lördag 5 november 2016

Semester!

Äntligen väntar en veckas ledighet och häromdagen släppte äntligen förkylningen sitt envisa grepp. Ja, det är fortfarande snorigt och hostigt men jag känner mig på gång igen och Londonresan ska bli så rolig!
Vi flyger ut halv sju söndagmorgon och med en klass 2 varning utfärdad för ymnigt snöfall (hoppas det bara blir regn) så ringer väl klockan strax innan 03 för kommande färden mot Skavstad.
Än så länge såg vädret lovande ut i London i alla fall.  10 grader varmt och växlande molnighet. Bättre än här!
Väskan är mycket lätt packad och förväntas vara mer välfylld på hemresan! Men det återstår att se. Sist vi var där köpte jag en klänning för 50 kr! Hittade inget annat. Visst finns det hur mycket som helst men har nog blivit för "vuxen" för att handla för handlandets skull!
För övrigt har veckan bara ramlat på. Hälsan har inte varit på topp och tacksam för att det var så just under höstlovet då barnantalet varit lite lägre så man inte behövt köra för full maskin.

Igår var vi nere vid Bråviken och la upp farfars båt på land. Trots att han inte  varit med oss på 11 år är det fortfarande "hans" och hans närvaro känns bland gamla nät och andra fiskegrejer.  Båten används inte så flitigt längre men sommartid tar vi ju en tur emellanåt! Om farmor är pigg och fräsch nästa sommar ska vi ta med henne ner. Hon har inte varit där på många år och det är ju faktiskt hennes fast hon kanske inte nyttjar det.
På vägen hem hämtade jag lite post "hos pappa" och en märklig känsla när jag klev in och snudd på hörde honom ropa inifrån rummet. Det var krispigt kallt ute och det slog mig att det blir första julen på väldigt länge vi inte firar tillsammans.
Det kommer kännas tomt när man inte kan åka till huset och ha de minnena kvar.

Nu ska jag dock ta tag kvällens middag.  Nästa gång vi hörs ska det nog vara lite bilder från resan!

3 kommentarer:

 1. Så skönt att läsa att det värsta från förkylningen i alla fall släppt nu när ni ska iväg. När det gäller att shoppa utomlands så har det aldrig varit min grej, jag kan nästan bli stressad av att tänka att man ska shoppa och måste hitta något :)


  Måste verkligen vara märkligt att hämta posten hos din pappa nu. Stor kram och välkommen hem sen

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas att allt gick bra och att ni sitter på planet just nu när jag skriver det här :) Ni kommer att ha jättekul tillsammans och jag tycker att du ska vara glad för att ditt vuxna jag säger att du inte behöver shoppa så mycket. Ingen press utan bara så mycket som känns roligt.
  De där minnena och känslorna dyker upp lite då och då men försök känna glädjen i att ha minnena även om det är väldigt vemodigt. Stanna gärna kvar i tankarna men håll bara kvar de fina bilderna. Att göra så har hjälpt mig. Man vill ju inte glömma...
  Kram <3

  SvaraRadera
 3. London är underbart! Ha det bra :-)

  SvaraRadera