänner som finns att tillgå kände jag ingen lust att prata med någon. Folk har fullt upp med sitt idag men ibland tycker jag det är lite ledsamt att den enda kontakten man har är ett gilla på FB eller på sin höjd en kommentar! 
Mitt bästa öra jag har tillhör fina Ingrid som alltid lyssnar, ger råd utan att döma. Tänk vilken tur att du har "ploppat" upp i mitt liv! <3
Hjärnspökena är under kontroll och jag försöker envist att fortsätta jobba på mitt stora problem som handlar om att konfrontera rädslan över att något negativt ska hända om man säger ifrån. Det är något jag kämpar med både privat och i arbetslivet. Jag tror absolut på att vara snäll och smidig men ibland önskar jag att jag kunde få lite mer jävlar anamma!
Nu ska jag hoppa i ett bad - igen! Badade igår med! Det är så skönt och jag har fått avstå i 4 veckor!
Så trevlig kväll säger jag med en halv mollbergare i pikstil :-D

lördag 24 oktober 2015

Trädgårdsdag

Livet springer på väldigt fort just nu. fredagar och söndagar avlöser veckorna i en rasande fart. Mer än halvvägs på väg i dans-kursen och förra gången kändes det verkligen som det börjar funka lite! Mannen och jag skulle träna när vi kom hem men då blev allt galet. Efter lite ändringar i taktarbetet tror jag dock att vi kommit på god fot ;-) med varandra!
Blir att ut och testa kunskaperna vartefter och sen får vi se om det blir fortsättningskurs eller ej!

Idag har jag idkat trädgårdsarbete hela dagen. Krattat och fixat lite fint. Jag trivs att vara ute och dona och kan bli en riktig liten arbetsmyra när andan faller på!
Nu har vi precis ätit middag, stuvad potatis och isterband. Lite dansträning tror jag vi ska hinna med och så är det Så mycket bättre att slöa i soffan till sen!Efter en dag med mycket kroppsarbete tror jag att klockan inte blir så mycket innan Humle & Dumle halvsover i soffan! Sen är det den där söndagen här igen! 
Höstlov väntar för skolbarnen och lite mindre barn på förskolan tror jag att jag får oxå. Har laddat upp med spökmeny och ska ta med lite av mina Halloween saker och rigga lite!

Nästa vecka har jag massor att ta tag i för övrigt. Trots att jag mestadels slutar klockan ett om dagarna så räcker inte tiden till. Måste öva på produktpresentationen till vårt forever-event och beställa lite varor. Den 21 november ska Josefine och jag stå på en julmarknad så behöver ha lite produkter hemma tills dess. Ska göra balkongen lite redo för vinterhalvåret och så ska farmor ha sin allhelgona-tur till kyrkogården. Ja, tur man inte är sysslolös :-D
Nu blir det en tur i duschen. Tycker det känns som det kryper överallt när man krupit omkring bland löven!
Ha en fin lördagskväll!


söndag 18 oktober 2015

Flitens lampa

Hoppas ni haft en fin helg? Produktiva har vi varit i helgen! Mannen har haft projekt göra eget snus och det har stått och "doftat" i ugnen i 24 timmar. En först oidentifierbar lukt men som vi senare kunde fastställa till stall eller ladugård. Alltså inte koskit utan mer stampat jordgolv, spån. Inte äckligt men heller ingen doft man känner man vill spara på! I morse var allt klart och sista handen lades vid arbetet i form av smaksättning. Nu ska det mogna ett tag i kylen så får vi se om han blir nöjd med resultatet sen!

I övrigt har produktionen bestått av äppelkräm, äpplen rasar fortfarande från trädet så hittills har det blivit äppelmos, äppelpaj och äppelkaka samt lite äppelklyftor i frysen. 

I går drog vi ut på nyponplockartur och skramlade ihop till ca 3 liter färdigkokt soppa. Väldigt gott men lite styrigt. Nyponbuskar har taggar och det stacks och fastnades både här och där. Rensningen tog en lååång stund men vi kokade i tryckkokaren så där gick det fort!
 Det blev sedan Nyponsoppa med grädde och mandelbiskvier till kvällsmat!

Då grabbarna skulle fara iväg och köra hoj på dagen så drog jag till gymmet. Har tänkt bli lite flitigare med de besöken då det varit lite torftigt senaste månaderna. Känner att rygg och axlar börjar att knorra igen och vet ju att det är den ända hjälpen!

 När jag kom hem drog jag ut ungen på en liten promenad oxå. 
Nu är det lite plock här hemma innan turen går ut till landet och mannen igen!

söndag 11 oktober 2015

Dans på lokal!

I fredags var det dax att prova på om de fem gångernas på buggkursen gett något resultat då vi tillsammans med ett par vänner skulle svinga de lurviga på Borgens danspalats till tonerna från gruppen Scotts.
Ganska lite folk och väldigt mycket "ungdomar". Ja med ungdomar menar jag att de yngsta var runt 20 år. Jag blev ganska förvånad då jag räknade med att medelåldern var typ en annans (27;-).
Nu tillhör just Scotts de dansband som drar yngre publik då de kanske är lite rockigare i stilen så en del låg väl där. Men det som slog mej var att satan vad de kan dansa! Avundsjuk? Jaaaaaa!
De for runt i alla möjliga svåra turer och det såg lekande lätt ut. Grabbar i "mjukisbyxor" och unga tjejer i jeansshorts... och jag som var så bekymrad över hur man skulle klä sej!
Men det största "fenomenet" som en annan novis på dansgolvet uppmärksammar är de lugna danserna. Där man som "äldre" haltar fram i någon halvdan foxtrot, där "ålar" de yngre fram, skakar på rumpan och gnussar!
"Gnuss går till så att dansparet stödjer sina pannor lätt mot varandra. I takt med fötternas förflyttning rullas pannorna mjukt mot varandra".


Tydligen omåttligt populärt men jag vet inte om jag skulle känna mej bekväm att rulla pannan mot en främmande karl! Min karl är dessutom 24 cm längre än mej och.... jaja ni får en bild i huvet va!
Vår egen dansinsats då? Jodå, i de låtar vi tycker passar rent rytmiskt så klarar vi oss bra. Problemet jag har är att jag har ganska svårt att dansa med andra utan det funkar bäst med min egen! Visst, vi tränar ju tillsammans så klart man lär sej varandra bäst oxå. Men en karl kom och bjöd upp iaf. 60-årsåldern, skjorta och stickad tröja... luktade inte hallon heller! Dansade? Ja, det är tydligen kutym att man dansar minst 2 danser så det gjorde vi! Vi dansade någon form av foxtrot där vi med regelbundna eller kanske oregelbundna avslutade steget med någon form av utdraget steg i slowmotion. Vi toppade oxå med en och annan buggsnurr! Allting i hans egen takt och inte enligt bandet! Efter sista dansen sa han glatt att nu börjar det bli lite flyt i det! Joråsåatt!
Men imorgon är det måndag och dax för kursen igen. Då filar vi vidare!
Annars har det varit en fin helg. Lite trädgårdsfix(rensa ogräs) och god mat och ett par glas vin.
Vaknade hyfsat i morse och överraskade med lite nybakade scones!

Nu är jag åter stadsråtta och tvättstugan ropar på sällskap så bara hugga in i tvätthögen!