onsdag 16 maj 2018

Minisemester!

Sista veckorna har ju bjudit på lite klämdagar och jag har faktiskt för ovanlighetens skull tagit semester för allihop 
Så i torsdags vid lunchtid susade vi iväg med husbilen och slutmålet var Mjölby där Larz-kristers spelade på Brunnsparken på lördagen.
Delmål 1 blev Vadstena där det varma sommarvädret lockat fram massor med folk och köerna till glasskiosken var lång!
På min lilla karta jag har över ställplatser fanns en "plupp" i Vadstena och den var vi på jakt efter.  Vi hittade den snart men blev informerade via en utpasserande husbil att det var fullt. Dessutom var det en betalplats så de är ju bara "nödlösningar"! Ytterligare en plupp indikerade en plats längre bort och vi gpsade in oss på den!
Den var inte så nära som det verkade på kartan men drygt en mil senare fanns en liten dunge bredvid en stenindustri. Kanske inte den bästa platsen på en arbetsdag då det säkert var ganska mycket buller och oväsen där men nu var lugnt och fridfullt!
Några meter bort fanns en låst bom och bakom den vacker stenstrand vid Vättern!
Där slog vi läger och tillbringade kvällen med att fiska ( lika stor fiskelycka som i bråviken, dvs ingen)
Men en fin kväll med en promenad, godis och lite gott att dricka!
På fredagen planerade vi att åka upp på Omberg där vi faktiskt aldrig varit.
När vi krupit ner i sängen började det mullra och regnstänk hördes på husbilstaket.  Inom 10 minuter åskade det ordentligt och blixtarna lyste upp i bilen trots att det var totalt mörklagt. Mullrandet fick extra hjälp av det stora berget och stundtals vibrerade det i husbilen!
När det värsta regnet lagt sig så drog ovädret vidare och vi kunde sova.
När vi vaknade på morgonen var det till gråa och regntunga skyar. Efter lite frukost bestämde vi oss iaf för att leta oss upp på toppen.
Väl på plats så åt vi först lunch på parkeringen och sedan begav vi oss upp på toppen. En ganska brant stigning som kändes i benen! Väl uppe så tog tyvärr det dåliga vädret och dimman lite udden av upplevelsen då inte utsikten blev så storslagen.  Återigen började det regna och då vi hastigt begav oss neråt igen så öppnade sig himlen så vi var genomsura när vi kom fram!
Nu var vi lite i valet och kvalet vart vi skulle övernatta men vi beslutade oss för att dra oss mot Mjölby.
En bit utanför hittade vi en fin ställplats vid en konstgjord sjö. När det är säsong finns här både toa och vatten att tillgå men det hade inte dragit igång än. Däremot fanns 2 platser för husbil med gratis el! Mycket omtänksamt Mjölby kommun!
Vi märkte snart att vår lilla plats oxå var en del av rundan "på stan" för den bilburna ungdomen. Men när klockan slagit 22 så tog de kväller och vi fick en lugn natt!
Nästkommande morgon åkte vi till ett naturreservat där vi gick en 3 km slinga i gammal "istidsnatur" och sen letade vi oss in mot centrala Mjölby där vi ställde oss på parkeringen utanför parken vi skulle besöka på kvällen.
Lite mat i magen och sen "drog vi ner på stan" Solen sken men mörka moln låg och lurade. En skön promenad i vackra omgivningar och en glass slank det ner!
Sen bar det hemåt mot bilen för dusch och fix inför kvällen.
Dansen var toppen och bandet som alltid väldigt bra och dessutom roligt mellansnack . I pausen bjöd vi våra danskompisar Micke och Sussie på kokt korv i husbilen .
Dagen efter så så jag till mannen att jag måste tala om för min vän Ingrid som bor i Mjölby att vi var i närheten
Hon tjoade glatt tillbaka att vi var hjärtligt välkomna förbi på fika!
Vädret hade varit ganska trist för oss och hemma hade det varit strålande sol hela helgen! Typiskt! Men när vi kom till Ingrid strålade solen och vi fick kaffe, rabarberpaj och vaniljsås serverat under äppleträdet! Ett par timmars trevligt umgänge innan hemfärd!
I helgen får dansen vila men husbilen rullar mot nya äventyr 
Utsikt från Omberg 
Vi provade fiskelyckan vid Hästholmen/Ödeshög 
Vättern i gråljus! 
Strax intill den här utsikten hittade vi en plats för övernattning! 
Vadstena slott 
Lite konstverk i naturen! 

2 kommentarer:

 1. Verkligen en fin tripp men ni kunde ju haft lite bättre tur med vädret. Att som östgöte inte ha besökt Omberg är väl nästan läge för skämskudde ;) Där har t o m jag varit trots dåvarande besvär. Men det var det värt för vi hade i stället toppenväder och en otrolig utsikt :D Men jag ser på bilden att ni såg ganska långt ni också :D
  Jag förstår att det var Skogssjön ni rundade och där är det väldigt mysigt att gå. Mjölby är en fin liten stad och jag blev väldigt glad för att du hörde av dig. Kul att få prata bort en stund och träffas igen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är det så att det är de omgivningar närmast där man är uppfödd som man besökt minst😊
   Men bättre sent än aldrig! I helgen väntar annat väderstreck😁

   Radera