lördag 7 april 2018

Jag har en vän...

Jag har en vän som jag känt drygt ett år som heter Susanne. Sussie är en jäkel på att dansa!

 Ja, hon är duktig på många andra saker då hon är en sån människa som dels ger sig in i mycket men oxå är bra på det. För inte så länge sedan så så hon nej till struliga och alltför krävande arbetsgivare och drog igång eget. Hon anordnar danskurs, har skrivit en bok, är utbildad inom makeup, hudvård, naglar, massage och ja, ärligt talat vet jag inte allt!
Tidigare höll hon kurser i Linköping och har flera gånger sagt till oss att börja där men det här känts lite långt att åka för en liten kurs och vi har ju dansat via klubben här i stan.

Men för ett par veckor sedan startade hon upp en kurs som hon kallar parträning där fokus är på att utveckla paret individuellt efter sin förmåga, och önskan.
Det blir lite annorlunda och mycket roligare änatt nöta en "vanlig" kurs där alla ska lära sig samma. 
Man får fila på smådetaljer och mer musikförståelse som gör att man utvecklas mer i sin egen dans. Ofta handlar ju kurser annars om att lära sig mer och mer turer och emellanåt så blir det lite korvstoppning och man lär sig mycket lite halvdant. 
OCH i ärlighetens namn så använder man inte så många turer när man är ute och dansar! Det känns bättre att lära sig en handfull bra och istället utveckla lite stil och finess.  Och man får inte glömma dansglädjen!
Jag hade själv tappat en del av den då det hände allt som oftast att det blev lite fel, man kom i otakt osv. Även om det kanske inte bara var jag som var orsaken så blev det ändå frustrerande och tog bort lite av det roliga.
Nu vet vi flera orsaker till att det blir lite fel och som oftast är det små detaljer.  
Vi fick praktisera lite igår när vi dansade till Barbados på Borgen. Vi blev glatt överraskade över hur bra de var och det var så mycket roligare att äntra dansgolvet med lite självförtroende!
Jag ser verkligen fram emot morgondagens kurs😊
Idag har det inte blivit några större utsvävningar fast våren har visat upp sig lite. Imorgon ska det ju dock bli några grader varmare och efter ett tips om lite husbil/husvagnsmässa i andra änden av stan så tänkte vi slå 2 flugor i en smäll och ta cyklarna och oss själva på tur!
Nu blir det ett glas vin och en liten chokladbit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar