lördag 26 december 2015

48 år!

Ja, det ska vara jag som är det! Har svårt att förstå att tiden rusar på så! Firade igår med familjen och middag. Jag fick presentkort hos tatueraren så nästa vecka ska jag beställa tid! 
Senare på kvällen gick mannen och jag på lokal och svängde våra lurviga ända in på natten!
Sov till klockan nio idag och det var länge sen. Visst kom vi i säng vid halv två men det brukar ändå vara runt 7 som gäller! Dessutom blev det nyktert igår vilket gjorde morgonen mycket trevligare!
Dock är man lite seg så det blev en liten slummer i soffan och nu har jag suttit här och sett en film.


Förkylningen har börjat ge med sej så imorgon är det äntligen dax för gymmet igen! Så mycket mat och godsaker det blir de här dagarna men det känns ok. Det är inte hela världen om man bara har inspirationen att komma igång med lite sundare vanor igen!
Sitter och kollar nyårsmenyer på nätet oxå. Finns så mycket gott så får se vad man kan komponera ihop!
Nu är det bara några dagar kvar på det här året och som så många gånger förut har det varit en upp och nergång. Vet inte hur nästa år kommer att bli,men hoppas på att det blir positivt. Ni vet ju att jag hoppas på lugn och att få känna mej tillfreds. Fram tills nu har det varit lite si och så med den varan.
 Tro nu inte att något hänt över jul! Men ibland kommer oron,tvivlet. Känslan av att man inte duger. 
Visst är det dumt? Så många som sagt genom åren att det är den andres förlust som inte inser vilken "pärla" man är. Haha, jo, så klart jag är ;-) men blir det motgångar så väcks den känslan. Man duger inte. Man är inte tillräckligt snygg, duktig, välbetald etc. Jag känner inte så jämt, tro nu inte det men när motgångarna kommer så är de här känslorna snart och knackar på. Kanske låter jag dem påverka mitt liv på ett negativt sätt? Fast jag vet inte hur. De flesta upplever nog mej som glad och utåtriktad. De som får känna mej lite mer får så klart ta del av de andra sidorna med men det borde ju inte vara negativt?  Men ibland känns det så. Att allt blir så ytligt. Man vill ha det fina, glada, roliga. Sen börjar man känna krav. 
Sen kan man ju aldrig påverka någon annans känslor. Lika lite som man påverkas själv om man befinner sej i motsatt situation. Visst, jag har numera större krav på en partner än förr. Men de handlar mest om förutom att man nu måste gilla personen att den har lite ordning på sej. Krävs inte massa pengar på kontot men ett visst mått av ordningssinne, både ekonomiskt och i övrigt. INTE någon perfektionist men jag är nu så pass gammal att jag känner att jag vill ha lite ordning och koll på mitt liv.
Just nu bor jag ihop med min minsta hönapöna. Vi skulle ha det så bra när vi bodde själva hon och jag. Hon skulle jobba, kunna spara ihop lite pengar samtidigt som hon skulle betala lite hemma så mamman skulle slippa att ha det så kärvt ekonomiskt. Just nu har vi en annan situation där hon inte har jobb, inga pengar någonstans ifrån och har tappat lite sugen.
Hon behöver oxå peppning till att ta steget in i vuxenlivet. 

Så jag hoppas på ett bra 2016. Ett som förutom en lottovinst på 5 miljoner eller varför inte drömvinsten! Nä, skämt åsido. Låt mej behålla hälsan, kärleken och att mina barn utvecklas till starka, självständiga individer som med stolthet kan stå på egna ben!
Låter alldeles lagom klyschigt! Men det är nog det som vi flesta vill och önskar!
Oj,oj vilket "årsinlägg" det blev! Nästa års inlägg vid den här tiden vill jag döpa till Anettes nyårskarameller så då måste jag ha "karameller" att skriva om!


Hoppas ni alla får ett fint avslut på det här året och en bra start på det nya!
Nyårskramar!

torsdag 24 december 2015

Julafton

Så blev det då julafton. Lite överraskande blev det övernattning hos mannen och då oxå en julaftonsmorgon där. Riktig julfrukost med gröt och skinksmörgås. Sen blev jag överraskad med ett par paket oxå! Jag blev glad och lite lättad då vi inte diskuterat klappar och jag faktiskt köpt ett par jag med. Ni vet sådär i all enkelhet. Det är ju lite svårt såhär i början med "nivån" och då vi haft det lite rörigt kan det ju oxå kännas konstigt och överdrivet om man kommer med finaste, dyraste klappen.
Han kommer få sina imorgon då han kommer hit!
Han ursäktade sej med att det bara var något litet men jag blev glad, dels för att det var saker jag faktiskt behövde men det visade oxå att han är lite lyhörd vilket absolut är positivt!

Jag kokar oftast kaffe och har inte hittat en sån en sån där liten sil som jag kan använda när jag häller upp i koppen utan använder en tesil, typ bollformad vilket är lite knöligt!
Fisket har ju gått sådär under sommar och höst och jag har tappat/bottennappat ett antal flöten som jag nu lider akut brist på!
Så min julklapp:

På eftermiddagen blev det julmiddag med farmor, pappa och bror. Barnen firade på pappans sida i år och då min största är ensam hemma i natt beslutade sej lillasyster för att vara en snäll syster och övernattar där. Det resulterade att jag sitter här ensam i soffan. Det är helt okej i mitt snuviga tillstånd och jag tar det bara lugnt och ska nog krypa till kojs skapligt.
Ni vet imorgon när jag vaknar är jag ett helt år äldre så bäst att vara utvilad!
Ha en skön fortsättning på julen!

onsdag 23 december 2015

Snart jul

Så har jag äntligen gjort sista arbetsdagen inför välbehövligt  julledigt. Snorig och hostig men med ett barnantal på 7 idag så har jag och mina kollegor kunnat ta det lugnt. Ska iväg till affären lite senare för lite komplettering men sen är det bara att vänta in julen!

Mannen har ju båda barnen hemma när han nu fått hem dottern över jul så det blir lite sms -kontakt men hoppas han kan komma på juldagen. Sen väntar ju nyår med vänner tillsammans så det ser jag fram emot!  Dessutom har nog förkylningen gett sej till dess!

Varmt ute, inte en gnutta snö i sikte och så den där förkylningen!  Känns ganska skönt att jag inte har julen i år. Visst ska jag hjälpa farmor med fixet men det är ingen stress.
På juldagen ska jag ju hålla lite lov här hemma med middag på födelsedagen!  Hunden kommer hem på 2 veckors semester då hans nya "föräldrar" åker på utlandsresa.  Han har fått ont i sina tassar igen så den 28 ska han börja på rehab.  Det blir vattengympa och de tror han ska bli helt frisk.
Så nu önskar jag er alla en fin och lugn jul. Umgås med era nära och kära!
♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

torsdag 17 december 2015

Julmat!

Mitt eget julbord på jobbet är det första för året och förutom julafton så blir det inget mer och det känns precis lagom!
Det var populärt och det blev endast lite prinskorv kvar som jag ska skiva upp till frukost imorgon!
I Personal rummet dignar det av chokladaskar och andra sötsaker och det slinker ner en och annan godbit!
Tröttheten känns som den har kopplat ett stadigt grepp och att det är gråmulet och regnar gör en ju inte piggare!  Men snart är det lite julledigt!
Julafton blir enkel hos farmor med pappa och lillebror.  Då jag har ofoget att fylla på juldagen så kommer alla till mej då så då blir det lite lill jul här!
Nu är det en stund i soffan med en glögg till sprakande brasa!

lördag 12 december 2015

Lördagsgodis

En lugn dag. Har lite influensa -känning i kroppen och har haft flera dagar.  Hoppas det ger sej för inte har man tid att vara sjuk nu innan jul!
Vi tog en promenad i det fina vädret så fick man lite luft och motion.  Nu till kvällen blev jag sugen på något gott så det fick bli en liten knäckäppelkaka!
Nu väntar lite soffhäng med sista avsnittet av så mycket bättre och imorgon är det födelsedagskalas hos lillebror!

tisdag 8 december 2015

Lugn i stormen

Nu har gormar o helgor dragit förbi för denna gång. Vi klarade oss utan strömavbrott och uppslitna fönster men då mina låsspärrar till fönstren är svåra att stänga efter att de satte dit isolerfönster i somras så har jag haft ministorm inomhus oxå! Kallt och vinande har det varit men igår kom fastighetsskötaren upp och lyckade få igen dem skapligt.  Jag klagade oxå på att det är dålig värme i lägenheten. 
Idag är det varmt på elementen och jag har varit varm när jag stökat runt här hemma!

Annars är det julpyntning som gäller och även inhandling av klappar har påbörjats!
Imorgon ska jag boka tid till något jag inte gjort sen 80-talet... jag ska krulla håret!
Nu har jag ju inte så långt längre så får se hur mycket det drar upp sej!
Nu blir det lite kvällsmat och lite tv.
Sparar resten av pyntandet till imorgon!

fredag 4 december 2015

Fika, fika

Jag är ledd i fördärvet!  Igår kom en gammal vän på besök. Med sej hade hon såklart smaskigt fikabröd!
Flera timmars prat och samvaro gav mej insikten om hur lika vi är. "Systrar" som hon kallar oss då hennes mamma var vår dagmamma.
Åren går och vi har haft fullt upp med våra liv. Liv som i mångt och mycket liknar varandra.  Vi borde umgås mer!
Sen blev det kväll med mannen och imorse sov jag så tungt att jag inte hörde hans väckarklocka.  Det är ganska skönt med fredag ska jag säga!
Nu är det fredagsfika och en mjuk pepparkaka med grädde har precis landat i magen.
Lite för mycket fika och för lite träning denna vecka!
Får skylla på att det varit så rörigt.  Nästa vecka tar vi nya tag!

onsdag 2 december 2015

Lugn

Stormen har bedarrat.  Allt känns väldigt bra, är fortfarande osäker efter det som blev och det tar ett tag innan jag vågar fullt ut igen men det är fint, ömt och hoppingivande. 
Ibland måste det kanske till något som ruskar om för att man ska bli varse och värdera vad man har.
Jag hoppas att det är det vi gör nu.
Den osäkerhet och malande oro jag känt har bytts ut mot pirr och värme.