söndag 18 oktober 2015

Flitens lampa

Hoppas ni haft en fin helg? Produktiva har vi varit i helgen! Mannen har haft projekt göra eget snus och det har stått och "doftat" i ugnen i 24 timmar. En först oidentifierbar lukt men som vi senare kunde fastställa till stall eller ladugård. Alltså inte koskit utan mer stampat jordgolv, spån. Inte äckligt men heller ingen doft man känner man vill spara på! I morse var allt klart och sista handen lades vid arbetet i form av smaksättning. Nu ska det mogna ett tag i kylen så får vi se om han blir nöjd med resultatet sen!

I övrigt har produktionen bestått av äppelkräm, äpplen rasar fortfarande från trädet så hittills har det blivit äppelmos, äppelpaj och äppelkaka samt lite äppelklyftor i frysen. 

I går drog vi ut på nyponplockartur och skramlade ihop till ca 3 liter färdigkokt soppa. Väldigt gott men lite styrigt. Nyponbuskar har taggar och det stacks och fastnades både här och där. Rensningen tog en lååång stund men vi kokade i tryckkokaren så där gick det fort!
 Det blev sedan Nyponsoppa med grädde och mandelbiskvier till kvällsmat!

Då grabbarna skulle fara iväg och köra hoj på dagen så drog jag till gymmet. Har tänkt bli lite flitigare med de besöken då det varit lite torftigt senaste månaderna. Känner att rygg och axlar börjar att knorra igen och vet ju att det är den ända hjälpen!

 När jag kom hem drog jag ut ungen på en liten promenad oxå. 
Nu är det lite plock här hemma innan turen går ut till landet och mannen igen!

3 kommentarer:

  1. Jag föredrar nog det du gör av äpplen och nypon framför det som ska stoppas under läppen. Fast lite spännande är det att få höra om det egna snuset blir användbart.

    SvaraRadera
  2. Men oj vad ni har jobbat och GOTT ser det ut också. Ja förutom snuset då haha - hur länge ska det stå och mogna i kylen?

    SvaraRadera
  3. Ja, snuset är inget för mej! Tror det gärna fick stå 14 dagar men han var nog påt redan efter några dagar ! Han var relativt nöjd men inte riktigt den smaken som han önskade så till nästa gång blir det justering!

    SvaraRadera