tisdag 27 december 2016

God fortsättning!

Så kom den då, julen. Och försvann lika fort! Så här sitter man men snart uppätna chokladkartonger och rester av Jansson i kylen.
Men vi har ätit god mat och fått umgås med nära och kära. Dessutom blev det 2 julaftnar på taken som det ofta blir i såna här "moderna" familjer och så skulle ju jag klämma in min födelsedag mitt bland allt!Barnen var nöjda med klappar och jag med mina presenter!

Nu väntar ytterligare lediga dagar och de ska fyllas med hemmafix, träning och promenader.  De sistnämnda för att julen inneburit mycket godsaker men oxå för att den otroligt envisa förkylning jag dragits med i månader verkar ge sig.

Mannen har efter sitt hjärtproblem slutat snusa vilket resulterat i ett behov av att ha något i munnen hela tiden.  Det har varit ett konstant ätande som han missnöjt konstaterat har gett oönskat resultat på vågen. Nu tuggar han tuggummi så han får ont i käkarna! Så han ska också med på promenad idag!

Och om ni undrar hur det går med bouppteckning osv... nej, inte klart!  Sista budet från juristen är att ett förslag skulle ligga i brevlådan i mellandagarna.  Ja, det är ett par dagar kvar!  Men det är klart. Om ett par dagar betyder för honom som sist (den 6 december skulle vi ha ett förslag inom ett par dagar ) så vet man aldrig!
Om jag är bitter?  Lika lite som Tony Richardsson efter det uteblivna bragdpriset😊😊😊

onsdag 14 december 2016

Julstök med stök

Det är med blandade känslor julen börjar närma sig.
Jag älskar jul och pynt. Förberedelser och förväntningar.  Mannen tycker det är jobbigt. För honom är det bara massa måsten och inte vet han några julklappar heller!  Lite avundsjukt ser han mig handla sista klappen  (jag är absolut förbjuden att köpa till honom) och jag har förklarat att jag jag fått massa uppslag och idéer när t ex ungarna sagt, åh vad fin, och en sån skulle man ha! De sakerna har hamnat på intresselistan och nu i tomtens säck!
Han själv går bara och har ångest utan att tänka och när snart julafton står för dörren är det lite bråttom! 
Jag har försökt "hjälpa till" med några saker och även sagt att ett presentkort på t ex Stadium skulle passa perfekt till barnen men han vill ju ge en pryl av något slag!  Envis? Hehe, nej då!
Sen är det mycket annat som upptar både hans och våra tankar just nu.
Imorgon bär det av till Linköping för bronkoskopi av vänster lunga. Vid magnetröntgen på hjärtklaffen såg de några fläckar de nu ska undersöka.
Ja, jag vet.  Jag tror snart allt är ett skämt. För 5 månader sen var jag med pappa där på det värsta besöket och beskedet.  Nu väntar samma avdelning på min karl.
2017 måste bli ett bra år för att kompensera. ..
Nu behöver det inte vara det värsta. Och skulle det vara , så får vi ändå vara tacksamma att det upptäcktes av en slump och säkert i sin linda. Men oron kvarstår, och julefriden naggas i kanten.

Själv är jag förkyld med hosta och bråk med luftrören. Det förvånar icke om det ska bli lunginflammation lagom till jul.  Varför inte liksom!  Men just nu vägrar jag!  Julbord på jobbet imorgon och förberedelserna har varit igång hela veckan!  Tror jag har koll på det mesta i alla fall!
Idag köpte jag en liten tomte jag spanat på ett tag.  Söt liten rackare som nu står i trappan!  Får se om mannen märker honom!
Håll nu alla tummar och tår för att de inte hittar något otrevlig imorgon.  Det behövs ett positivt besked så han kan fortsätta behandlingen för hjärtflimret som var problemet från början!