måndag 30 juni 2014

Den årliga Ålandstrippen

Det är väl egentligen synd att kalla den Ålandstripp när man inte kommer närmare än att man lägger till vid kaj!
Men partybåt har vi åkt i alla fall med god mat, ett par drinkar och lite dans.
Idag är vi trötta men nu är vi hemma och veckan är ganska lugn. Som många andra önskar man ju så klart att vädret skulle vara bättre.  Åtminstone varmare.  Men det kommer väl till jag börjar jobba nästa vecka!
När vi gick ut från Mariehamn så funderade jag om Fru Venus möjligtvis har sitt hus på den sidan. Jag vinkade iaf!
Nu ett bad och tidig kväll!

lördag 28 juni 2014

Blixtar & Dunder

Det började mullra på avstånd och snart började regnet smattra mot tältduken. Ganska snart växte mullrandet till riktiga smällar och regnet vräkte ner.
Partytältet är lite slappt i taket så det bildas ganska snart massor av vatten som riskerar att tynga ner den inte alltför kraftiga konstruktionen. Dottern och jag hjälptes åt att putta bort vattnet som obönhörligt fyllde taket.
När muller och blixt kom snudd på samtidigt så förstod vi att åskan passerade nära! Som ni hört så slog den ju ner på Bråvallafestivalen och den är bara några km från oss. Så småningom lugnade det ner sej och vi kunde gå in i värmen igen, i en minut! Sen började det dåna utanför och regnet förvandlades till hagel som snabbt fyllde både taket och gräsmattan!
Nu har vi gjort en tillfällig konstruktion som håller ställningarna så länge!

Upptäckte också att jag har nattliga besökare i tältet, Som tycker om doftljus.......
                                                                                                                             
Nå, vad gör man då en sommardag då värmen känns fjärran (12 rader) och regnet vräker ner?
Jo man tar en tur på köpcentret med mannen och så får man en snygg klänning :-)
Vi skrattade gott åt bilden för den "framhävde" verkligen de tuttar jag inte längre har :-) Men det är ju bra med lite magi!
Kanske ska låna dotterns extra-all push-up till morgondagens Ålandstripp. Kanske några Milf-jägare jagar en !
Idag blir ytterligare en gråmulen dag men då vi åker imorgon så får man väl passa på att ha städdag!
Önskar er en fin helg!

torsdag 26 juni 2014

Om man hade pengar, raddidadidadidej!

Suck. Bostadsmarknaden idag är så baserad på att man har en bostad som man ska sälja och på så sätt frigöra kapital till en ny investering.
20% i kontantinsats. Det innebär 40-50 tusen. Inget man har sådär ligger o skräpar precis!
Ja, stugan var såklart mysig.  Mycket att göra vartefter men som sommarstuga fullt duglig. Gamla tapeter som konstigt nog var i fint skick,  såna där riktiga sommartapeter! Fina trägolv.
Till loftet kom man via en smal stege så där krävs en bättre lösning.  Genast började Ernst-tankar fara genom huvudet! Tänk att riva halva vindsloftet. Öppna upp till taknock i vardagsrummet och bygga sovloft över köket...!
Satan vad häftigt det skulle bli!
Men som sagt, money,  money!

Nu natti. Tvättstugan imorgon 07. Nödvändigt ont!

onsdag 25 juni 2014

Vänner

Ja vänner. Vad är en vän? Vad gör man när vännerna sviker? Jag menar inte svika i den benämningen att någon gör dej illa utan mer när vännerna försvinner. När din gamla vänskapskrets plötsligt har krympt och det mest blir en och annan "gilla" på Fb.
Troligen beror detta oftast på att folk idag har fullt upp med hem, familj & jobb. Det blir ingen tid över för att engagera sej i vännerna.
Jag tillhör väl den kategorin som varit den engagerade. Den som ringt, skrivit osv. Under årens lopp märkte man dock allt mer att det nästan uteslutande var på mitt initiativ. Jag är inte den som sitter och surar och säger att det var minsann jag som hörde av mej sist så nu är det din tur men när man märker att det är tyst när man inte längre försöker, ja då blir det lite trist.
Man funderar över om det beror just på att folk har så mycket omkring sej eller om det helt enkelt beror på att man själv inte är någon intressant person.
Jag är ganska snäll som vän tror jag. Hjälper till och ställer upp när jag kan. Sista året har jag dock blivit rejält sviken då en vän" som jag ställt upp massor för plötsligt sa upp bekantskapen på de märkligaste grunder. Detta medför så klart att jag inte är så öppen med mej och mitt längre. Inte så att jag blir innesluten för en social babbelfia är jag ju trots allt! men klart, inte sådär öppen som förr vilket i sin tur inte gör det så lätt att få nya vänner.
Det blir mest familjen och gubben. Vilket absolut är helt okej men klart man saknar någon att babbla "tjejsnack" med emellanåt. Har oxå märkt att mannen sista tiden varit lite sur och grinig och vet ni att jag tror det beror på precis samma sak! Han klagar ofta över att ingen hör av sej. Inte ens hans familj som bor i annat land förutom hans pappa då som ringer några gånger i månaden. Han har en killkompis som han åker lite hoj med men annars så tror jag att han oxå känner sej lite ensam ibland även om vi har varandra.
Jag har själv valt bort en del "vänner" som aldrig ger något utan bara tar. Energitjuvar som jag kallar dem.
Så sitter man här vid datorn och läser sina "bloggvänners" bloggar! Kan kännas lite tragiskt kanske men å andra sidan så finns ni ju alltid här så kram på er!

måndag 23 juni 2014

Baciller och stugor!

Började redan i torsdags att känna av en begynnande urinvägsinfektion men ville ju vara en duktig patient och försöka bota den på egen hand.
Har druckit mycket vatten.  Vatten med pressad citron i. Mycket citron.  Kan väl inte skylla surkärringen i mej på just drickat utan handlar nog mer om att man är lite allmänpåverkad då kroppen inte är på topp.
Har klarat mej bra på min citrondiet men har känt att det inte går över.  Bara håller sej dämpat.
Men idag måndag och allt är öppet så en tur till doktorn och antibiotika i 5 dagar.  Blev lustigt nog sämre under eftermiddagen med lite värk i njurarna men efter tablett nr 2 tycker jag det känns bättre!
Har suttit och drömt om sommsrstugor igen.  Hittat en smultronställe. Bra pris, bra läget.  Bara pengar som fattas!
Men nu sova. Mycket att fixa med närmaste dagarna.  Inget är beställt till mitt nya kök på jobbet utan måste inhandla allt. Kastruller, plåtar, tallrikar, glas... You name it!
Natti!

lördag 21 juni 2014

Trötter x3

Mycket trevlig midsommar. God mat. Goda vänner.
Inget regn men inte mer än 14-15 grader.  Dukade fint i partytältet och drog igång det gamla fläktelementet.  Vet ni att det är så himla bra! Fick rådet av en elektriker för många år sen att inte köpa infravärmare. De drar mer ström och värmer ovanifrån.  Fläktelementet ställer du under bordet och du och dina gäster får värme på fötter och ben vilket gör att hela kroppen blir varm! Rekommenderas!
Som vanligt när grabbarna Charlie och Kenneth träffas blir det sång och musik.  Det är något speciellt med de där två när de jammar.  Ljuv musik uppstår!
Vid 01.30 åkte sista väsen hem och nån timme senare sov La familia.
Alkoholintaget var mycket måttligt igår och dagens trötthet beror nog mest på den sena timmen.
Mannen har snarkat en stund i fåtöljen.  Hunden sover och jag är tröttare än tröttast.  Dottern däremot är ovanligt pigg! Då ska hon få ta disken!
Fortsatt trevlig helg!

tisdag 17 juni 2014

Walking on sunshine

Ja, så hette filmen dottern och jag såg på bio idag.
Hon är ett biofreak tvärtemot sin mor! Men detta gör oxå att hon får specialerbjudanden som idag. Clubkväll med gratis bio, popcorn och läsk!
Filmen då? Gillar ni Mamma Mia så gillar ni denna!
80-tals musikal med kärlekstema.  En riktig feelgood rulle!

söndag 15 juni 2014

Cykeltur

Idag tog vi turen till Eksund där mitt nya jobb ligger. 5 km och 20 min. Helt ok! önskar mej dock en ny cykel.
Nybyggt och fint. Stod på tå och tittade in på mitt nya kök oxå!
På onsdag ska jag dit. Träffa personal och få lite utbildning i nya köksmaskiner!
Det stramar i ansiktet,  tror solen gassade på oss där vi trampade fram!

fredag 13 juni 2014

"Semester"

Jobbat 3 dagar på trevlig liten fsk.  2 avdelningar på 75 tjänst, ganska lyxigt!
Inga mer jobb inplanerade innan v 28 men nya jobbet kräver planering inför uppstart och onsdag eftermiddag ska jag få en utbildning i mitt nya köks alla finesser!
Min chef ringde idag och jag måste erkänna att lite nervöst är det. Hon har höga tankar om min kapacitet och det känns smickrande men oxå kravfyllt.  Jag har ganska dåligt självförtroende när det gäller mitt jobb. Trots att jag får positiv feedback så känner jag mej aldrig som en riktig kokerska.  Jag har inte utbildningen och mitt arbete baseras på erfarenhet och Kajsa Varg mentalitet.  Jag använder sällan recept utan tar på" en höft" och anser väl ofta att jag har tur som får till det.
Mitt nya jobb känns spännande och utmanande men samtidigt finns rädslan för att inte vara tillräckligt bra. Det är dumt för när jag vikarierat runt lite har jag oxå förstått att det finns gott om gamla kokerskor som tappat sugen.  Som inte har glädjen i matlagningen längre. I jämförelse med dem så räcker jag till men ändå finns känslan. 
Men klart det ska bli bra! Jag vill att när man pratar om min arbetsplats så ska man säga att där får barnen god mat som bygger på att vi strävar efter ett ekologiskt tänk och ett gemensamt förhållningssätt gällande hållbar utveckling inom miljön.
Jag är ganska dålig på den ekologiska biten privat så jag får nog engagera mej i de frågorna lite så jag kan stå för de värderingar jag vill att mitt arbete ska representera.
Men nu kväller,  imorgon fyller minstingen och vi ska ju vakna först!

