torsdag 28 augusti 2014

Sensommarsemester

Blodtryckskollen i tisdags blev ett nederlag. Fast jag visste det innan, kände liksom att jag låg högt vilket säkert oxå har sin förklaring i den stress jag känt senaste veckan. Blir telefontid med doktor Amir på måndag för att höja dosen på blodtrycksmedicinen.
Gav mej dock den på att det lite lugnt igår på jobbet och serverade varken nybakat eller pannkakor till gulaschsoppan! Gick faktiskt hur bra som helst och jag ska i fortsättningen ge de populära pankisarna en egen dag på menyn istället. De älskar soppa så de äter bra av den ändå. Dessutom får de förstärkt mellanmål i form av antingen smoothies eller korv och bröd de dagarna. Mådde mycket bättre på eftermiddagen igår och stannade till på apoteket på hemvägen och köpte efter ett tips Valerina som kan ha en positiv effekt på inre stress. Om det är effekt eller tro, tycker att det känns bättre idag med! 
Laddar för lite samtal med chefen imorgon så kanske vi kan vända skutan än mer på rätt köl!

Mannen ska ju åka till Danmark om 2 veckor då hans far fyller 70. Han vill ju att jag följer med men som nyanställd är det svårare att ta ledigt på en gång känns det som. Dessutom så finns ju inga vikarier sen jag slutade i vikariebanken! Märkligt kan man tycka! 
Dock lovade jag att i alla fall kolla upp möjligheten och bad en kollega om hjälp. Mycket riktigt. Inte en kokerska så långt ögat kunde nå! Tog kontakt med en gammal kompis och kollega som är nyutbildad eko-kock dock har hon inte jobbat på förskola för det går inte utan erfarenhet... hur man nu får det utan att få jobba! Hon ville jobba och min chef sa ja, så jag ska få semester!
Vore ju bra om hon gillar det för vi är många som vill ha lite ledigt emellanåt och hon behöver jobb så vi hoppas vi kan hjälpa varandra!

1 kommentar:

  1. Bra att du hittar vägar att minska stressen. Du ska hålla många år till så var rädd om dig. Kanske bör du nämna för läkaren att du tar Valerina så att han kan bedöma om det har någon inverkan på din andra medicin. Det har du säkert redan tänkt på men om inte så kan det vara bra med en liten påpekan ;)
    Jättekul med mera semester. Hoppas ni får roligt med släkten i Danmark.

    SvaraRadera