tisdag 9 juli 2019

Roadtrip Norge!

Vi hamnade på semester tillsammans och i husbilen . Vi styrde kosan mot Norge och vi åkte i lördags,  nu är det måndag kväll.
Många otroligt vackra vyer har det bjudits på och även om det inte är strålande sol och jättevarmt så är det helt ok och än så länge har det bara kommit lite regnstänk vid något tillfälle.
Vatten finns det. Mycket! Det är så rent så det är drickbart direkt i forsen. Från bergen rinner otaliga små Vattenfall av smältvatten från de ännu snöiga berstopparna.
Idag har vi åkt den första serpentinvägen ner mot Geirangerfjorden. Det gick riktigt bra trots min höjdrädsla! Men här hade de vett att ha vägräcken i all fall! Imorgon blir värre med Trollstigen. Där är vägen kantad med lite sten😱
Sen är planen ätt åka från Ålandsnäs till Molde där vi siktar på Atlanthavsveijen. Några mils kustväg med spektakulär utsikt och förhoppningsvis  lite fiske!
Men det är dyrt här! Inte så farligt om man köper en glass eller dylikt men "bompengen" dvs vägavgift dyker upp här och där. 40 kr, 30 kr osv. Blir som en överraskning när man får det på posten sen!
Dyrast är ändå färgan. Vi är vana att färjan är gratis och visst, klart man kan betala.. men 270 kr för en enkel resa med bilen ca 12 minuter . Knappt samma sträcka som Skenäsleden hemma! Då fick jag dessutom betala 40 kr som passagerare då endast föraren räknas in i ordinarie avgift.
Imorgon måste vi åka färja 2 gånger...Blir en 500ndring! Jo, de vet att ta betalt för det vackra!
I övrigt fick jag besked om att farmor fått plats på demensboendet i Kolmården. Strålande nyheter lagom till semestern men svårt att få henne med på det tåget. När de var och tittade igår så tyckte hon om lägenheten, men där bodde ju bara gamla människor... sa den snart 97-åriga damen...! Hon kommer vara äldst där men just nu tror jag hon är i 20-årsåldern så klart de andra är gamla!
Innan brorsan och mina barn fick med henne i bilen var de tvungna att få med både farfar och en katt! Det pågår mycket i den gamla hjärnan nu... det kommer bli bra i slutändan men lite turbulent på vägen dit. Det är jobbigt när man måste fatta beslut åt sina närmaste ❤

Men nu lämnar jag er med lite bilder från detta vackra land!





2 kommentarer:

  1. Norge bjuder på väldigt mycket vackert och Geiranger är nog en av de mest välbesökta fjordarna. Kanske är det bara bra att det inte är strålande sol och värmebölja. Lite svalka gör att man orkar mer :)
    Skönt att det ordnade sig med boende till farmor. Jag håller tummarna för att hon ska vilja bo där och att hon ska trivas.
    Ha en fortsatt fin semester :)
    Kram

    SvaraRadera