måndag 12 september 2016

Kräftor och förberedelser

Det duggar inte så tätt mellan inläggen just nu men det har ju sina förklaringar. Det är ganska mycket pyssel inför begravningen på fredag och mitt i allt skulle vi ha kräftskiva oxå!
Den var bestämd sen länge och det var ett välkommet avbrott i allt det andra.
Strålande väder, glada vänner och god mat. För första gången startade vi upp med lekar. Först ut "tampong i flaska" dvs tampong knuten i ett snöre hängandes i knähöjd.  Springa fram till petflaska med lite vatten i, måtta och doppa ner tampongen. Vänta tills den svällt så man kunde lyfta flaskan och springa tillbaka.

Som lek nummer 2 lades 2 plankor ut på gräset. En deltagare i varje lag fick en varsin kikare som man skulle titta i från fel håll och gå balansgång på plankan. Det var lättare sagt än gjort då effekten blir att det känns som du är väldigt långt ifrån och vinglar som du gick på lina! Mycket roligt att titta på! 
Som avslutning skulle man sätta en pinne mellan knäna och gå en slalombana. 
Väldigt svårt och för oss som tagit på ett par byxor med lite glattare tyg blev uppgiften övermäktig!  Men några hade värsta snitsen! 
Sen väntade maten. Hemkokta kräftor,  bröd, ost och västerbottenpaj! Snapsvisor ekade i tältet och sen var det sång, musik och dans fram till småtimmarna. 
Gårdagen var en återhämtningsdag och en lättare födelsedagsfika hos farmor då josefine fyllde 20 år blev det. 
Hon blev firad på lördags kvällen och det blir ett restaurangbesök när allt är klart med begravning och bouppteckningen. 

Nu väntar snart första kurstillfället på buggkursen. Avancerad står det på anmälan. Det blir något att bita i! 
Ha det bra <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar