lördag 30 januari 2016

Zvänga de lurviga!

Vaknar med huvudvärk och tunga ben! Träffade på gamla bekanta igår på dansen och de var lite "glada i hatten" och skulle absolut bjuda på en öl. Jag tackade nej och de tyckte nog vi var lite konstiga som gick ut helt nyktra!
Nu är det ju såhär att som ni vet är jag absolut ingen nykterist utan tar gärna ett par glas rödvin och även en whisky om det bjuds! Men, när man ska ut och dansa så för det första ska man betala 220 kr för att komma in, känner inte för att blåsa några hundra i baren oxå! Sen är det ju faktiskt så att man även efter en nykter kväll är lite "bakis"! Hög musik, kanske för dåligt vätskeintag i jämförelse med prestationen och att klockan blir bortåt 02 innan man kommer i säng bidrar till att dagen efter ändå blir ganska seg! Den hade ju inte blivit bättre om man varit onykter på kuppen! Sen är det ju inte helt fel att ha egen bil att åka hem i när man vill! Jag kan sitta med vänner innan dansen och ta ett glas men väl på plats får det vara. Jag tycker det är skönare som i kväll. Något gott, sitta i soffan och se på något bra och ta ett glas vin. Då blir det lite mer livskvalitet!

Men gårdagskvällen då? Fantastiskt roligt och bra! Larz-Kristerz är hitills det bästa bandet vi dansat till! Lasse-Stefanz var oxå bra men det här 70-talsstuket med så många kännaigenlåtar, ett jäkla tryck och mycket bugglåtar är så roligt och ett upplägg som passar oss bra! Dessutom är de roliga, underhållande och publikfriande!

Men det blir nog en lur på eftermiddagen då John Blund är lite efterhängsen idag!

onsdag 27 januari 2016

Polisbesök nr 2!

De sista dagarnas töväder har gjort att isgatorna försvunnit här i stan. Idag hade jag dejt med farmodern för att hämta ut nya id-kortet på polisstationen samt att därefter bege oss till banken för att sätta in pengar. Det hade nästan inte varit möjligt om det sett ut som det gjorde för några dagar sedan.
Efter lite styr hos polisen då hon inte hittade inlämningskvittot som hon inte hade den blekaste aning om att hon fått, dessutom hade hon plockat ur det ur plånboken där vi la det! så fick hon det ändå, 
Jag har ju märkt tidigare att det glöms mycket mer nu och definitivt i lite stressade situationer.
Sen bar det av till banken och där är vi ju inte alltför ofta. Så länge sen att vi inte ens märkt att de flyttat fast man passerar den byggnaden alltid när man är på stan! Nu befann de sej i nybyggda lokaler en bit därifrån så det blev en liten promenad och det var nog precis vad hon klarade! Men äntligen har vi koll på allt och det känns skönt, både för henne och mej!

Tog en sväng förbi köpcentrat efter att jag lämnat henne då dottern med kusin höll på att färga håret hemma så jag tänkte de kunde få vara ifred. Skulle "bara" ta en snabbis. 
Ja, snabbt gick det men jag skulle inget köpa men en påse med hem var det ändå! Nu försvarar jag mej med "fynd", men håll med om att en svart "snyggklänning" i enkel look för 35 kr är för bra för att låta hänga kvar? En enda som hängde på fel ställning. Min storlek och reapriset 70kr. Så halva på det...!
Jag som är så mycket ute och dansar måste ju ha att alternera med ;-)
Nackdelen är skor då det inte blir jättesnyggt med mina tygskor till. Det ska vara en finsko med klack!
Det måste nog bli ett par bra danspjuck vartefter!

Jo, och mitt lönesamtal då kanske någon undrar över? Tja, det krävs en del engagemang från min sida kan jag säga! Jag får så mycket ros av min chef och det är jag tacksam för, men de pengarna jag behöver i lönelyft för att komma i fas kan hon inte ge. Personalkontoret har lönesatt mej och där måste ändringen ske. Så facket är nu kontaktat och jag kräver en ny förhandling. Vet inte hur långt jag kommer men har ändå med mej chefen i detta så då kör jag!

