måndag 10 mars 2014

Host, host

Sjuk! Vill inte, har inte tid och inte råd! Började med lite lätt förkylning i slutet av förra veckan. Inget jag var speciellt påverkad av. Åker till min utbildning i Livsmedelshygien på torsdag eftermiddagen och plötsligt kraxar jag värr än Kråkan?
Fredag tar jag sjukdag, stärkt av mina nya kunskaper i baciller och köksarbete kan jag med hyfsat gott samvete stanna hemma. Kraxigt o lite ruggigt. Det blir dock under eftermiddagen/kvällen ganska snabbt sämre och trappen till övervåningen känns som ett mindre Mount Everest.
Efter flämtande och överdosering av astmamedicin (utan effekt) ringer jag 1177 för att höra hur jag ska ställa mej till detta då klockan börjar närma sej midnatt och utvecklingen går åt fel håll liksom.
Inga diskussioner säger sjuksköterskan, du åker upp nu. Ibland är det skönt när någon fattar besluten åt en!

Mannen kör upp mej och ett tomt väntrum så när som en ensam karl som sitter där väntar. Jag är inne på 15 minuter och efter ytterligare 30 kan jag börja andas in medicin med lite mer drag i!
Vid halv tvåtiden tar jag sjuktaxi hem och spenderar resterande natten halvsittandes i fåtöljen!
Lördagen känns mycket bättre och jag känner hopp om att det värsta ger sej. Lördagnatten tillbringas i sängen och jag får sova hela natten, så skönt!
Gårdagen bjöd på 18 plusgrader och jag var tvungen att gå ut och småfixa i trädgården och det var så skönt! Lite hostigt men det kändes ändå bra.
Men, men här ska man inte få ha roligt inte för natten har det hostats o hostats. Det river i lungorna och jag känner mej ärligt talat ganska risig. Men får hasa runt här i maklig takt. Ska besöka Eneby Bibliotek kl 15 då mannen uppträder med kompisen Micke. Ska bli spännande!
Ska se om jag ska filma lite! Mannen var oxå lite kraxig i morse men jag hoppas han håller dagen ut iaf!
Jag kontaktade kommunen idag för att höra vad som krävs för att hamn på Las-listan. Fick svaret att det krävs 721 dagar som vikarie under en 2-årsperiod. Med tanke på att det går ca 730 dagar på dessa 2 år så tror jag att jag kanske har fått fel information!
Nu ska jag se Helen Ripa gå i mål mot förhoppningsvis en medalj. Heja, heja!

4 kommentarer:

 1. Fy, vet hur sådana där "förkylningar" känns :-(
  Hoppas du mår bättre snart!

  SvaraRadera
 2. Usch, vad jobbigt! Jag lider med dig och håller tummarna för att det går snabbt med tillfrisknandet.

  SvaraRadera
 3. Tack Ingrid, det är ju bara en förkylning och som tur är inget permanent tillstånd! Men just när det sätter sej i andningen blir det extra jobbigt!
  Idag känns det dock lite bättre och håller tummarna för att det går åt rätt håll!

  SvaraRadera