söndag 29 november 2015

Hopp

Patetiska små ord som säkert ingen vill läsa. Men mitt sätt att bearbeta saker som händer. Det är bra terapi. Ni ska bara veta hur många brev jag skrivit som aldrig läses utan bara finns!


Som i en dikt träffades vi första gången en fin sommardag
En promenad i fantastisk miljö
En pratglad rödtopp, en pratglad tjej och en halvgalen hund
Fast du var olik andra var det något som ändå drog
Den tryggheten du utstrålade, det lugn du gav

Den där första kvällen jag cyklade dryga milen för att ”ta en fika” hemma hos dej
Fikan blev samtal till långt in på natten
Övernattning på soffan blev i din säng
Dagen efter började jag min semester men du jobbade
Minns hur du körde både mej och min cykel hem tidigt den fredagsmorgonen!

Sen bara rullade det på. Dagarna vi sågs blev fler o fler.
Helgerna vi tillbringade tillsammans blev till varannan vecka
Fisketurer, skogspromenader, fester, grillkvällar, nyponplockning och danskurs

Sen kom hösten och allt det där jag räds började sakta kännas av
Mindre gulliga ord, inga kärleksförklaringar
Med bultande hjärta ställde jag till sist frågan
Ditt svar var tufft
Du har tappat bort oss. Vet inte om vi finns kvar. Ditt huvud snurrar av tankar

Tomhet. Otursmolnet hänger fortfarande över mej
Arg. lurad, bedragen på mina känslor.
Vi pratar igen över telefonen dagen efter.
Lättare. Mindre press.
En del missförstånd. Problemet kvarstår men det finns ett hopp
Jag klamrar mej fast.
Vi är inga tonåringar längre.
Vi får inte bara kasta bort om det finns något.
Backa, börja om, vänta och se.
Kanske väcks det igen

Hopp

torsdag 26 november 2015

Fågel Fenix

Som Fågel Fenix, återuppstånden ur askan efter elden. Det är jag. Mången gång har det känts så och lika många gånger har jag gett mej in i leken  med elden igen. Suttit här med förväntansfulla inlägg som "Våga kärlek" när jag känt att jag träffat HAN . Han som är min själsfrände, som jag tar som min älskare och hoppas ska bli min bästa vän. Han som inte är som andra och egentligen inte min typ men vad är det? Min typ har de andra ju krasst knappast visat sej vara.
Han dundrar in i mitt liv och kärleken sveper oss bort i lycka, förväntan och framtidstro. 
Allt detta byttes nu i en handvändning till tvivel, ångest och rädsla.
Är inte riktigt med på vad som kanske händer, vill inte.

I huvudet snurrar Sonja Aldens sång, Du får inte. Den är så otroligt passande just nu. Hur lätt det är att säga saker och sen inte riktigt förstå innebörden.

måndag 23 november 2015

Du

Jag vill sluta in mig i din famn.
Känna dina armar runt mig.
Känna dina andetag vid mitt öra.
Känna ditt hjärta slå i takt med mitt.
Vill hålla kvar den känslan.  
Den känslan av vi.
Vi som kan övervinna allt. 
Drömmarna om framtiden. 
Att man är fantastiskt.
Underbar.
Är rädd för tvivel.
Är rädd för trist vardag som suddar ut.
Är rädd för krav, måsten som nöter.
Vill vara älskad och vill älska.
Vill känna framtidstro. 
Vill känna styrkan i det vardagliga.
Vill somna trygg.
Ikväll  är jag liten och ensam.
Imorgon kan jag vara  trygg och glad.
Allt som behövs är du.

lördag 21 november 2015

Julmarknad

Vaknar till 7 minus och vitfrostig novembermorgon. Perfekt väder för julmarknad men lite orolig att det ska bli för kallt för våra produkter. 
Fullt ställ med termokläder, mössa och vantar hoppas vi stå pall hela dagen! 
Anländer till fint arrangemang med tält med belysning samt att de strött halm över hela gräsplanen där vi ska vara. Det är både praktiskt och ser fint och juligt ut!

Efter lite knep och knåp får vi ihop vårt lånade bord och ställer upp våra saker. 
Vi har mycket trevliga grannar så då blir allt mycket roligare! 
Som jag märkt förut när jag stått så kommer det sällan fram människor som inte är bekanta med produkterna utan det är folk som handlat förut och vet vad de vill ha!
Dagens produkt var absolut aloe lip och det gick några stycken! 
Vi höll ut till strax efter tre men då var tårna mer eller mindre isbitar så då gav vi oss!
Men en fin dag med lite förtjänst och kanske några nya kunder!

söndag 15 november 2015

Danskväll

3 timmar dans blev det i fredags, ja, lite paus för drick och vilopaus och när det bara var lugna låtar. Buggar hellre än dansar fox men ett par såna klarade jag av oxå!
i går for vi iväg på en liten fisketur men samma som sist. Inte ett liv i sjön! Hösten ska ju vara en bra tid för fiske men det har nog inte fisken på våra ställen hört! Det blev i alla fall lite frisk luft!
Idag väntar en tur till gymmet och sen hux flux är det dax att börja igen!

