tisdag 29 mars 2016

Händelserik men avkopplande påskledighet!

Så skönt med långledigt och vilket väder vi fick! Jag har haft sköna sovmornar hos mannen. Lite påta trädgården och en dag gick åt till att tvätta fönster, närmare bestämt 15 st har han på sin "lilla" stuga!
Hade lånat pappas elektriska fönsterskrapa så det gick ändå ganska lätt och jag blev positivt överraskad. Den kanske inte gör jobbet snabbare än en van putsare men jag som tillhör kategorin som tycker just det hushållsarbetet är ganska trist uppskattade den! Sen blev det inte något söligt heller utan blanka o fina utan ränder!
Lördagsmorgon innebar matsäck med kaffe och äggmackor samt fiskespön! Det blev ingen längre utflykt utan vi hamnade vid Bråviken. Först var det blåsigt och grått men vartefter släppte det upp och blev en strålande vårdag! 
Inte en fisk så långt ögat nådde men solen och matsäcken (ja, sällskapet oxå så klart)var alldeles underbar så vi var nöjda! Väl hemma igen plockade vi fram förra årets fiskelycka i form av några abborrar som hamnade på grillen i folie. Dessa ackompanjerades av en äppelpaj med vaniljsås som vi mumsade i oss i sällskap av svärisarna.
Igår stod både besiktning av bilen samt påskmiddag hos farmor på schemat. Bilen tog sej igenom med en 2a vilket var väntat då jag hört ett litet klonkande från framvagnen. Et stycke styrled måste bytas men med mannens rabatt hämtade jag ut en idag för dryga 230 kronor. Att jag dessutom har en alldeles egen mekaniker gör ju inte saken sämre! Men jag ska nog fixa en god middag som tack!
Ja, påskmiddagen blev just god och hela helgen har som för många andra inneburit ett ganska stort intag av både mat och godis så nu blir det att dra åt den svångremmen ett tag framöver!
Mina tjejer stod för dagens konstverk i form av tårtan till kaffet. Både fin och god!



fredag 18 mars 2016

Fredag och ledig!

Att gå upp 05.30 en ledig dag är kanske inte det skönaste men så blir det när man sover hos mannen och han ska iväg till jobbet!
Men en solig morgon, lite frukost i magen så tänkte jag ta tag i projektet vårtvätta fönster!
Har lånat en sån där liten elektrisk maskin av far så ska prova om det underlättar något.  Det kanske åtminstone blir roligare!
Det blir nog en liten eftermiddagslur sen för ikväll blir det lite aw med kollegor.
Igår blev jag med ny teammedlem och plötsligt utökades min lilla verksamhet! Man blir ändå förvånad av att det faktiskt rullar på! En kille på dansen har köpt en kräm och dessutom visat intresse för för fit-programmen då han som han säger är rund, go och glad!
Själv vet jag inte om det blir någon löprunda idag. Det där onda bakom knät envisas och jag vet ju inte riktigt vad det är. Är det bara en stel muskel så är det bara att knalla på i lugnt tempo men är det något halvtrasigt kan det ju vara dumt! Men det är irriterande när kroppen bråkar när man vill och har kommit igång!
Men nu får jag inte sitta här och drälla längre!
Ha en fin dag!

lördag 12 mars 2016

Fågelkvitter

Oj, oj som veckorna rusar på! Häromdagen reflekterade jag över att det var ljust när jag åkte till jobbet strax innan klockan 7. I fredags började det ljusna när jag åkte strax innan 6!
Jag vet att det är samma varenda vår men likväl är det upplyftande och allt känns ändå lättare när ljuset återvänder!
Igår var jag på återbesök på sjukhuset efter min lilla operation i september.  Nytt cellprov är taget så nu är det bara att vänta på svar och hoppas det är normalt.

Mannen tvättar bilar (jo, jag såg att min fick sej en omgång oxå ;-) och jag har lite kökstjänst en stund.  Spenatsoppa till lunch och förbereder revbensspjäll o potatissallad till kvällen.
Det blir tidig kväll idag för imorgon bär det av till Karlstad 07.15 för årets inspirationsdag med Forever!

