tisdag 27 maj 2014

Arga mamman!

Ja, idag är jag på krigsstigen!  Idag får blodtrycksmedicinen göra sitt jobb! Idag har rektorn på yngstas skola fått ett lååååångt mail och det var inget matrecept!
Under en längre tid har det fungerat lite si och så på skolan.  Jag vet om problem med lärarbrist och annat men det är ändå inte ok!

Hon har fått vänta i veckor på svar när hon frågat om uppgifter.  Då de går lärling och de är 3 st som läser annat än övriga klassen innebär det att de nästan inte har några lektioner ihop utan läser mycket enskilt. Det blir ingen sammanhållning som vanlig klass får.
Hon kunde inte vara med när de hade livräddning på badhuset då det var på opassande vecka för hennes del. För att få godkänt i idrotten var hon tvungen att göra den senare.  Dock hade ingen tid att följa med henne.
Hon skulle enligt läraren gå till badhuset (betala själv) simma 200 meter varav 50 rygg. Dyka ner på botten och hämta en docka.  För att dokumentera detta skull hon ta med en kompis som skulle filma med mobilen. ...låter det seriöst tycker ni? Senare gav han alternativet att hon fick skriva en uppsats om det istället....

Idag skulle de på klassresa till Stockholm.  Bussen skulle avgå 8.00 från skolan.  För de som bor här i stan skulle upphämtning ske på angiven plats.
Hon skickade meddelande till läraren igår kl 19 då hon inte fått besked om var eller när. Kl 23.15 får hon ett sms att platsen är polisens våg strax innan påfarten till motorvägen vid Ingelstad.
Vi räknade med ca 30 minuter för bussen att anlända, alltså ca 8.30.

Det går ingen lokaltrafik dit så hon skulle ta en buss strax innan 8 och vara vid ändhållplats ca 8.13. Sen fick hon ge sej ut på stora vägen och gå bort till mötesplatsen. Men borde bli lagom rent tidsmässigt.

7.50 kommer ett sms att bussen är där 8.10. Panik och hon ringer skolan.  Får telefonnr till läraren på bussen så hon kan ringa och be dem vänta.  Telefonen avstängd. Hon ringer skolan igen och förklarar att hon hinner inte dit. Får svaret att ja, det var ju synd,  då kan du ju inte följa med....
Och det blev ingen skolresa till naturhistoriska och gröna lund.

Usch, nu blev det mycket skrivet.
Får se om ni orkar läsa!
Fortsättning följer...

1 kommentar:

  1. Var rädd om hjärtat och tänk på blodtrycket <3 Jag skulle bli lika arg som du och riva upp himmel och jord men försök att ta det lite lugnt. När det gäller våra barn blir vi som tigrinnor som skyddar våra avkommor ilsket och vildsint. Adrenalinet stiger och blodet pumpar - jag vet, jag har varit där. Fruktansvärt dålig stil av ansvariga på skolan!

    SvaraRadera