söndag 27 juli 2014

Ska det eller inte. ..

Det regnade 20 minuter tidigt imorse sen blev det soligt och 30 grader igen.
Hade räknat med regn och ev åska så skulle hjälpa bror med flyttstädningen. Vi höll på 3 timmar sen blev det för varmt.
Så vad gjorde jag istället?  Åkte hem och städade!
Nu är det rent och fint och har mulnat på ute. Läser om oväder lite runt om i landet,  undrar om det blir något av de grå molnen, ,,

Såg nyhetsmorgon i morse och fick ett boktips som jag ska följa upp. Den hemlige kocken heter den och handlar om fifflet i matindustrin och hur företagen drygar ut våra råvaror med E-nummer.
Blir intressant att se vad man vill äta efter den!
Jag tror inte vi ska stirra oss blinda på socker och fett även om vi så klart ska ha en sund inställning till sånt. Men vi ska nog bli mer varsamma och kritiska gällande vad vi köper. 
Återkommer när jag fått tag på den!

2 kommentarer:

  1. Jag har hört talas om den boken tidigare och blev också intresserad och förskräckt. Varje gång jag hör om alla gifter vi får i oss genom mat, hudprodukter och vanliga saker man använder i hushållet blir jag inspirerad att sätta mig mer in i vad man ska undvika men det brukar sluta med att jag konstaterar att jag inte har någon möjlighet att undvika alla farliga ämnen och att det känns meningslöst att ens försöka. Kanske ger jag upp för lätt men jag känner mig bara maktlös och frustrerad av att det är så slappa regler om vad som tillåts. Värst är det nog med leksaker och sådant som skadar alla barn.

    SvaraRadera
  2. Det behöver inte vara så krångligt och man kan ju göra en del iaf! Köpa ekologiskt och rena produkter. De stora skurkarna är ju färdigmat och halvfabrikat.Vi har hittat en grisbonde strax utanförstan som vi numera köper av!

    SvaraRadera