onsdag 14 december 2016

Julstök med stök

Det är med blandade känslor julen börjar närma sig.
Jag älskar jul och pynt. Förberedelser och förväntningar.  Mannen tycker det är jobbigt. För honom är det bara massa måsten och inte vet han några julklappar heller!  Lite avundsjukt ser han mig handla sista klappen  (jag är absolut förbjuden att köpa till honom) och jag har förklarat att jag jag fått massa uppslag och idéer när t ex ungarna sagt, åh vad fin, och en sån skulle man ha! De sakerna har hamnat på intresselistan och nu i tomtens säck!
Han själv går bara och har ångest utan att tänka och när snart julafton står för dörren är det lite bråttom! 
Jag har försökt "hjälpa till" med några saker och även sagt att ett presentkort på t ex Stadium skulle passa perfekt till barnen men han vill ju ge en pryl av något slag!  Envis? Hehe, nej då!
Sen är det mycket annat som upptar både hans och våra tankar just nu.
Imorgon bär det av till Linköping för bronkoskopi av vänster lunga. Vid magnetröntgen på hjärtklaffen såg de några fläckar de nu ska undersöka.
Ja, jag vet.  Jag tror snart allt är ett skämt. För 5 månader sen var jag med pappa där på det värsta besöket och beskedet.  Nu väntar samma avdelning på min karl.
2017 måste bli ett bra år för att kompensera. ..
Nu behöver det inte vara det värsta. Och skulle det vara , så får vi ändå vara tacksamma att det upptäcktes av en slump och säkert i sin linda. Men oron kvarstår, och julefriden naggas i kanten.

Själv är jag förkyld med hosta och bråk med luftrören. Det förvånar icke om det ska bli lunginflammation lagom till jul.  Varför inte liksom!  Men just nu vägrar jag!  Julbord på jobbet imorgon och förberedelserna har varit igång hela veckan!  Tror jag har koll på det mesta i alla fall!
Idag köpte jag en liten tomte jag spanat på ett tag.  Söt liten rackare som nu står i trappan!  Får se om mannen märker honom!
Håll nu alla tummar och tår för att de inte hittar något otrevlig imorgon.  Det behövs ett positivt besked så han kan fortsätta behandlingen för hjärtflimret som var problemet från början!

3 kommentarer:

 1. Jag håller tummar och hoppas och tror att det ska bli ett bra besked på sjukhuset. 2017 måste bli ett bra år. Det räcker med jobbiga besked och oro nu.
  Tomten passar väldigt bra där i trappan och om det inte lockar fram ett leende hos mannen så blir jag förvånad :)
  Kram <3

  SvaraRadera
 2. Här hålls tummar och tår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för positiva tillrop!
   Läkaren ringde idag, inte med några besked än för det tar ett par veckor för provsvar men de "misstänker" att det är en förkalkning. Även om den i så fall i sig är ofarlig vill de ändå ta bort den och lika bra det! Men det känns lite bättre just nu!

   Radera