Löpträningen fortskrider och igår bjöds jag på fågelkvitter och strålande sol på min tur!
Nu blir det lite kaffe innan jag fortsätter!
Ha en fin helg alla!

onsdag 2 mars 2016

Jobb, tapeter & danspjuck!

Idag har senaste dagarnas strålande men kyliga väder bytts ut mot grådask. Ja, det positiva var ju att man inte behövde skrapa rutan i  morse! Trodde jag skulle ut och springa när jag kom hem men i Runkeeper stod det vilodag! Så då får det bli så! Jag följer ett program som på 28 träningspass ska hjälpa mej i form till 5 km i skapligt tempo. Jag ska alltså springa vårruset i år, inte gå!
Nu blev det så att de dagar detta program går av stapeln är samma dagar jag har gymmet. Jodå, det är inte hugget i sten med gymmet men nu när dottern plötsligt jobbar heltid så gäller det att planera in det så det passar för både henne och mej. Så emellanåt blir det så att det blir dubbelpass. Som man håller igång nu borde ju kroppen svara med att framåt sommaren släppa lite på tantfläsket men det blir man väl varse!
Jo, för dottern går det strålande. Hon trivs och en av hennes kollegor var på min arbetsplats idag och kom in och talade om vilken trevlig och framåt dotter jag har. Det värmer mamma-hjärtat!
Hon planerar för kommande evenemang i sommar och räknar o räknar budget nu när hon plötsligt kommer tjäna pengar! Grymtade lite när jag presenterade min betalahemmakalkyl men inser att jag måste ju oxå få allt att gå runt och gärna dessutom få lite över nu när ekonomin förbättras.
Så på fronten barn vs jobb och inkomst ser det i nuläget bra ut!
Den stora har anmält sej till en 3-dagars provapåkurs vid Ädelfors folkhögskola. Den ligger utanför Vetlanda och har inriktning dataspelsutveckling som hon är intresserad av. Dessutom inriktar sej skolan extra till personer med vissa funktionshinder så det innebär att det finns möjlighet till extra stöd om det behövs. Den verkar bra och ligger fint. Det blir till att bo på internat men att hon ens överväger det är så fantastiskt med tanke på hur rädd och försiktig hon varit förr!
På kärleksfronten är det bra och just nu har mannen projekt renovera rum på nedre våningen. Det har målats, spacklats och tapetserats. Idag ska listerna dit och sen är det dax att börja leta inredning!
Förutom lite bär och hållaihjälp så överlåter jag sånt fix till honom. Han är duktig och jag alldeles för otålig! Jag sköter markservicen när jag är där men är med och kollar så något lär jag mej nog!
Häromdagen lyckades jag oxå hitta ett par dansskor! På Blocket. Min storlek och modellen verkade vara bra för mina fötter. De var oanvända men var inköpta för flera år sedan i Huvudstaden i en specialaffär för dansskor. 1500 riksdaler hade de kostat, ja, ni förstår ju varför man letar begagnat!

Hon bodde dock i Valdemarsvik men skulle turligt nog in på shoppingtur förra helgen så då möttes vi upp. Jag måste ju ändå prova för det funkar inte om de inte sitter bra när man ska nöta flera timmar i veckan på dansgolvet. Men de satt som en smäck och 250 kronor tyckte jag var ett riktigt fyndpris för ett par läderskor. Dessutom av välkänt märke!
Så i söndags blev det att dansa in dem på fridansen. Lite svårt i början för de är ju ganska hala så jag får öva på att hålla tillbaka i mina snurrar för annars kommer jag ett helt varv till ;-)
Men ingen skoskav och baske mej om det inte gick bättre att dansa oxå!
Nu ska jag ner till affären och hämta mitt paket från Forever som nyss kom! Så nu blir det att leverera varor!
Det syns inte så bra på bilden men det här är fondväggen som har motivet av murad sten. Den är riktigt snygg och har lite 3d effekt. Övriga väggar blev vita.