lördag 25 maj 2013

Personalfest & Strömming!

Igår var det så dax för vår stora personalfest. Festvåningen var hyrd och områdets förskolor samlade för mat och underhållning. 
Välkomstdrink, snacks och väldigt god mat! Underhållningen var i form av 2 unga tjejer som med gitarr och sång höll i underhållningen på trubadurvis. Den ena var dotter till chefen eller nåt tror jag! De var lite försiktiga till en början men vartefter kvällen led så drog de upp både volymen och kvaliteten! Klassiska trubadursånger av både nytt och gammalt. Dock märktes en förkärlek för Lars Winnerbäck. jag gillar honom men klart att det kan bli lite för mycket!
För mycket kan det oxå bli av det goda. Allra helst alkoholhaltiga drycker. Några under kvällen utmärkte sej ganska tidigt på detta sätt och jag tycker det är pinsamt! Tjejer/kvinnor i hyfsat mogen ålder som blir styriga, högljudda och överdrivet larviga...klart man ska och får ha roligt men detta fullakärring stuket... nä, går bort liksom!
Drog mej hemåt vid halv elva tiden. Skulle ju på fisketur på lördagen och hade ju dessutom ett annat kvällssällskap som jag föredrog ;-)

Vi åkte vid 10-tiden med termos och fiskegrejer packat. Stannade till och köpte lite fikabröd på vägen.
Efter att vi fått båten i sjön rodde vi ut till av far anvisad plats där strömmingen fanns... sänkte ner våra rader av krok och drog nästan genast upp några silverblänkande strömmingar! Sen blev det tomt.... vi flyttade på oss några meter hit och dit men endast ett fåtal fiskar fastnade på kroken.
Men så efter sista försöket att hitta "rätt" så fanns de där! Bara man sänkte ner linan högg det och det blev några rader silverfisk!
Solen stekte skönt även om några moln skymde med tilltagande vind emellanåt. Det stramar lite i ansiktet så det var nog drag i strålarna!
Efter att båten åter var på land, strömmingen sköljd så drog vi oss hemåt. Drygt 3 kg blev det som nu väntar på rensning för att sedan bli inlagd. Tänkte sätta tonåringarna på det!
Jag blev helt slut efter så mycket sol och frisk luft. Ska bara fixa det nödvändigaste ikväll, kommer säkerligen somna tidigt lördagskvällen till trots
Fin helg till er!

4 kommentarer:

 1. Håller med om att för mycket fylla är jobbigt och det gäller båda könen. Jag har ryckt strömming en gång och fick ingenting så grattis till fångsten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dej! Har du vägarna förbi så ska jag ta med dej på en tur :-)

   Radera
  2. Haha, vem vet? Jag kanske tar dig på orden någon gång. I utbyte kan du komma hit och uttra :)

   Radera