Livet knallar på i sitt vanliga lite halvhektiska tempo men med tanke på allt som händer i världen så är jag tacksam att man ändå kan ha det så. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det som händer. Det känns overkligt och nästan som en historia man läst i en bok eller sett någon sån där katastroffilm på tvn. Klart tankarna figurerar kring när det händer här i Sverige? och vart världen är på väg men just nu bryr jag mej mest om att ta vara på livet och min familj. Man vet ju inte hur morgondagen ser ut och många andra problem blir ganska banala i sammanhanget.
Ta hand om varandra och var tacksam över det du har. Låt inte ditt sinne förgiftas av hat för det är precis det som gör att sånt här händer.


måndag 9 november 2015

Vilken dag!

Vaknar av att telefonen ringer. Sömndrucket svarar jag hallå? Godmorgon hörs mannens pigga stämma i andra änden....- godmorgon svarar jag lite undrande. -Är du inte på jobbet undrar han förvånat? Nä, vad är klockan? -06.05 säger han då! 06:05!! Det är ju för 17 måndag och jag har öppningsturen. Börjar alltså 06:00....! Ingen klocka har ringt och jäkla tur att han ringde! Sliter på kläderna som värsta brandmannen. Slänger ner tandborsten i väskan och rusar ut till bilen. Det känns som kudden fortfarande sitter kvar i örat och jag är på jobbet 20 över. Inget barn har kommit än. Pust, vilken himla tur! Sen har det gått i expressfart hela dagen med läkarbesök med stora dottern, sen samtal med bästa Ingrid (jo, jag hade tid ;-) sen iväg till dansen!
Nu är orken och energin slut efter dagens fastepass så jag tror jag helt sonika går och knyter mej!
Take care out there!

söndag 8 november 2015

Raggmunkar och ny blogg

En grådassig söndagsmorgon men regnet har slutat så jag ska nog passa på att gå ut och rafsa lite i trädgården så jag får lite luft! Först ska raggmunkarna stekas färdiga och jag ska dela med mej lite av mina aktiviteter senaste veckan!
Det har inte hänt något speciellt men överlag känns det som det varit en ok vecka. Hade möte med chefen i början av veckan och det var ett bra möte. Hon är väldigt uppskattande och det är klart att det blir roligare att jobba när man får plus i kanten!
Firade min största som fyllde 22 år gjorde vi i torsdags med lite middag hemma. 22 år, det känns lite konstigt när de börjar bli så stora. Man liksom får inse att man själv blivit lite äldre....!
Nästa vecka ska jag inspirerad av min yngsta dotter påbörja en Detox-kur som heter C9. Det är en rensningskur på 9 dagar för att rena och starta om kroppen med lite nya vanor. Lite bättre mat och mer motion.
Det handlar också mycket om att få ny inspiration, kraft till nya tag att dra igång den egna businessen mer. Att hitta nya vägar att nå ut och hitta nya kunder.
Det kommer jag dock inte att skriva om här för det vill jag hålla separat menför den som är intresserad finns den på Hälsopuffen!
Nu ska jag vända de sista raggisarna! Ha en fin söndag och kom ihåg att uppmärksamma era pappor! Min är i Spanien men ett sms blev han glad över!

söndag 1 november 2015

Fisketur utan fisk!

Igår packade vi bil och matsäck för en lite längre tur. Färden gick mot st Anna skärgård och Olsön som ligger utanför Tyrislöt.
Med ungefärliga koordinater parkerade vi bilen och gav oss in på en stig i skogen. Färden gick 2.5 km genom skog och hagar, bräkande får sprang glatt efter oss i tron om att vi kom med mat tror jag! Till sist kom vi fram till vattnet och fick klättra likt bergsgetter men hittade till sist en plats där vi "slog läger"


Dock var den enda behållningen den vackra utsikten samt äggmackan och kaffet för inte ett liv i sjön fanns det!

Vi flyttade till en annan plats men samma sak där. Inte ens en maskstjälande mört!


Men en skaplig promenad i fint höstväder, massor med havsluft är inte att förakta!  Idag är kallt, grått och blåsigt så vi valde rätt dag!

Nu mellanlandar jag hemma efter 900 meter simning och lite hemma styr och dotter umgänge innan jag återvänder till mannen och livet på landet!  Hoppas ni får en fin start på veckan!