fredag 19 juni 2015

Brrrr midsommar!10 grader, regn. Låter som en vanlig svensk midsommar eller hur! Här kommer först största med pojkvän och äter sill och potatis vid ett-tiden. Sen blir det förberedelser för att senare landa hos gamla grannarna i Klocket. Midsommarstassen får väl hänga kvar i garderoben och vänta på soligare och varmare väder (det kommer till vecka 28 ;-)
Ja, två veckor kvar till de där efterlängtade lediga veckorna! Det blir en skön nertrappning på jobbet då barnantalet sjunker dag för dag fram till semestern. Vi har inga stora planer för tyvärr är det ju dyrt att semestra i Sverige om man ska ta in på något boende och än så länge får inte dottern in några pengar.

Vi vill gärna ta en tur till Båstad men alltså ett vandrarhem kostar minst 700 kr natten! Min bror och svägerska åker ofta till Åland och jag kollade lite där.... hm, oxå ett "semesterparadis" vilket innebär att knappt 900 för en natt! Vet någon något billigare alternativ på nåt fint ställe så tipsa gärna! V.28 & 31 är de veckorna då varken jag eller hemmavarande dottern jobbar. Några dagar blir det dock hos brorsan i Stockholm med Gröna Lund, lite shopping och trevligt umgänge!

Nu ska jag ta tag i lite förberedelser Idag har jag i alla fall en fungerande spis! Häromdagen när jag skulle skura av den lite extra small det till ordentligt. 2 proppar rök och det luktade bränt i hela köket! Elektrikern kom och när jag var i affären och när jag kom hem låg den trasiga mojängen på bordet. Lite läskigt ändå, det var ju inte så att jag spolade spisen! 
Igår bjöd jag på lite midsommarmat på jobbet. Riktigt så mycket behöver jag styra med idag!

Ha en skön midsommar och kom ihåg att ta med varma jackan!
3 kommentarer:

 1. Det enda jag kommer på som är billigare är en kryssning till Åland, Helsingfors, Tallin eller Riga. Men det har ni ju gjort förut så ni kanske är ute efter något nytt. Det kan vara rätt mysigt att tälta också om det är fint väder. Då behöver man bara hitta ett fint ställe vid en sjö.
  Midsommarvädret är väl inte det bästa men det är lite kul att en av årets ljusaste kvällar firas med tända ljus i skumrasket ;)

  SvaraRadera
 2. Kryssning blir det nog iaf. Vi har ju den som en klassiker varje sommar. Vi får se vad vi hittar på. Tält i all ära men nja...! Börjar känna mej för bekväm för att ev frysa, bli blöt, kall och vakna som en ostbåge ;-)

  SvaraRadera
 3. Kryssning blir det nog iaf. Vi har ju den som en klassiker varje sommar. Vi får se vad vi hittar på. Tält i all ära men nja...! Börjar känna mej för bekväm för att ev frysa, bli blöt, kall och vakna som en ostbåge ;-)

  SvaraRadera