lördag 24 oktober 2020

Bland höstlöv och fisk!

 i går tog jag ännu en höstdag i anslutning till helgen! Det är så skönt att få en dag extra och då jag har semester att ta av är det ett ypperligt tillfälle att få lite andrum i vardagen.

Det blev åter ett besök till sjön nere i skogarna vid Yxnerum. Det är en bit att åka men det är den sjön som levererat under hösten och visst är det dessutom väldigt vackert!

Hade med mig en vän denna gången. Förra helgen åkte jag faktiskt ensam!

Trots en väderprognos som sade uppehåll lyckades ett stråk med regn passera precis över där vi var. Dock var det ett ganska lätt regn som upphörde efter ca en timme. Har precis fått hem min nya betesväska som är vattentät och dessutom stor som en tomtesäck så den fick testköras i regnet nu! Funkade kanon och till nästa sommar finns plats för både sovsäck och hängmatta i den!

Mitt i regnet högg en fin abborre när vi trollade efter båten. 

Vi la oss i en av vikarna och lagade mat och mitt i matlagningen högg en liten gädda när jag testade mitt nya gäddspö med ett lite tyngre bete. Kul!

Sen blev vädret bättre och sjön la sig spegelblank. Dock blev det ett par timmar utan hugg som det ofta blir. Fick njuta av lugnet och den vackra naturen. Än så länge sitter löven kvar på träden och skapar vackra färger trots det lite gråa vädret!

Vi förflyttade oss tillbaka och innan dagen var slut högg 2 små gäddor till plus ett par kontakter.

Mörkret kommer fort och när man börjar tänka på att dra sig mot hemmahamnen blir det fort mörkt!

Det blev att vispa ihop potatismos och värma köttbullar i skenet av spritköket innan hemfärd!



















2 kommentarer:

  1. Ännu en fin fisketur för dig :D Det har blivit ett ganska stort antal sådana den här säsongen och kanske hinner du med några fler. Jag hoppas det men det går ju även att fiska på vintern :D Kom upp hit och borra ett hål i isen när solen börjar värma så får du njuta av fiske under den jämtländska vårvintern :D
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut. Ges möjligheten så kommer jag!
      Kram!

      Radera