söndag 22 maj 2016

Fiskelycka!

Idag packade vi matsäck och begav oss för första gången i år till "farfars brygga" för att förhoppningsvis dra lite strömming.
Mannen fick upp en på första försöket och efter en stund ytterligare en men det var inte direkt ett stim vi hamnat i!
Efter en stund uppmärksammade vi att repet till ankaret märkligt nog flöt på vattenytan. ... jo, det hade gått av och det är numera säkert en lekplats för fiskarna!
Vi rodde in för att ordna med ett nytt ankare och när vi åter rodde ut la vi oss närmare land. Det visade sig vara ett vinnande koncept för sen var det att fiska strömming med löpande band princip!  Man hann bara lägga i tacklet och så var det dax att dra upp med 3-5 fiskar på varje gång!  Då vi vet med oss att man kan ha lite svårt för att ta upp "lagom" när det blir så hade vi frågat grannarna om de ville ha om det var så att lyckan stod oss bi.
Två 10- liters hinkar hade vi med oss så ca 15 liter blev det allt som allt.
Vädret gick från en lite mulen inledning till strålande sol och 22 grader. Från förmiddag till sen eftermiddag gick tiden väldigt fort och vi avslutade med att rensa "vår" strömming vid bryggan.  Ganska skönt att inte behöva stå med det hemma.
Så fort vi kom hem blev det att dra igång stekpannan och 18.45 intog vi vår middag av potatismos och stekt strömming!
Kvällen blev ganska kort efter en lång dag men jag ska ärligt erkänna att jag är ganska mör efter så mycket sol och frisk luft! Kommer nog somna ganska ovaggad!
Kramiz!

3 kommentarer:

  1. Det är något speciellt med att fånga sin egen mat och sedan tillreda den och det brukar smaka väldigt bra :) Strömming med potatismos är supergott och särskilt om man har lingonsylt till.

    SvaraRadera
  2. Där sa du något! Lingonsylt! Det tar jag nästa gång!

    SvaraRadera
  3. Oj vilken fångst, grattis till den :-)

    SvaraRadera