Så fram till dags datum ser min vecka ut såhär! Måendet är helt okej, helgen börjar närma sej och har fått in en hel del beställningar på mina produkter så imorgon lägger jag en beställning!
På fredag är det dans igen, hm, undrar vilket jag ska välja att ha på mej ;-O

måndag 25 januari 2016

Galenpanna



Vet ni, ibland undrar jag om jag håller på att bli tokig! Livet är så himla mycket upp och ner i måendet just nu och jag försöker bemöta det på olika sätt. Ena dagen känns allt ovisst, otryggt och framtidstron sträcker sej max fram till nästkommande dag. Jag står emot impulser att säga, skriva saker för det är så lätt i just det måendets stund.
Sen är det en bra dag/dagar då allt är som vanligt. Umgänge, mys och trevligheter. Då brukar det kännas bättre och jag tänker att vilken tur att jag bara red ut känslan. Men så är vi där igen och jag är ju inte dummare än jag vet att det är otryggheten som skapar de här känslorna. Att inte veta hur det ska bli. Inte veta hur jag ska tycka och tänka.
Jag försöker att bara "hänga med", låta livet snubbla på utan en massa krav men undran inom mej viskar obönhörligt. Vad ska jag vänta på, ska jag vänta? hur länge osv. Är det bäst att bara låta allting bero och hur länge gör man det? Ibland är det ju bra och ibland gnager frågorna.

När man haft en kris i förhållandet skapar det ovisshet. Kommunikationen om det är oxå lika med noll så man står ju där och vet nada! Jag är rädd för att säga saker för att jag kanske inte kan få tillbaks. Det motsatta stönet (förlåt, kunde inte låta bli, Robert Broberg :-D) kanske suktar efter någon form av sådan bekräftelse oxå vad vet jag? 
Vad gör man? Väntar lite till? eller bara låter saken bero och tar dagen som den kommer? Har ju levt efter det mottot sen början av december. Eller frågar?
Det blir så "krävande" att ställa en sån fråga?   Kan man ställa krav efter 6 månader?
Såg på nyhetsmorgon och Morgan Allings berättelse om sitt liv och om när hans kärlek gjorde slut för att hon inte kunde vara tillsammans med honom då han levde i det förflutna. Hans rädsla för att bli lämnad hämmade hans kärlek. Släpper man inte in hela vägen gör det inte lika ont att bli sårad.
Det finns lite såna likheter här tror jag. Men bara tror!
Skulle nu så vara fallet här så kanske man måste ta tag i det? Är ju lite rädd att mina tankar och känslor på sikt äter upp även det som är bra!
Gahhh, förstår ni min känsla över att vilja gå ut i skogen och skrika a la Ronja Rövardotter!
Som i den roliga vinterskottarhistorien. Varför ligger jag fastspänd i sängen? Vad är det för blåa små piller jag får! Hackspetten i Kalles Jul! Ja, liknelserna är många!
Blir det inga fler inlägg så vet ni att de kommit och hämtat mej! :-O :-O


söndag 24 januari 2016

Ännu en helg

Så är det så en av dessa söndagskvällar igen.  Helgen har raskat på i ganska snabb takt som vanligt men fredagen bjöd ju på dans! Det var väl inget höjdarband men helt ok för oss nybörjare att stuffa runt till.
Vi hade med oss ett par vänner denna gång så då blir det lite roligare!  Dock var mannen och jag oense vid ett flertal tillfällen både om turer och hur man dansar foxtrot!  Ibland tror jag att han glömmer bort i sin iver att vi fortfarande är nybörjare och när det gäller den lugna dansen är jag inte bekväm, har nästan aldrig dansat sån och den jag försökt mig på är inte hans...!
Men vi kanske ska gå en grund i den oxå, de brukar ha en sån mellan kurserna.
Imorgon är det i alla fall dax för kursstart i fortsättningen på buggen så det ska bli kul. Nu får vi se om det vi lärt oss under vår egen träning har varit rätt eller fel!
Dock borde vi ha en klar fördel av all "golvtid" vi gjort både på friträningen och dansbandskvällarna. Kanske går vi lära oss en ny tur vi kan praktisera på fredag då det är dax igen.  Då är det Larz - Kristers!
Nu är det hopp i säng.  Måste vara pigg och utvilad till morgondagens lönesamtal!  Skicka bra tankar!
Kramiz

torsdag 21 januari 2016

Polisbesök

Idag har jag varit på polishuset! Ja inte för egen del utan för den gamla farmoderns. Hennes legitimation hade gått ut och på Swedbank där hon har den gamla kan de inte förnya en gammal utan giltig legitimation.... typ moment 22! Det gick inte heller att jag var med som anhörig och intygade.
Hos polisen var det däremot inga problem utan de kopplade upp sej mot skattemyndigheten och såg att vi var släkt. Så nu får hon det inom en vecka. Vi tänkte först att hon inte behövde förnya när hon är så gammal men det uppstår situationer som kräver identifiering emellanåt även för henne!

