lördag 21 december 2013

Så blir det Jul igen!

Nu så. Jul-ledigheten har infunnit sej. Det mesta är klart. Alla klappar fixade och allt pynt på plats. Barn och personal på jobbet har fått julmat . Läste om skolkocken som gett sina barn julmat trots att kommunen beslutat att inga skolor (i besparingssyfte)skulle ha någon. Att en kommunpolitiker kommit och beslagtagit maten och han med föräldrars hjälp fixat julmaten i alla fall! 
Inte kan väl kostnaden vara så stor att det stjälper hela årets budget? Hm, undrar om fångarna på fängelset blir utan julematen...! Undrar när prioriteringarna ska omvärderas! Jag har turen att kunna laga bra mat och ha lite extra vid helger som påsk, midsommar och jul. Naturligtvis blir det inte lyxmat var dag men har turen att ha en chef som prioriterar maten högt.
Jag gillar jul och brukar vilja vara hemma och fira. I år bär det ju dock av till Danmark med mannen och hälsa på och fira jul med svärmor och träffa  hans familj för första gången. Inga av våra barn firar jul hemma i år så det känns passande att åka iväg! Spännande, lite nervöst och hoppas för guds skull att det inte blir storm igen när vi ska åka! Måste komma ihåg att köpa åksjuketuggummin!
Josefine tar hand om hunden och har fått lov att ta med honom till faster där de ska fira jul. Sen ska hon fixa köttbullar tills vi kommer hem och har lilljul den 28!
Så det känns ganska skönt att inte ha så mycket fix och styr. Det räcker gott att man har julmat att ordna med i sitt jobb!
Så nu myser jag ner mej med mafiljen i soffan! Sista filmen i vår triologo Nu är det jul igen!
Önskar alla en god jul och stressa inte ihjäl er utan mys!

1 kommentar:

  1. Ja, den skolan gav ju fin reklam till Jämtland även om inte mannen som hämtade sill och lax hjälpte till så mycket. Dumhet finns överallt men den här gången löste det ju sig för barnen i alla fall och de äldre som fick sillen och laxen kanske också blev glada.
    Ha en skön och kul jul i Danmark med nya vänner och traditioner.

    SvaraRadera