söndag 3 juni 2018

Fiske (tur)

Planen för helgen var att testa ädelfiske i Magnehulteån som ligger i Rejmyretrakten.  Jag tycker det är lite dyrt att betala 190 kr för ett dygn, allra helst om det inte blir ngn fångst men nu ville vi i alla fall prova.
Vi landade på fredagseftermiddagen och vid 18- tiden började vi fiska. Det var naturligtvis inte toppenutsikter med 27 grader då fisken inte direkt är på hugget när det är så varmt.
Efter ett antal kast hör jag dock hur mannen tjoar och det plaskar. Han har fått en relativt stor fisk som med ystra språng i luften försöker komma loss.
Jag hämtar håven och mannen vevar in den kraftfulla fisken. Jag har aldrig fiskat sån här fisk och fibblade med håven och fisken smet. Det var synd för det var en regnbåge i fin storlek.
Sen blev det förutom några mini-aborrar och en mört inget mer alls. Nu gällde fiskekortet i 3 sjöar till så beslöt att leta efter dem nästkommande dag. Men först invigde vi den nyinköpta gasolgrillen och undrade varför vi inte köpt den tidigare! Smidigt och snabblagat!

Vi la oss tidigt och vaknade redan vid 05. Mannen gick ner till ån för lite morgonfiske.  Jag kokade lite kaffe och följde strax efter med termosen! Inget intresse från fiskarnas sida så vi beslutade oss för att fara vidare.
De andra sjöarna låg mer åt Svärtinge så vi styrde kosan där åt och efter ca 45 minuters bilfärd varav de sista kilometrarna på ganska dålig grusväg hittade vi fram!
2 stycken små "gölar" låg med ca 200 meters avstånd från varandra och stor fin parkering i vacker miljö.
Vi började i den första men förutom några kräftor som var sugna på mitt bottenmete hände inget alls så vi vandrade till den andra sjön .Redan efter ett par kast small det till och en regnbåge kastade sig över vattenytan.  Rädda att tappa även denna fisk vevade den in och under lugnare former instruerades håvföraren så firren hamnade rätt!

Mannen såg mycket nöjd ut och jag var lättad att det gick vägen!

Det var en fin plats att sova på men det fanns en sjö kvar, Jusjön och vi beslutade att kolla den oxå. Var den inget att ha skulle vi återvända hit och övernatta.


Det var lite längre dit än vi räknat med sen har det nog att göra med att det är ganska mycket grusväg varav en del är ganska dåliga så hastigheten blir ju inte så hög.

Men när vi kom fram var det en fin sjö med lite klippor.  Vi beslutade oss för att stanna kvar. Fisket gav inget men framåt kvällen när vi packat in fiskesakerna hoppade regnbågen glatt provocerande 😊

Men kvällen var ljummen, grillen snudd på ännu bättre och vinet smakade bra!

Lite senare började det mullra och lite regn kom det. Förhoppningen om en svalare natt grusades då den tryckande värmen var kvar och med den även dessa förbannade knott!

De är hopplösa då inget medel hjälper och de är överallt! De biter i huvudet, på och i öronen och man blir nästan galen! Då stänger man in sig i husbilen där temperaturen typ +40!

Har ni ngt tips mot knott så mottages dessa tacksamt!

Efter en mycket varm natt rullade vi hemåt och badade i vår egen sjö 😁 ibland glömmer man bort att man bor på ett sånt ställe andra åker till för sol och bad!

Nu väntar 2 arbetsdagar sen är jag långledig 😁😁😁2 kommentarer:

 1. Vilka sköna dagar och vackra platser. Hela trippen verkar ha varit så där mysig som jag minns att våra husvagnsupplevelser var. Lycka helt enkelt :D Även om det inte nappade hela tiden och ni "tappade" en fin fisk så tror jag ni är nöjda med slutresultatet. Hälsa och gratta till den fina firren :D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut så var upplevelsen mest positiv, och att vi dessutom "landade" och inte bara nötte mil efter mil!

   Radera