onsdag 11 juni 2014

Pannkakor!

Halv sju cyklade jag iväg mot mitt 3 dagars vikariat.
Fixade frukost och kollade matsedeln.  Pannkakor med hallon och vispad grädde stod på menyn.  Jag ska tala om att det var 25 grader ute. Inne i ett litet kök där man gräddar pannkakor i ugnen blir det varmare än 25 grader.  Mycket varmare!
Men pannkakor gjorde jag och en personal kom in och sa, pannkakor?  Var det inte korv och mos idag?  Nä sa jag, det är på onsdag. ..
Jag är inte van att gå in och jobba mitt i veckan!  Jag tänkte sonika att det var måndag och gjorde måndagsmaten!  Igen! Tur det är favoritmat!
Imorgon ska det bli det som skulle varit idag!
Godnatt tröttmössa!

söndag 8 juni 2014

Sol och golf

Högsommarvärmen åter.  Och med den flugor! Överallt.  Hoppas sovrummet är flugfritt annars blir man galen om man har en sån där envis jäkel som ska sätta sej i ansiktet när man sover! 
Förutom en sväng med trimmern så har vi klarat av säsongspremiär på minigolfbanan och övningskört med dottern. Golfen vann jag! Körningen gick bra förutom att hon fick stopp vid ett övergångsställe med kö bakom. .. efter 3 försök att komma iväg var hon lätt hysterisk. .. visade sej att hon försökte starta på 3an! Inte undra på att hon gasade så jag trodde vi skulle lyfta!
Det tär på stressnerven att sitta bredvid och behålla lugnet!
Nu blir det natti!

torsdag 5 juni 2014

Vilken dag!

Vaknade med huvudvärk och begynnande förkylning. ..igen? Alltså ge dej kropp!
Men ledig dag efter 2 dagar med städ då jag hjälpt en kompis flyttstäda sin villa. Hämta kattunge stod på schemat.  Dottern har letat och nu fick vi tag på ett stall som fått ungar.  Enligt planerna skulle vi åka och titta på dem idag men ett telefonsamtal senare blev planerna istället att hämta hem. Mamman hade blivit överkörd.
Så hem fick hon en söt kolsvart liten 6-veckors Luna! Stora kissen är däremot inte lika betuttad.  Otäckt var ordet sa Bull!
Sen kom jag hem och då ringde telefonen. . Kan ni fatta att jag fick jobbet!  Börjar i augusti.  Shit!
Kul, kul! Oj
Vad jag måste planera!  Det är ju helt nybyggt och inget finns i förråden.  Jobbar ju dessutom hela juli så det får bli lite jobb vid sidan om!
Har inte fattat det än. Har bara varit inne i kommunen drygt ett år och vikarierat så det är riktigt bra!
Firade med ett glas vin och fick genast huvudvärk.  Ska ta den snoriga hjärnan och krypa ner!

måndag 2 juni 2014

Strålande söndag!

Sol och dryga 20 grader.  Lämna alla måsten, packa matsäck,  gräva mask och ta med sej dottern till bryggan för solning och lite mete.

Blåste hård nordanvind så vi åkte till Sandviksbryggan där berget skyddar lite.
En liten abborre samt 2 mört var det som erbjöds (de fick hoppa i igen) .
Men lite solbränna och korv och bröd var inte fy skam!

Läste min bloggvän Ingrids Fb status igår.  En sån där status där man anar att ngt fruktansvärt tragiskt hänt. Läste på hennes blogg att hennes man omkommit i en arbetsplatsolycka.
Kan ni föreställa er känslan när det ringer på dörren och det står polis och präst där...
Hur många tankar hinner passera?

Jag har varit sur på min gubbe ett par dar men då kände jag att jag inte kunde fortsätta.  Tänk om något skulle hända och man inte slutit fred.
Robert Broberg sjunger en sång som heter just Somna aldrig osams.

Så var rädda om varandra och sura inte längre än nödvändigt (karlar fattar sällan varför iaf ;-)