söndag 1 mars 2015

Resa

Vaknar fredag morgon yr i huvudet och matt. Magen är rörig och ett antal rundor till toaletten  men jag antar att det är lite resfeber. Packar det sista och tar en kopp kaffe. Vi har smörgås med att äta på flygplatsen.
Det går fort och lätt att ta sej till Skavsta och långtidsparkeringen. Vi blir upphämtade vid bilen och sen skjutsade till flygplatsen. Planet är fullt så vi får checka in väskorna. Det är ganska skönt att slippa bry sej om dem i den trånga kabinen.
Vi tar vår matsäck som nu smakar bra och sen är det säkerhetskontrollen och en massa väntan innan vi är ombord.
Magen protesterar fortfarande men är under kontroll.
Jag brukar vara nervös inför flygningen men då jag hade en nervös förstagångsflygare med mej så blev jag faktiskt lugn.
Starten gick bra men efter ca 20 minuter börjar jag känna mej sämre. Kallsvettig och riktigt illamående sitter jag framåtlutad med pannan mot ryggstödet på stolen framför och försöker koncentrera mej och slappna av. Det är lite turbulent så man får inte gå på toa!
Efter 10 minuter börjar det dockar att ge med sej och resten av resan fortlöper med knip och magkramper men iaf inget kräkande!
När vi landat tar det lång tid att komma från flygplatsen. Den är ganska stor och många människor som kommer från fler ställen. Till sist sitter vi iaf på tåget på väg mot London!

Vi kommer till Liverpool station och frågar den mycket vänliga personalen om vilken tunnelbana vi ska ta till Westminster. Vi hittar rätt och susar iväg. När vi kliver av står vi som 2 fån och vet inget åt vilket håll vi ska. Enligt beskrivning skulle hotellet ligga 4 min promenad bort.
Frågar några poliser som är så vänliga, det bemötandet fick vi av alla vi frågade! Och alltid blev vi titulerade Ladies 😀
Denna trevliga polis talar om att det är ganska långt att gå, ca 30 min. Tiden kändes inte som något problem men jag hade efter typ 3e turn right helt tappat orienteringen och då vi var trötta, frusna och i mitt fall heller inte helt kry så var det att vinka till sej en taxi!
Vi skulle gjort det direkt för 5 minuter och 70 kr senare var vi på plats.
En trevlig indisk man tog emot oss på hotellet, checkade in oss och förklarade sen att de råkat ut för en vattenskada och vi skulle få ett annat rum på hans systers hotell...
Det låg ett kvarter bort så det var inga problem, dock var inte personalen där speciellt serviceminded.
Men vi var glada att vara på plats så vi installerade oss. Jag tog en Alvedon och kröp ner under täcket en stund. Hoppades samla lite kraft för att kunna gå ut en stund senare. Josefine gjorde detsamma och det resulterade i att vi båda blev jättetrötta och la planerna på kvällsaktiviteter på hyllan. Inte roligt att släpa runt på magsjuk mamma heller...
Josse var ju hungrig så vi masade oss ut för att köpa något att ta med hem. Det blev italiensk pizza från finresturang! Vi köpte en för jag skulle bara ha en liten bit.
Tillbaka till rummet, åt pizzan och somnade ungefär kl 21!
Vaknade mycket piggare och hungrig klockan halv 8 och efter en hotellfrukost bestående av pulverkaffe, toast, juice och pålägg av endast marmelad och nutella gav vi oss kolhydratsstinna ut på Londons gator!

Vi var på Disney store, Prime market. Såg Big Ben, London eye, House of parlament mm. Blev duktiga på tunnelbanan och for emellan stationerna!
Vi besökte Madame Tussauds, fantastiskt! Harry potter butiken vid Kings Cross. Vid 6 tiden hade vi räknat med återfärd. Trodde vi skulle hinna äta på Liverpool station innan tåget gick men efter 2 tuggor på vår McDonalds meny kände jag att vi måste åka nu! Rafsar ihop maten. Far iväg mot hållplatsen. När vi letar efter rätt tåg ropar en konduktör åt oss. Ska ni till flygplatsen? Ja svarar vi. Det är det tåget pekar han. Run! You can make it!
Vi hugger väskorna och rusar. Signalen ljuder o dörrarna börjar gå igen! Josse rusar in och jag får in en arm så dörren öppnas igen!
Pustande sätter vi oss och äter det sista av hamburgaren!

Vi inser hur knappt om tid det var när vi är på flygplatsen 18.50 och incheckning är senast 19.20 och då har vi inte kommit till säkerhetskontrollen än! Nästa tåg gick 20 minuter senare så då hade det varit för tajt!
På planet kommer vi till sist och välbehållna hemma är vi strax efter midnatt.
Vi ska åka tillbaka har vi sagt för till nästa gång vet man ju mer om hur allt funkar!
Shoppingen då? Jo Josse shoppade och jag med. Fast när jag kom hem och kollade vad jag köpt till mej... En blus o en klänning...för 5 pund styck...! Jag åkte alltså till London och gjorde av med 120 kr på shopping 😀😀😀

1 kommentar:

  1. Typiskt att magen skulle krångla precis då men ni fick i alla fall en rolig dag då ni hann med mycket. Nästa gång funkar det bättre med allt :)

    SvaraRadera