onsdag 26 juni 2013

Barndomsminnen

Regnet öser ner. Mannen snusar i sängen. Kaffe, läsa ikapp mina bloggvänner samt få till ett litet inlägg själv passar bra en sån här dag!
Ni håller säkert med att bloggandet inte har sin högsäsong soliga varma dagar! Ser bilder från er på lata dagar, sol, bad och husvagn. 
Minns mina dagar i husvagn som barn. I 10 års tid styrde pappa kosan mot Båstad. Klassisk industrisemester med 2 veckor i husvagn. På vägen stannade vi på rökeriet i Norsholm och köpte rökt wienerkorv och kassler. Korven provsmakade vi redan i bilen och kasslern var middagen när vi kom fram. Stekt kassler med färskpotatis och salladsdressing på flaska!
På mornarna kom en gubbe i en gammal Saab 99 och sålde jordgubbar från bakluckan och nybakade bullar (frallor på skånska) åkte vi till affären och köpte!
Vaknade på mornarna till kaffedoften då pappa kokade kaffe och somnade på kvällarna till ljudet av när han tände gasolen till värmen.
Märkligt hur vissa minnen finns kvar så starka att man nästan kan blunda och uppleva dem igen!
http://www.youtube.com/watch?v=Rgra6ylv2Ek

1 kommentar:

  1. Vilka härliga minnen. Traditioner och rutiner är bra om man trivs med det man brukar göra. Du kanske kommer att göra om samma resa igen med din familj.

    SvaraRadera