Tanken var sen att åka hem hämta ungen och åka till gymmet. Men det blev inte så idag för hon var trött och jag lite tung i huvudet. Tar det imorgon så är jag alldeles nypumpad när vi ska ut på dans på kvällen!
Jo, dans ska det visst bli redan imorgon. Vi hade ju bestämt nästa fredag och Larz-Kristers men nu var det visst några bekanta som skulle så då ska vi hänga på! Så det blir dansmotion i massor just nu!

På måndag börjar kursen igen och det ska bli kul för det känns att man behöver ha lite styrsling nu! I söndags dansade jag för första gången med en av de andra på träningen och jisses. Jag kan ju ingenting! Jo, det jag och mannen dansar. För där vet jag men med en främmande karl var jag som en nybörjare på första dagen! Nu är ju jag ganska larvig när man är sådär ute och dansar. Törs knappt dansa med någon annan, men det beror ju på att man inte är riktigt trygg i det. Sen dansar jag ju helst med min partner, så är det ju!
Nu ska jag dock plocka undan efter maten. Igår blev jag sittandes hela kvällen här i soffan så ska få lite gjort innan jag hamnar här igen!
Imorgon ör det fredag, whoop, whoop!

                                          Så här fin utsikt har jag på jobbet! 

torsdag 14 januari 2016

Sexshow och powerball

Det kom mail från chefen. Dax för lönesamtal! Kom väl förberedd! Jo, om det hjälpte! Tror nog att det är ganska bestämt redan innan det där samtalet ungefär vart man hamnar! Som kommunalarbetare har man väl inte sådär jättestort förtroende för sitt fackförbund heller just nu!

I går spelade jag det amerikanska powerball. 12 miljarder i potten, då kan jag skita i lönesamtalet! Vinner man i sverige går väl 50% i vinstskatt men 6 miljarder är rätt okej ändå ;-)
Men, det ser ut som om jag måste komma väl förberedd till samtalet iaf med ett rätt! Den där gamla reklamfilmen, "du har ju hela helgen på dej" kändes inte så aktuell om man säger så!

Och imorgon blev det så fredag igen. Hux flux var veckan slut, men januari och februari kan gott rassla på så är det snart vår! Nu ska jag se på premiären av Renees brygga!


tisdag 12 januari 2016

Nostalgi

När jag var hos farmor en sväng på eftermiddagen så hade pappa varit där och lämnat ett kuvert. Ett kuvert fullt av gamla foton av mej, min bror och vår mamma. T om mitt dopbevis hade han hittat!
Jag har ju inte överdrivet med foton på min mamma så allt sådant är roligt även om jag inte har några direkta minnen till dem men utan foton har jag ju inget!

Annars har det varit träning idag med (jo, minsann!) Dottern skulle visa ett annat träningsprogram där man bara gör övningar med kroppen, idag med fokus på magen. Så tungt och svårt! Jag kastade in handduken och återgick till mina maskiner! Trivs med dem och vet vad jag ska göra! Däremot hängde jag med på programmet hon kör på löpbandet!

Imorgon är det redan onsdag. Hej vad det går!Får se om mannen har tid och lust att ses i veckan. På lördag åker dottern och jag på Kick-off i Karlstad så inget helgmys blir det men annars får det vänta till söndag efter dansen!
Annars gick den här kvällen med. Skulle "städat" i mitt lilla kontorsskåp hade jag tänkt men å andra sidan, det är en dag imorgon med!
Nu är det snart dax att krama kudden! Bjuder på lite bilder från sisådär en 45 år sen!



