lördag 17 mars 2018

Vinterdag

Solen strålade och fåglarna kvittrade när vi gick upp. Termometern visade doch ett antal minusgrader så den eventuella cykelturen skjuter vi på!
Vi plockade ihop isborr och fiskegrejer för att testa isen hemma på Ensjön.  Det tar emot att ge sig ut på isen då jag ärligt talat är lite rädd men de hade tydligen kört bil på den förra helgen så då borde den ju vara okej. Även om solen värmer nu så är det ju fortfarande 8-10 minusgrader nattetid.
Mannen provborrade flera gånger på vägen ut och ca 25 cm tjock var den men det hördes hur sjön rörde sig under isen och när solen värmde på så knäppte det och stundtals sköt långa tunna sprickor igenom istäcket.  Då känns det olustigt fast man egentligen vet att man inte ramlar i bara för att det blir sprickor!
Men överlevnadsinstinkten säger fly!
Nåja, en stund höll vi ut men då det finns ungefär lika mycket fisk som mygg just nu så drog vi oss hemåt. Efter lite lunch drog vi iväg på en promenad istället men vi gick på isen en bit. Dock intill strandkanten så det kändes inte lika olustigt!
Nu lite soffvila!
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar