tisdag 31 maj 2016

Trädgårdsfix

Inte så mycket att tillägga.  Ny parkeringen anläggs på tomten. Solen skiner. Jag håller marktjänst och påtar i övrigt i solen!

söndag 22 maj 2016

Fiskelycka!

Idag packade vi matsäck och begav oss för första gången i år till "farfars brygga" för att förhoppningsvis dra lite strömming.
Mannen fick upp en på första försöket och efter en stund ytterligare en men det var inte direkt ett stim vi hamnat i!
Efter en stund uppmärksammade vi att repet till ankaret märkligt nog flöt på vattenytan. ... jo, det hade gått av och det är numera säkert en lekplats för fiskarna!
Vi rodde in för att ordna med ett nytt ankare och när vi åter rodde ut la vi oss närmare land. Det visade sig vara ett vinnande koncept för sen var det att fiska strömming med löpande band princip!  Man hann bara lägga i tacklet och så var det dax att dra upp med 3-5 fiskar på varje gång!  Då vi vet med oss att man kan ha lite svårt för att ta upp "lagom" när det blir så hade vi frågat grannarna om de ville ha om det var så att lyckan stod oss bi.
Två 10- liters hinkar hade vi med oss så ca 15 liter blev det allt som allt.
Vädret gick från en lite mulen inledning till strålande sol och 22 grader. Från förmiddag till sen eftermiddag gick tiden väldigt fort och vi avslutade med att rensa "vår" strömming vid bryggan.  Ganska skönt att inte behöva stå med det hemma.
Så fort vi kom hem blev det att dra igång stekpannan och 18.45 intog vi vår middag av potatismos och stekt strömming!
Kvällen blev ganska kort efter en lång dag men jag ska ärligt erkänna att jag är ganska mör efter så mycket sol och frisk luft! Kommer nog somna ganska ovaggad!
Kramiz!

tisdag 17 maj 2016

Röda pärlan

Så står hon nu på gården. Röd och grann min nya (ja,fast gamla)lilla Toyota!  3 år äldre än min hyundai och ingen AC men så fin och med sina 6000 mil en riktig lågmilare för att vara en 2001.
Automat är det också och fast jag bara kört hem den idag kan jag säga att det tar nog inga tider att bli bortskämd med!

söndag 15 maj 2016

Oioioioioioi...!

Jo, så låter det när man lyckas sätta igång hemlarmet!
Drabbad av tillfälligt hjärnstillestånd orsakade jag så att  min puls hamnade på 500 eller nåt!
Orsaken är som oftast att jag är stressad och viljan att göra rätt gör så klart att det blir fel!
Nu var situationen sådan att mannen hade ett ärende innan vi skulle åka hemåt efter lite ärenden i stan (laga en riktig plattpunktering på min bil samt fika lite hos svärisarna) Då jag hade min bil blev jag betrodd med hans nycklar så jag slapp vänta utanför.  Jag har vid ett par tillfällen blivit förevisad hur larmet fungerade. Far hemåt, glad över förtroendet och har koden fastetsad på näthinnan. 
Sätter nyckeln i låset och kliver in till det välbekanta pipet som talar om att larmet är aktivt.
Börjar pilla med dosan för att få upp locket så jag kommer åt knapparna.  Får inte upp det! Det piper och piper och paniken börjar komma då jag inser att tiden jag har på mig rinner ut.
Mycket riktigt.  OIOIOIOUIUIUOI tjuter det. Jag går ut och stänger dörren och ringer mannen med bultande hjärta.
Med gråten i halsen då jag känner mej urbota dum att jag inte fixar en sån simpel sak hör jag honom svara. Han vet redan vad som hänt då larmet är kopplat till hans telefon. 
Jag fick ju inte upp luckan ursäktar jag mig. -Äh, vilken lucka frågar mannen? Den som sitter över siffertangenterna säger jag.
-Hrm,  det sitter ingen lucka.  Gå nu in och tryck koden!
Jag öppnar dörren till det ylande larmet och tittar på dosan.  Trycker lydigt på knapparna utan lucka och larmet tystnar!
Vet inte var jag fick det ifrån att det var en lucka men nu vet jag!
Om jag kände mej dum för att jag inte kunde öppna luckan så kände jag mig inte mindre dum när det inte fanns någon. ...
Godmorgon yxskaft!

måndag 9 maj 2016

Sommarhelg!

Vilken sommarhelg!  Ledig i fyra dagar och solen har strålat och temperaturen har legat över 20 graders strecket hela tiden!
Vi har stökat i trädgården,  grillat,  varit på kalas och haft det helt underbart.  Önskar man hade en dag till!
                                                     Ogräset frodas oxå i värmen!
                                                     Det doftar!
                                                     Björken slog ut sina blad på bara ett par dagar!
                                                     Trädgårdslandet är på nya platsen!
      Mannen bjöd på glass på altanen!

fredag 6 maj 2016

Sommar och hojar

Vilket efterlängtat väder som drog in så lagom till långhelg!
Sitter på  balkongen och klockan är snart 18 och det är 25 grader här i solen!
Bortglömt är cellprov och jobbstress.
Gårdagen bjöd på endurotävling i Linköping och jag fick äntligen träffa min svåger som jag hört talats om i snart ett år och hans mycket rara barn   (mycket trevligt )
Vi hejade på och solen strålade från klarblå himmel vilket resulterade i (jo,så klart pga vår hejarklack! )i en hedrande 15e plats av 120 startande i "gubbklassen".

Idag har det varit projekt flytta trädgårdsland på schemat och efter några timmars slit och många skottkärror jord tar vi nu kvällen ledig.
Nu väntar ett glas rött för min del samt en kall till mannen innan vi tänder grillen på "grillens dag!"
Önskar er en skön helg!

söndag 1 maj 2016

Vårtecken!

På valborg så visade äntligen våren sina framfötter! Inte så att det blev 25 grader varmt men en vacker dag med 15 plus är ovanligt då jag mest tycker det brukar vara kyligt och småregnigt.
Mannen klippte gräset för första gången,  fika på altanen under dagen. Kvällen bjöd på umgänge med vännerna Håkan och Lena samt min yngsta. Majbrasa, grillat och kortspel avslutade kvällen som trots snorig näsa och basröst blev riktigt lyckad!
Nu väntar endast en 3 dagars arbetsvecka men den är fulltecknad med både bu och bä fram till torsdag men det blir ett annat inlägg!