söndag 10 januari 2016

Triss i träning

Vilken dag! Landade på gymmet runt 11.30. Först det vanliga passet med maskinerna. Sen har Josefine ett program till löpbandet med intervaller. Typ först springa på en hastighet i 3 min med visst antal graders lutning, sen promenera i en lägre hastighet men med ännu mer lutning. Så byter vi fram och tillbaka i ca en halvtimme. Man är ganska mör då och egentligen ska man repetera allt igen! Det får nog vänta lite känner jag! Behöver få upp flåset lite mer först!
Väl hemma blev det ett hopp i badkaret. Tog min nya olja däri också :-) Det luktar så gott!
Myste ner mej i soffan i morgonrock och fixade lite med min andra blogg. Den har inte varit riktigt bra i designen och jag ville ha dit kategorier också. Jag har fått i ordning på allt fast just nu har jag dubbelt av den ena gadgeten men fixar det en annan dag!
När jag så sitter där med handduksturban ringer min kompis Lena och undrar om jag vill hänga med på promenad. Jovisst, bara på med kläderna så knallade vi iväg. Lena är bra. Minst lika pratig som mej så 5 km försvinner snart då vi har mycket att avhandla! Sen hem igen och äta lite för klockan 18 är det ju dansträning! Så nu efter 2 timmars träning är benen bra möra! Blev värsta träningsdagen!
Nu blev det en liten stund här men öppningstur väntar imorgon så snart måste jag hoppa i säng!

lördag 9 januari 2016

Huvudvärk

Den har legat och gjort sej lite småpåmind, huvudvärken. Har antagit att det beror på den där envisa förkylningen som inte riktigt vill släppa greppet. Igår kändes den lite mer och idag börjar den bli irriterande! Den stör mina aktiviteter och nu kör vi en trekombo, kaffe, ipren & heatlotion, för att bli av med eländet!
Har både gym och vinterpromenad på schemat. Dessutom pinglade det i mobilen 3 ggr igår då mina efterlängtade paket från Forever kommit! De ska hämtas ut och levereras och den nya essentiella oljan som jag är så nyfiken på!
Mannen räsar runt med motorcykeln i snön och ska nog göra det imorgon med så får se om jag lurar in honom till stan ikväll istället så behöver man inte fara hem frampå morgonkvisten!
Ute faller snön fortfarande och det är vackert men visst blir allt lite extra besvärligt!
Ha en fin helg!


torsdag 7 januari 2016

Back to work

Så var den ledigheten slut! Den som verkade så lång så bara svoooosch!
Mjukstart blev det iaf med få barn på förskolan.  Nystädat och fint hade jag oxå då jag storstädade innan jul.
På eftermiddagen blev det gymmet och josefine har hittat något träningsprogram för snygg rumpa så nu jäklar har vi tränat som 17!
Det var inte bara vi på gymmet heller ska jag tillägga.  Många nyårslöften nu!
Imorgon är det redan fredag. Sicken perfekt arbetsvecka!

tisdag 5 januari 2016

Vinterpromenad

12 minusgrader visade temperaturen imorse.  Ganska vackert vinterväder med snö och rimfrost!
Även om jag inte är någon vintermänniska så är det ändå finare ute när det är lite vitt och krispigt! 
Bortåt 8 km knatade vi runt både på väg och i skogen så det kändes i benen! När vi kom hem gräddade vi våfflor.
Nu är det lite slö i soffan innan josefine hämtar mej för en tur till gymmet,  blir ingen träning av benen iaf för de är rätt möra! Sen ska jag svänga förbi tatueraren för konsultation och tidsbokning!

fredag 1 januari 2016

Dagen efter året innan

Hej på er såhär "dagen efter"! Det är inte så farligt som det låter men visst är man lite seg idag efter nyårsfirandet!
Vi hade så trevligt med våra vänner Lena & Håkan och avnjöt både 3-rätters, drinkar, musik och litte kortspel! Till 12-slaget klättrade vi upp på det höga berg som finns strax ovanför mannens hus och däruppe var det panoramautsikt över hela stan med fyrverkerier!
Nu är jag hemma i min egen soffa och dottern har dragit på äventyr så bara hunden och jag ska ta det lugnt ikväll. Han är ganska trött då han hade det lite jobbigt igår med smällare och raketer.
Tror nog att pizzerian får påhälsning idag oxå.Har ingen större lust att laga något när det bara är jag. Dessutom är faktiskt alla julrester uppätna ;-)
Imorgon är det slut med svullandet och livet ska återgå till det normala med nyttigare mat och träning.
Har ni haft ett lugnt firande?Några nyårslöften? Jag har inga speciella mer än att försöka leva mitt liv efter mina förutsättningar och värderingar. Det är inte så enkelt som det låter men tycker det är ett bra mål!
Ha en underbar start på 2016!