söndag 24 juli 2016

Livets upp och nergång

Ja, nu blandar livet friskt. Pappas sjukdom är värre än han visat/trott. Lungcancer med spridning till skelett och lymfkörtlar gör sjukdomen ej behandlingsbar utan från nu är det bara palliativ vård som kan erbjudas.  Just nu är han fulltankad med 4 påsar blod så efter omständigheterna ganska pigg.  Än så länge har han ingen direkt värk eller svårt med andningen utan blir fort trött och vilar mycket.  Märker oxå att han inte är lika skärpt utan glömmer och berättar ibland saker flera gånger.  De har förklarat att det beror på det låga värdet vita blodkroppar.  Vet ej hur sjukdomen kommer fortskrida men det kommer inte vara år vi pratar om utan läkaren sa, ta vecka för vecka och månad för månad.
Jag hoppas att den kommer vara snäll och inte låta honom lida. Hans låga vikt talar kanske för att kroppen naturligt inte kan stå emot så länge.
Just nu är det blandade känslor.  En sorts lugn och konstaterande. Jag har ju varit inställd på detta mer än de andra och på ett sätt är det ett lugn att veta trots att en jobbig tid väntar. Jag har mycket praktiskt att ta tag i så det hjälper mig.
Mitt i allt upplever vi sommarens finaste dagar med sol, bad och båtsafari mellan holmar i Bråviken.
Det är väl för att skapa balans.

5 kommentarer:

 1. Underbara bilder och jag är väldigt glad att du kan glädjas åt sommar och vacker natur trots allt ni går igenom nu. Jag förstår hur du känner. Min mamma levde i 6 månader efter sitt besked om att inget kunde göras. Det är fruktansvärt att bara vänta och ändå försöka ta tillvara så mycket tid som möjligt.
  Jag sänder en stor stärkande kram till dig och mycket värme till hela din familj <3

  SvaraRadera
 2. Tänker på er och undrar hur din pappa mår. Hoppas ni har fortsatt underbara dagar <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Tack Ina. Ärligt talat vet jag inte hur han mår. Vet inte om han förtränger eller accepterar. Han är stundtals glömsk och stundtals ganska "somvanligt". Vet inte hur och när sjukdomen ändrar karaktär. Det är jobbigt men så länge han inte har massa värk så är man någonstans ändå tacksam <3

   Radera