söndag 17 juni 2018

Hasselbacken

Helgens planer var att dansa till Barbados på lördagskvällen.  Platsen var Regna och Hasselbackens dansbana.
Jakten på fina övernattningsställen fortsätter dock och med skafferiet fyllt i husbilen rullade vi iväg på fredagseftermiddagen.
Och jodå! Nog lyckades vi ta oss in på små rystiga grusvägar trots att mannen försöker hålla sig borta från dem! Men å andra sidan ligger ju inga guldkorn efter E4:an 😁

Så vi snurrade runt i de östgötska skogarna och spanade. Det mesta vi såg var dock motordrivnafordonförbjudenskyltar så fort man närmade sig en väg som såg ut att leda ner till någon sjö. Framåt kvällen gav vi upp för dagen och landade på en badplats utanför Finspång för lite kvällsmat och övernattning. 


Morgonen efter så fortsatte färden mot slutdestinationen men via några vägar som kunde vara intressanta (jodå, grusvägar 😊)

Och där, som trissreklamen-plötsligt händer det! Finfin plats mitt ute i skogen med sjö på båda sidor😊. Fiskelyckan var väl inget vidare men en plats noterad i vår egen lilla "kartbok " att återvända till!

 Efter "fyndet" begav vi oss mot festplatsen
Hasselbacken som också är ett sånt där ställe som ligger mitt ute på landsbygden men det hindrar inte folk från att komma! Däremot är väl kategorin på folk lite annorlunda och just "dansfolk" var inte  övertaliga om vi säger så!

Vi kom dit framåt eftermiddagen och trodde nog vi skulle vara först på plats men det som mötte oss var ett gäng husvagnar som ställt sig i grupp och alla satt samlade vid ett bord i mitten. Vid sidan om stod ett elverk och brummade och drev"musikanläggningen" som bestod av 2 stora "hemmahögtalare" och en Spotifylista med Eddie Meduza. Ska tilläggas att det inte var hans mest rumsrena låtar de spelade 😁

Som tur var blev det lite annat vartefter kvällen led för det blir ganska tjatigt i längden. 

Vi grillade och gjorde oss i ordning och vännerna Micke o Sussie anslöt någon timme innan vi gick.

Kvällen var bra med gott om plats på dansgolvet. Tyvärr så lite mycket fylla då öltältet var välbesökt och polisen fick visa sig lite men överlag en trevlig kväll!

Nu planerar man för midsommar, både för oss och på jobbet. På jobbet ska det fixas lite buffé samt glass och jordgubbar.  Själva åker vi till våra kära dansvänner utanför stan och firar traditionellt,  på lördag åker vi till Örsåsa loge och dansar, det blir ännu en ny bekantskap!

1 kommentar:

  1. Trägen vinner heter det ju och det finns många fina platser att övernatta med husbil eller husvagn på. Men jag tror att det är lättare att hitta de pärlorna lite längre norrut. Inte lika mycket bebyggelse och förbudsskyltar. En norrlandssemester rekommenderas :D
    Väldigt vad ni far omkring och dansar. Toppen att ni hittar på så mycket kul och ser er omkring :D
    Glad midsommar :) Vi får väl höras när dans- och husbilssäsongen är slut ;)
    Kram

    SvaraRadera